Neki novi "Orlići"!

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 26.08.2015.
18:11
Izvor: Sportske.net, fss.rs

Selektor mlade fudbalske reprezentacije Srbije Tomislav Sivić saopštio je prvi spisak igrača na koje računa za takmičarske mečeve u novom kvalifikacionom ciklusu.

BETA/BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DR
BETA/BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DR

Povezane vesti

Nakon fijaska koji je prethodna generacija reprezentacije Srbije do 21 godine doživela na Evropskom prvenstvu u Češkoj u sredu je novi selektor "regrutovao" nove snage za novi kvalifikacioni ciklus.

Tomislav Sivić obratio se novinarima u prostorijama Fudbalskog saveza Srbije na Terazijama gde je prvi put od stupanja na dužnost pročitao imena fudbalera na koje računa za predstojeće mečeve u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

"Mnogi igrači iz ekipe koja je osvojila prvo mesto u Litvaniji pre dve godine trenutno malo igraju. Naš zadatak je da ih vratimo u reprezentaciju, jer su to svojim igrama u omladinskoj ekipi zaslužili. Moramo verovati u njih, jer su to pokazali na međunarodnoj sceni" objasnio je selektor.

Selektor je na spisak uvrstio momke koji su ranije bili članovi reprezentativnih selekcija ali su iz različitih razloga propuštali po koji stepenik u mlađim kategorijama.

"Sada je red da ih ponovo proverimo i vidimo da li mogu da odgovore obavezama. Prve tri, četiri utakmice moramo da snimimo stanje igrača, a potom da napravimo najbolji tim" dodao je Sivić.

Na spisku selektora mlade reprezentacije koja će novi kvalifikacioni ciklus započeti duelom sa Litvanijom u Gornjem Milanovcu nalaze se sledeći fudbaleri:

golmani: Stefan Čupić (OFK Beograd), Filip Manojlović (Bežanija), Boris Radunović (Atalanta)

odbrana: Petar Golubović (Piza), Milan Gajić (Bordo), Miloš Veljković (Totenhem), Srđan Babić (Real Sosijedad), Vukašin Jovanović (Crvena zvezda), Radovan Pankov (Vojvodina), Bojan Nastić (Vojvodina), Nemanja Antonov (Grashopers)

sredina terena: Saša Zdjelar (Olimpijakos), Nemanja Maksimović (Astana), Marko Grujić (Crvena zvezda), Saša Lukić (Partizan), Danilo Pantić (Vitese), Luka Stojanović (Apolon), Sergej Milinković-Savić (Lacio), Andrija Luković (PSV Ajndhoven)

napadači: Ognjen Ožegović (Vojvodina), Uroš Đurđević (Palermo), Aleksandar Čavrić (Genk), Fejsal Mulić (Minhen 1860)

Jedna od bitnijih stavki u izlaganju selektora Tomislava Sivića vezana je za promenu sistema igre zbog nedostatka krilnih fudbalera ofanzivne vokacije.

"U ekipi nema bočnih igrača, kao što su bili Andrija Živković i Mijat Gaćinović. Zato razmišljamo o tome da u špicu igraju dvojica fudbalera. Đurđević i Ožegović su dobri napadači. Videćemo kako će ta naša ideja izgledati na terenu" zaključio je Sivić.

Okupljanje i početak priprema mlade reprezentacije zakazani su za 31. avgust a utakmica protiv Litvanije igra se 8. septembra od 18.30 u Gornjem Milanovcu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
iskreni navijac
Thursday, 27.08.2015
23:22

Sramota!!! Pa gde su Mandic i Gacinovic?1?

avatar
ACACHELSEA
Wednesday, 26.08.2015
22:26

Jaka imena,mozda jedna od najboljih generacija koje smo imali.

avatar
bvgcv
Wednesday, 26.08.2015
19:28

Paza,bordo,grashopers,genk,lacio,atalanta,bordo,totenhem,astana,psv,vitese,apolon itd.Reprezentacije do 21 god.E Srbijo ajd' da prodajemo i petlice :-(

avatar
nikola_gunner
Wednesday, 26.08.2015
18:43

Rajkovic I Zivkovic u A selekciju