Neka "Valjak" pregazi "Traktor"! (20.45)

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 18.08.2015.
13:35
Izvor: Sportske.net

Šampion Srbije nalazi se u 'predvorju raja' a dobar rezultat u prvoj utakmici sa BATE Borisovim otvorio bi vrata grupne faze Lige šampiona koja u datom momentu za fudbalere Partizana predstavlja san svih snova.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Nakon uspešno prebrođenih dvomeča sa Dilom Gori i Steauom aktuelni šampion Srbije večeras kreće u okršaj sa šampionom Belorusije koji predstavlja poslednju prepreku na putu ka plasmanu u grupnu fazu Lige šampiona.

Crno-beli su eliminacijom Steaue obezbedili učešće u grupnoj fazi Lige Evrope i pozamašnu finansijsku zaradu, ali to nije ništa napsram onoga što sa sobom nosi povoljan rezultat iz dvomeča sa BATE Borisovim.

Na finansijskom planu plasman u grupnu fazu Lige šampiona znači dolazak na "zelenu granu" jer bi samo iz kase UEFA na račun Partizana leglo nešto više od 14.000.000 evra, dok o povećanju vrednosti svakog igrača, zaradi od TV prava i marketinga ne treba trošiti reči.

Partizan će večeras prvi put u istoriji odmeriti snage sa BATE Borisovim, klubom koji je godinama unazad neprikosnoven u beloruskom fudbalu ali je dominacija u domaćim okvirima potkrepljena redovnim učešćem u grupnim fazama Lige šampiona i Lige Evrope.

Od sezone 2008/2009 BATE je upisao četiri nastupa u grupnoj fazi Lige šampiona, a najveći uspeh Belorusi su ostvarili u sezonama 12/13 i 14/15 kada su na domaćem terenu uspevali da savladaju minhenski Bajern i Atletik Bilbao.

Evropsko proleće dočekali su 2011. godine kada ih je Pari Sen Žermen eliminisao na startu eliminacione runde takmičenja u Ligi Evrope nakon što su uspeli da prođu grupu u kojoj su još igrali Dinamo Kijev, AZ Alkmar i moldavski Šerif.

Prethodnih dana dosta smo pisali o kvalitetu BATE Borisova i o tome ko su najopasniji pojedinici u redovima ekipa koju predvodi Aleksandar Jermakovič. Podsetićemo samo da večeras na terenu neće biti povređenog Nemanje Nikolića, dok svi ostali igrači, računajući i Aleksandra Hleba, konkurišu za tim.

Prva utakmica plej-ofa kvalifikacija za Ligu šampiona između BATE Borisova i Partizana biće odigrana na "Borisov Areni" čiji će kapacitet za večerašnji meč biti smanjen na 12.000 mesta. U pitanju je moderan fudbalski objekat na kojem su radovi završeni 2014. godine a u čiju je izgradnju uloženo 40.000.000 evra.

Borisov Arena

Da dodamo još reči ili dve o sastavu Partizana i time završimo najavu prve od dve najvažnije utakmice crno-belih u 2015. godini.

Zoran Milinković neće eksperimentisati što je i sam potvrdio pred duel sa šampionom Belorusije. Bez obzira na poraz u Novom Sadu strateg Partizana neće menjati tim koji je počeo duel sa Vojvodinom a evo i očekivanih sastava.

BATE Borisov
: Černik, Žavnerčik, Dubra, Milunović, Mladenović, Aleksievič, Hleb, Gordeičuk, Karnitski, Volodko, Rodionov

Partizan sastav

Partizan: Ž. Živković, Vulićević, Petrović, Balažic, Fabrisio, Jevtović, Brašanac, Babović, A. Živković, Oumaru, Božinov

Utakmica počinje u 20.45 po srednjeevropskom vremenu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Stefan_Chelsea(Sic)
Tuesday, 18.08.2015
14:10

Volio bih da Partizan udje u LS neka uzmu nesto para pa da malo pomognu I KK. Delija

avatar
Ako cemo realno
Tuesday, 18.08.2015
13:43

Iskreno voleo bi da A. Zivkovic ode iz Partizana, ne zato sto sam delija, vec zato sto je decko prerastao ovu nasu ligu i nema motivacije da je igra, dok u LS gazi... Zivkovic bi za njegovo dobro i njegov razvoj morao da promeni sredinu jer njegova igra u kvalifikacijama i u domacem prvenstvu ne moze da se poredi...