Nek' ti je sa srećom, Radovane!

Autor: Darko Mitrović
utorak 25.11.2014.
18:46
Izvor: Sportske.net

Ono što se i očekivalo, večeras je potvrđeno u Staroj Pazovi. Radovan Ćurčić je novi selektor reprezentacije Srbije!

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

U nastavak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, reprezentaciju Srbije će i definitivno povesti Radovan Ćurčić.

Dosadašnji selektor mlade reprezentacije, sa kojom je nedavno uspeo da izbori plasman na EP, dobio je jednoglasnu podršku na sednici Izvršnog odbora FSS, održanoj večeras u Staroj Pazovi, a na predlog Sava Miloševića, novog potpredsednika FSS.

Prema poslednjim informacijama, on će biti vezan ugovorom sve do 2018. godine, što je samo još jedna potvrda potvrda punog poverenja koje u ovom trenutku u Savezu uživa nekadašnji trener Javora.

Ali, potpuno je jasno da mu neće biti nimalo lako u ovoj novoj ulozi. Na klupu ''Orlova'' stigao je u najtežem trenutku, posle razočaranja u prošlim kvalifikacijama za Mondijal, ali i još većeg debakla u prvim mečevima aktuelne borbe za EURO 2016.

Srbija u kvalifikacionoj Grupi I ima samo jedan osvojeni bod iz tri utakmice i deli poslednje mesto sa Jermenijom.

Teoretski, Srbija ima šanse da se domogne Francuske 2016, a da bi se to dogodilo, Ćurčić će morati prosto da preporodi naš nacionalni tim, koji je protiv Danske u Humskoj (1-3) izgledao kao razbijena vojska.

Kao što je poznato, posle tog poraza Dik Advokat je podneo ostavku, Ćurčić je odmah preuzeo tim, vodio ga u prijateljskom susretu protiv Grčke i u pobedi rezultatom 2-0 najavio bolje dane za naš reprezentativni fudbal u narednoj godini.

Inače, Radovan Ćurčić je rođen 1972. godine, a trenerskim poslom je počeo da se bavi u ivanjičkom Javoru (2003 - 2006), gde je svojevremeno proveo i veliki deo igračke karijere.

Zatim je kratko vodio Borac (2006 - 2007), pre nego što se ponovo vratio u Javor (2007 - 2010), da bi kasnije izabran za pomoćnika selektora A reprezentacije (2010 - 2011) i privremenog selektora (2011 - 2012).

U sezoni 2013 - 2014 preuzeo je mladu nacionalnu selekciju (igrači do 21 godine), koja je pod njegovim vođstvom ostvarila plasman na EP 2015. u Češkoj, pošto je u dvomeču baraža bila uspešnija od favorizovane Španije (0:0 u Jagodini i 2:1 u Kadizu).








Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Povratak kralja BAN2
Tuesday, 25.11.2014
19:51

Srećno, nadam se da smo konačno dobili selektora na duže staze jer samo kontinuitet jednog selektora vodi do uspeha reprezentacije.