Nefči autogolovima prekinuo Partizanovu agoniju!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 21.08.2014.
22:10
Izvor: Sportske.net

Pobedio je večeras Partizan u Humskoj, ali ono što je Nikolićev tim prikazao protiv prosečne ekipe iz Azerbejdžana, neminovno izaziva pitanje šta da očekujemo ako Partizan i pored ovakve igre uđe u Ligu Evrope?

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Fudbaleri Partizana uspeli su, iz trećeg pokušaja, da konačno savladaju ekipu azerbejdžanskog Nefčija iz Bakua.

Posle dva remija pre dve godine u Ligi Evrope protiv istog rivala, Partizan je večeras u poslednjem kolu kvalifikacija za ovo takmičenje uspeo da slomi otpor Nefčija.

Ali, ponovo je za beogradske crno-bele bilo veoma teško. Gubili su sa 2-0, kao protiv Ludogoreca, ali su na kraju, srećom, uspeli da naprave veliki preokret i na kraju slave sa 3-2.

Partizan je u većem delu meča pokazao da je bolji rival od Nefčija, ali i da ima previše slabosti za bilo kakav značajniji rezultat na evro-sceni.

Moglo je za crno-bele sve da bude lakše da je u uvodnim minutima meča Nikola Ninković iskoristio odličnu priliku posle centaršuta Vulićevića, ali umesto da Beograđani povedu, usledila je surova kazna od strane gostiju.

Predvođeni solidnim Vobajem, gosti su u periodu od 11. do 17. minuta uspeli dva puta da zatresu mrežu Milana Likača, a oba puta je strelac bio štoper Nefčija Denis Silva! I u oba slučaja Partizanove odbrane kao da nije ni bilo... Za tili čas, na semaforu je 0-2!

Oni koji nisu bili na stadionu, mogu samo da zamisle kakvo je nezadovoljstvo i bes vladalo među navijačima Partizana. Odzvanjalo je ''uprava napolje'', na terenu i dalje nepovezana igra crno-belih.

A onda - pravi dar sa neba za crno-bele. Posle slobodnog udarca Drinčića, Silva nespretno interveniše i šalje loptu u sopstvenu mrežu - 1:2, vratila se nada crno-belima.

Ponovo su crno-beli videli šansu za preokret, kao i protiv Ludogoreca i već u 32. minutu Grbić je posle neuspele ofsajd zamke gostiju uspeo da umakne svojim čuvarima i lobuje Stamenkovića - 2:2.

Tokom prvog poluvremena je Nikola Ninković imao još jednu kolosalnu šansu, ovog puta posle centaršuta Petrovića, ali popularni Džigi ponovo ne pogađa prazan gol.

U nastavku, Partizan ipak uspeva da dođe do trećeg gola, i to posle još jednog autogola gostiju.

Danko Lazović je odlično centrirao sa desne strane, Junuzade nespretno interveniše i Stamenković je ponovo savladan - 3:2!

U finišu meča Partizan je izvršio novi pritisak, a najbolju priliku propustio je Lazović u nadoknadi vremena, kada je posle centaršuta sa desne strane, Stamenković zaustavio njegov udarac.

Ostalo je 3-2, rezultat koji daje nadu i jednima i drugima, ali i pored poraza, Nefči ima više razloga za zadovoljstvo...

Partizan: Lukač, Vulićević, Stanković, B. Ilić, Petrović, Brašanac, Drinčić, Ninković (A. Živković od 61.), Grbić (S. Ilić od 70.), Lazović, Škuletić (Fofana od 81.).

Nefči
: Stamenković, Silva, Junuzade, Bertući, A. Abdulajev (Kanales od 72.), Flavinjo (Masimov od 82.), Vobaj, Ramos, Kaue, Seidov, Nfor.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke