Ne pamte ga po dobru - Sudija Vasić kažnjavan zbog "večitih"!

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 14.04.2016.
15:45
Izvor: Sportske.net

Čast i odgovornost da deli pravdu na 151. "večitom derbiju" pripala je Aleksandru Vasiću, čoveku koji je u prošlosti bivao suspendovan zbog grešaka koje je činio na šetetu Partizana i Crvene zvezde.

partizan.rs/MiroslavTodorović
partizan.rs/MiroslavTodorović

Povezane vesti

Sudijska komisija u četvrtak je imenovala arbitre za predstojeći "večiti derbi", a čast i odgovornost da deli pravdu Crvenoj zvezdi i Partizanu pripali su Aleksandru Vasiću iz Novog Žednika kod Subotice.

Četrdesetogodišnji arbitar nalazi se u Elit grupi za mečeve Superlige zajedno sa još devetoricom sudija, ali ne spada među internacionalce poput Milorada Mažića, Vlada Glođovića, Danila Grujića, Milana Ilića ili Srđana Jovanovića.

Aleksandar Vasić spada u sudije prve kategorije i jedan je od najiskusnijih arbitara iz Elit grupe, ali je u prošlosti umeo da "zabrlja" upravo na mečevima "večitih rivala".

Utakmica desetog kola domaćeg šampionata u sezoni 2013/2014 između Partizana i Napretka završena je nerešenim rezultatom 1:1, a Aleksandar Vasić je na tom meču oštetio crno-bele.

Partizan je bio oštećen protiv Napretka iz Kruševca, zbog situacije iz 53. minuta igre, kada je Nemanja Kojić pao u kaznenom prostoru, ali sudija nije pokazao na belu tačku.



Sudijska komisija kaznila je tada Aleksandra Vasića sa dva meča suspenzije, a istu vrstu kazne zaradio je i njegov pomoćnik Novak Simović koji nije signalizirao prekršaj nad napadačem Partizana.

Ni Crvena zvezda ne pamti po dobru sudiju Aleksandra Vasića, s tim crveno-bele njegova greška nije koštala bodova u susretu sa Javor Matisom početkom tekuće sezone.

U okviru 6. kola tekućeg šampionata Aleksandar Vasić je oštetio Crvenu zvezdu pošto nije dosudio penal i crveni karton za Vladana Đogatovića koji je oborio Huga Vieiru u šesnaestercu.

Previd sudije Vasića dogodio se na 1:25 priloženog snimka.



Sudija iz Novog Žednika i tada je kažnjen jer je Sudijska komisija procenila da je oštetio crveno-bele koji su tu utakmicu dobili rezultatom 1:0.

Subotnji "večiti derbi" biće debitantski za četrdesetogodišnjeg arbitra, a nadamo se da ovoga puta Crvena zvezda i Partizan neće imati razloga da se žale na Vasićevu arbitražu.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

13 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Milos90
Thursday, 14.04.2016
22:10

Posto u naslovu stoji da su ostecene obe ekipe mora da se raspralja ko je vise ostecen. A posto je zvezdu vec ostetio ove sezone sad je red da osteti partizan

avatar
Brat Pogba
Thursday, 14.04.2016
20:04

Ako je bio suspendovan sto je pravio greske, zasto mu je dodeljena ugola da sudi? To znaci da moze opet da pogresi

avatar
Korner-Pixi-GOOOOOOL
Thursday, 14.04.2016
18:54

Ovo miriše na novo saopštenje.

avatar
Колатерална Штета
Thursday, 14.04.2016
18:40

Čovek od zadatka...

avatar
Thursday, 14.04.2016
17:10

Jao sad će opet o penalu spin majstori,a to što su mnogo više puta bili prvaci u zadnjih 20 godina zaboraviće se kao i uvek.

avatar
Povratak kralja XXXI
Thursday, 14.04.2016
16:44

Nije bio penal za zvezdu jer je Vieira taj koji je udario u Đogatovića, a bio je prekršaj nad Vieirom van šesnaesterca i trebao je da dosudi slobodan udarac za zvezdu i crveni za igrača Javora. Međutim na 3:18 nema ni penala za Javor ni crvenog kartona za Pavićevića. Ko je više oštećen? Naravno Javor, a sudija je kažnjen samo zato što je oštetio zvezdu #mrakic#school#referee

avatar
Nemanja Vidic NO.1
Thursday, 14.04.2016
17:04

Hahaha i sta je bilo kad si se probudio?haha

avatar
rivarinho
Thursday, 14.04.2016
17:19

pa to samo kod vas moze da napadac zagrli odbrambenog igraca i da vam dosude penal...nije javor partizan, covece...

avatar
Legenda JSD
Thursday, 14.04.2016
16:36

Iz prilozenog se jasno vidi da sudija navlaci za nas :) To sto smo osteceni za penal, nema veze, desava se :) Sad ce crna ekipa da zakuka ovde!

avatar
RamboBabaManUtd
Thursday, 14.04.2016
16:00

Pa dobro, na ovog ne mozemo da se zalimo ni jedni ni drugi. Bar znamo da ce obe ekipe da osteti. :D ZVEZDO ZGAZI IH SVE!