Napredak - Crvena zvezda (KRAJ)

Autor: Darko Mitrović
subota 13.09.2014.
16:49
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Napretka i Crvene zvezde odigrali su danas u Kruševcu bez golova meč petog kola Superlige, a utakmicu je obeležila nervoza u završnici i odbranjen penal Predraga Rajkovića.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Posle svega što smo videli na terenu ostalo je 0:0 i može se reći da će duel u Kruševcu tek dobiti svoj epilog kada Disciplinska i Sudijska komisija kažu svoj sud o dešavanjima na terenu i tribinama.

Osam minuta nadoknadio je Dejan Santrač a u trećem minutu nadokande vremena Janičić ruši Jovića u šesnaestercu ali ponovo nema penala! Lalatović je poludeo, ušao je u verbalni obračun sa publikom a Dejan Santrač mu je potom pokazao put u svlačionicu!

Najbolju priliku na utakmici videli smo u 89. minutu posle udarca Miloša Bosančića iz slobodnog udarca kada je lopta završila na prečki!


Ništa interesantno nije se dogodilo na terenu od trenutka kada je meč nastavljen u 65. minutu. Momak koji je iznudio penal u ekipi Napretka Ibrahima Ndiaje moraće da napusti teren zbog povrede a njegovo mesto u domaćoj ekipi zauzeo je Miloš Bajić.

Trener Crvene zvezde Nenad Lalatović posegnuo je u 75. minutu za drugom promenom. Umesto Darka Lazovića na terenu je Zvezdin "džoker" Luka Jović!

Posle 70 minuta igre možemo da konstatujemo da fudbaleri Crvene zvezde i dalje deluju bezidejno iako imaju više lopte u posedu i trude se da ugroze gol Zorana Popovića.

Sudija Dejan Santrač dao je znak da se igra nastavi, prekid je trajao punih pet minuta. Pomoćnik Branka Smiljanića vrši prvu promenu u 67. minutu utakmice, na terenu je Brazilac Tai koji menja Dimitrova.

Drugi put derbi meč 5. kola JSL biva prekinut zbog bakljade navijača Crvene zvezde. Dimna zavesa je prekrila teren stadiona pod Bagdalom pa je sudija Santrač opravdano prekinuo utakmicu.

Na startu drugog dela igre gostujući fudbaleri kreću agresivnije ali za sada ne uspevaju da ugroze gol Zorana Popovića pa Nenad Lalatović već u 55. minutu pravi prvu izmenu i šalje Miloša Bosančića na teren umesto Vukana Savićevića.

Završeno je prvo poluvreme u Kruševcu. Po dve dobre prilike na obe strane a najbolju je propustio Nikola Trujić kojem je Predrag Rajković odbranio udarac sa bele tačke u 26. minutu.


Uzavrela je atmosfera na terenu nakon poslednjih dešavanja ali glavni arbitar za sada uspeva da iskontroliše situaciju.

Dva minuta pre isteka regularnog toka prvog dela igre došlo je do spornog detalja posle starta defanzivca Napretka na Vukanu Savićeviću. Sudija Santrač nije pokazao na belu tačku iako se činilo da je postojao prekršaj!

Nakon što su se strasti na južnoj tribini smirile utakmica je nastavljena a gosti su posle prodora Marka Petkovića pokušali da ugroze gol Napretka ali je u poslednjem trenutku Cvetković otklonio opasnost.

Desetak minuta pre odlaska na odmor navijači Crvene zvezde izazvali su manji incident na južnoj tribini što je dovelo do kraćeg prekida utakmice.

Da dodamo i to da je ovo treći promašen penal Kruševljana od početka sezone, dva je u prvom kolu promašiona Božović.


Priliku da u 26. minutu Napredak dovede u prednost sa penala imao je Nikola Trujića ali je njegov udarac u donji levi ugao sjajnom intervencijom zaustavio Predrag Rajković pa ostaje 0:0!


U jeku inicijative Crvene zvezde usledio je šok za goste pošto je sudija Santrač start Sava Pavićevića nad Ndiajeom okarakterisao kao prekršaj za najstrožu kaznu i dosudio penal!

Od desetog minuta Zvezda preuzima kontrolu nad igrom i sada su izabranici Nenada Lalatovića ti koji prete protivniku i pokazuju više želje za postizanje gola.

Prvu priliku na utakmici stvorili su fudbaleri Crvene zvezde u 11. minutu kada je dubinsku loptu Đorđe Rakić spustio u šesnaesterac a golman Napretka intervenisao je u poslednjem trenutku ispred Nenada Gavrića.

Fudbaleri Napretka preuzeli su inicijativu na početku utakmice ali u prvih pet minuta nismo imali prilike da vidimo izglednu priliku ni na jednoj strani.

Danas će u centru pažnje biti trener Crvene zvezde Nenad Lalatović, koji je prošlog proleća sjajno vodio ekipu Napretka.

Uoči meča padala je jaka kiša, ali je ona pred sam start utakmice prestala, pa kad su uslovi za igru u pitanju, igrači ne bi trebalo da imaju problema.

Napredak: Z. Popović, Cvetković, Janičić, Paunović, Urošević, Gobeljić, Dimitrov (od 67' Tai Velker), N. Popović (od 11' Lazić), Govedarica, Trujić, Ndiaje (od 81' Bajić)

Crvena zvezda: Rajković, Petković, Planić, Pavićević, Mijailović, Kovačević, Savićević (od 55' Bosančić), Pečnik (od 86' Đ. Despotović), Gavrić, Lazović (od 75' Jović), Rakić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke