Napad je najveća slabost ''Orlova''?

Autor: Darko Mitrović
utorak 19.08.2014.
17:25
Izvor: Sportske.net, Blic

To je, u najkraćem, prvi utisak novoimenovanog pomoćnika selektora našeg nacionalnog tima Željka Petrovića, koji ipak veruje da će stručni štab na čelu sa Dikom Advokatom u narednim kvalifikacijama učiniti napadčku liniju naše reprezentacije znatno ubojit

fss.rs
fss.rs

Povezane vesti

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo se polako približavaju, a novi selektor reprezentacije Srbije Dik Advokat se sve intenzivnije upoznaje sa igračkim kadrom koji će mu biti na raspolaganju.

U tome će mu od velike pomoći biti Željko Petrović, nekadašnji reprezentativac Jugoslavije, koga je imenovao za svog prvog saradnika na klupi ''Orlova''.

Iako ni Petrović godinama nije u Srbiji, u izjavi za ''Blic'' je potvrdio da pomno prati sva dešavanja vezana za srpski fudbal.

Proteklog vikenda i Advokat i Petrović su posmatrali utakmicu između Crvene zvezde i Jagodine, a iz tog meča novi pomoćnik selektora je posebno izdvojio ime - Luke Jovića.

''Kad sam video u jednoj situaciji kako taj momak prima loptu i zatim se sjajno okreće, sve mi je bilo jasno. Sada je najvažnije da se sa njim dobro radi u narednom periodu, kako bi izrastao u vrhunskog napadača'', konstatovao je, između ostalog, Željko Petrović.

A kad su napadači u pitanju, on baš na toj poziciji uočava problem koji je naša reprezentacija imala u proteklim kvalifikacijama.

''Aleksandar Mitrović svojim kvalitetima može da reši jedan deo tih problema, ali ostalo je da u narednom periodu rešimo i ostale. Jednostavno, ne sme nam se više dešavati situacija kao protiv Belgije na Marakani, kada smo ih 'rasturili' u prvom poluvremenu, ali nismo koristili šanse i na kraju smo izgubili sa 3-0. Prilike za gol moraju da se koriste'', jasan je Petrović.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke