Na koga će kuglice poslati "Građevinare"?

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 01.09.2015.
11:28
Izvor: Sportske.net

Omladinski šampion Srbije u utorak će saznati rivala sa kojim će se sastati na startu Lige šampiona za mlade. UEFA je pred žreb suzila spisak potencijalnih rivala a "Građevinari" će svakako želeti da izbegnu okršaj sa Viljarealom.

uefa.com
uefa.com

Povezane vesti

Osvajanjem titule u omladinskoj ligi Srbije fudbaleri Rada stekli su pravo na učešće u UEFA Ligi šampiona za mlade koja je nakon dve sezone od osnivanja pretrpela određene promene u formatu.

Za razliku od prethodne dve sezone, u novoj će učešće u Ligi šampiona za mlade uzeti ukupno 64 kluba podeljenih u dve staze. Prvu stazu čine juniorske ekipe klubova učesnika Lige šampiona za seniore i ti timovi su podeljeni po identičnim grupama kao i "A" ekipe, dok će drugu stazu činiti šampioni svojih zemalja.

Fudbaleri Rada u utorak će saznati ime rivala sa kojim će odmeriti snage na startu Lige šampiona za mlade, a odlukom UEFA "Građevinari" su svrstani u prvi šešir iz kojeg će i dobiti protivnika.

Među potencijalnim rivalima srpskog šampiona nalaze se Viljareal, Torino, APOEL, Servet, Domžale, slovačka Senica i mađarski Felčsuit.

Za razliku od klubova čiji seniorski timovi igraju u Ligi šampiona, omladinci Rada neće imati prilike da igraju u grupi već će put ka eliminacionoj fazi krčiti kroz dvomeče sa navedenim rivalima.

"Građevinari" će iz prvog šešira dobiti protivnika za prvo i drugo kolo šampionske staze, dok bi u slučaju da uspešno preskoče prve dve prepreke ušli u dvomeč sa nekom od drugoplasiranih ekipa iz grupne faze.

Prvu utakmicu u Ligi šampiona za mlade Rad će odigrati 29. ili 30. septembra, dok su revanši zakazani za 20. i 21. oktobar. Utakmice druge runde igraće se početkom i krajem novembra.

UEFA Liga sampiona za mlade

Kako bi vam predočili kako izgleda sistem takmičenja prilažemo vam i grafikon UEFA uz još jednu napomenut da Rad spada u grupu timova koji takmičenje počinju u šampionskoj stazi.

Žreb je zakazan za 13.45 a nadajmo se da će omladinski šampion Srbije imati sreće.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke