Muslin zna u čemu je problem!

Autor: Beta Beta
sreda 25.05.2016.
20:42
Izvor: Beta

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Slavoljub Muslin rekao je danas da je zadovoljan izdanjem svoje ekipe u prijateljskom meču protiv Kipra.

BETAPHOTO/ZIVOTA POPOVIC/MO
BETAPHOTO/ZIVOTA POPOVIC/MO

Povezane vesti

Fudbalska reprezentacija Srbije pobedila je danas u Užicu selekciju Kipra sa 2:1 u prijateljskoj utakmici na kojoj je debitovao novi selektor Slavoljub Muslin.

"Bilo je više dobrih stvari u ovom meču i moram da budem zadovoljan ako se zna da smo radili samo dva dana, odnosno da smo promenili sistem igre, a dali smo šansu i novim igračima", rekao je Muslin.

Srbiji su pobedu doneli su Aleksandar Mitrović pogotkom u drugom minutu utakmice i Dušan Tadić, koji je bio strelac osam minuta kasnije. Jedini gol za Kipar postigao je reprezentativac Srbije Nikola Maksimović u 32. minutu.

Pored ta dva gola, Srbija je imala i nekoliko dobrih prilika da i ubedljivije savlada Kipar.

"Problem je efikasnost, stvorili smo mnogo prilika koje smo mogli da realizujemo. S druge strane, oni nisu stvorili šansu, a dali su gol, odnosno dali smo ga mi sami sebi. Bez obzira, ostvarili smo pobedu i ja moram da budem zadovoljan ponašanjem, pristupom igrača, njihovim angažovanjem", rekao je Muslin.

Srbija je na današnjem meču igrala sa tri igrača u zadnjoj liniji, a Muslin je naveo da se nada da će istrajati u promeni sistema igre.

"Nadam se da ću istrajati, videćemo koliko će nam trebati vremena da se uklopimo. Novi sistem nam omogućava stvaranje većeg broja prilika, videlo se da smo stvorili mnogo šansi, samo da popravimo efikasnost", kazao je selektor Srbije.

Prvi put u dresu Srbije danas su igrali Nemanja Milunović, Marko Grujić, Andrija Pavlović i Aleksandar Sedlar.

"Ne bih pojedinačno govorio, ali zadovoljan sam njihovim učinkom, uklapaju se polako. Pred nama su još dve utakmice, probaćemo sve kako bi spremno dočekali start u kvalifikacijama", rekao je Muslin.

Selektor Srbije je na kraju istakao da su Užičani stvorili lep ambijent i pokazali da polako vraćaju veru u srpski fudbal.

"Još je, ipak, rano da se radujemo, igrali smo protiv Kipra, ali radićemo naporno kako bi bili sve bolji i ostvarili želje svih nas", rekao je Muslin.

Sledeću proveru "orlovi" imaju 31. maja u Novom Sadu kada će im rival biti Izrael.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
MozdaRealan
Thursday, 26.05.2016
12:21

Ова формација 5-4-1 је одлична, мислим да нам то најбоље лежи. Рајковић ( Јовановић ) - Рукавина ( Баста/Гајић ) - Ивановић ( Милуновић ) , Н. Максимовић ( Спајић ) , Настасић ( Рајковић ) - Коларов ( Младеновић ) - Матић ( Грујић/Гудељ) , Сергеј МС ( Максимовић/Миливојевић ) , Тадић ( Љајић ) , Костић ( Тошић/Живковић ) - Митровић ( Стоиљковић/Павловић ). Ово већ не би било лоше.

avatar
Lord of Nottingham
Thursday, 26.05.2016
16:31

A sta je sa Bastom? Je li on odustao od igranja u reprezentaciji ili sta?

avatar
MozdaRealan
Thursday, 26.05.2016
21:58

Видиш да сам га написао горе

avatar
LakiLakiLakii
Thursday, 26.05.2016
00:05

Jeste da je Kipar i sve to, ali oseća se kao da je krenulo na bolje, treba im dati šansu, srećno legendo!

avatar
Tomić: Lažna legenda
Thursday, 26.05.2016
12:12

Ja isto osećam mnogo mnogo bolje dane za našu repku, mislim da čemo pobediti Izrael i Rusiju, pa da vratimo pobednički mentalitet.

avatar
milanv89
Wednesday, 25.05.2016
23:04

Боље смо деловали него раније, али се плашим да смо у средини слаби, што против јачих екипа може скупо да кошта.

avatar
Lord of Nottingham
Thursday, 26.05.2016
00:30

Ne bih se slozio, Matic, Gudelj, Grujic, Milivojevic, Maksimovic, Tadic, Ljajic..... Igrace imamo na svakoj poziciji, samo im treba autoritativan trener, nadam se da je Muslin pun pogodak

avatar
Amar Zornic
Wednesday, 25.05.2016
21:59

Konacno menjamo dosadnu 4-5-1 formaciju , srecno Musline