Muslin za kormilom "Orlova" uz DVA uslova!

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 28.04.2016.
14:40
Izvor: Sportske.net, informer.rs

Bivši trener Crvene zvezde prvi je kandidat za upražnjeno selektorsko mesto u reprezentaciji Srbije, ali i pored nesporne želje da počne sa radom ima svoje uslove.

sport-express.ru
sport-express.ru

Povezane vesti

Fudbalska reprezentacija Srbije u sredu je ostala bez selektora nakon što je Radovan Ćurčić podneo ostavku usled nedostatka podrške od strane nekih čelnika Saveza i dobrog dela javnosti.

Novi selektor morao bi da bude imenovan odmah nakon izbora u Fudbalskom savezu Srbije jer "Orlove" krajem maja o početkom juna očekuju poslednje tri provere uoči kvalifikacija za Mundijal.

Slavoljub Muslin je prethodnih dana govorio za medije da se nalazi na spisku kandidata za selektorsko mesto istakavši da ima veliku želju da preuzme "Orlove". Uprkos tome, iskusni stručnjak ima svoje uslove pod kojima će prihvatiti ponudu ukoliko do nje dođe.

"S moje strane, nije sporna želja da budem selektor Srbije, ali ni sa kim iz Saveza nisam pričao o tome. Ako dođe do pregovora, moj prvi uslov će biti da radim nezavisno. Takođe, slede i izbori u FSS, jako mi je bitno da vidim s kojim ljudima ću eventualno sarađivati" rekao je Muslin za "Informer".

Evidentno je da uslovi Slavoljuba Muslina nisu sporni jer autonomija u radu predstavlja osnov u svakoj normalnoj fudbalskoj sredini, a razumljivo je i to što bivši Zvezdin trener čeka da vidi ko će voditi FSS pa da u skladu sa tim donese svoju odluku.

Skupština na kojoj bi Fudbalski savez Srbije trebalo da dobije novog predsednika zakazana je za 20. maj što znači da će za izbor novog selektora ostati jako malo vremena do prve kontrolne utakmice sa Kiprom u Užicu.

Očekuje se, međutim, da se u prvoj nedelji maja iskristališe situacija oko predsednika FS Srbije, odnosno da bude jasno da li Tomislav Karadžić ostaje u fotelji ili ga menja Slaviša Kokeza.

Ukoliko dođe do smene jasno je da će prvi pik bivšeg funkcionera Zvezde za novog selektora biti promovisan odmah nakon izborne Skupštine.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

21 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
magister
Saturday, 30.04.2016
01:17

Za prvi uslov ne znam, ali kod ovog drugog nema problema. Uveliko se priča da će legenda našeg ... fudbala, sporta... naroda i države, preuzeti Savez. Da. Palo mi na pamet. Podsećanje, statističko, za Zvezdaše. Poslednjih 20 godina selektori iz Partizana su bili Santrač, odveo nas na SP, prošo prvi krug, bili deveti i Antić, otišli na SP, ispali posle prvog, 23. A iz Zvezde Pižon, nismo prošli na EP, Siniša - nismo prošli na SP. 'Ajd' da bude treća sreća. Navijam od srca.

avatar
Nikola Nikolic
Thursday, 28.04.2016
23:47

Piksi ili Antic jer imaju autoritet.

avatar
ADVOKAT
Thursday, 28.04.2016
22:08

Realno,Muslin je trener i covek od autoriteta. Sa druge strane,on vise ne moze napredovati,to pokazuje poslednjih par godina,karijera mu je u velikom padu.... Mator je ,banana smo drzava i savez,zato ima i uslove....

avatar
Lazo Medvedji
Thursday, 28.04.2016
20:06

Tako je svaki pricao o nekakvoj nezavisnosti i ne mesanju u trenerski posao ljudi kojima to nije struka. A sta se na kraju desilo? Svaki selektor je igrao formaciju 4-2-3-1 i pozivao u selekciju maltene iste Ramadanijeve i Zahavijeve skartove od igraca kao npr. Fejsa (koji igra ok za Benfiku trenutno ali za repku nikada nista nije pokazao), Petrovic (kojega je greh i komentarisati), Vladimir Stojkovic (?????), Brasanac (eeeej), Dusko JK Tosic, Rukavina, Sulejmani i mozda najveci promasaj ikada u nekoj ozbiljnoj ekipi Filip Djuricic...

avatar
Nikola Nikolic
Thursday, 28.04.2016
23:45

Sulejmani kada je dobijao sansu uvek je bio odlican, Stojkovic je odlican golman, Fejsa ne znam kada je poslednji put igrao, ali svakako da ako prenese igre iz Benfike treba da igre

avatar
The Real Man
Friday, 29.04.2016
12:35

Aj molim te kazi kog bi ti golmana pozvao? Mi boljeg od Stojkovica nemamo!! Mali Rajkovic ce biti verovatno bolji, ali jos je zelen za A reprezentaciju!! Za ostale se slazem, osim sto ne znam sta fali formaciji 4-2-3-1 kad mi imamo igrace bas za tu formaciju.

avatar
????JULEN GUERRERO 8????
Thursday, 28.04.2016
19:01

Agonija se nastavlja! Izgleda da selektor mora da ispunjava samo tri(po Srpski) uslova da bi dobio posao... Prvi, mora da bude poslušan i da se ne buni dok menadžeri sastavljaju spisak igrača... Drugi, mora kvalitetno da laže i sebe i druge kako je nezavistan... I treći, obavezno mora da ne bude stručnjak u poslu koji obavlja... Kad se sve sabere, treba im poslušan, licemeran i nestručan! Bravo Srbijo, ja tvoje utakmice više ne gledam...

avatar
Sad il\' nikad!
Thursday, 28.04.2016
18:26

Ovaj ce opet da igra na nula nula. Mada kad pogledam nasu reprezentaciju i nemamo dovoljno kreativne igrace za nista drugo , takodje smo slabi po krilima tako da za bolju taktiku i nismo. Gadjacemo Mitrovica ko Zigica u Zvezdi i to je to.

avatar
Don.Mile
Thursday, 28.04.2016
18:03

ja kao partizanovac izuzetno postujem Muslina i mislim da je Zvezda igrala mnogo dobar fudbal kad je on bio trener , zato mislim da bi bio dobar za reprezentaciju ... Curcic je nula od trenera ...

avatar
Lasana
Thursday, 28.04.2016
17:42

Teško će biti njemu, teško bi bilo i Murinju i bilo kom drugom. Naši reprezentativci obaveze u reprezentaciji vide kao nekakav odmor, malo da obidju sve splavove po prestonici. To je jedna grupa neodgovornih, bahatih momaka koji se dovate neke love, igraju 2-3 sezone a posle ih nema ni na mapi. Čast izuzecima ali tih izuzetaka izuzev Vidića, Stankovića i Ivanovića nema. nNajbolje bi možda bilo ove mlade Orlove, oni bar još imaju motiva da se dokažu. Ove starije nikako.

avatar
Shampi po manjini!
Thursday, 28.04.2016
16:37

verovatno najvruci posao je biti selector srbije u ovom trenutno. toliko pitanja koja nisu resena su vezana za taj posao tako da razumem muslin 100%. bolje i on nego neki curcici itd!

avatar
Thursday, 28.04.2016
15:51

Legendo dodji u Zvezdu,pusti reprezentaciju.

avatar
thekrcun
Thursday, 28.04.2016
15:50

ala je ovaj sumnjiv..

avatar
Baxter Stockman
Thursday, 28.04.2016
15:45

Muslinova taktika u Zvezdi je bila ''gadjaj loptom Zigica'' i takvom dati reprezentaciju... Sramota ! Kao Grobar predlazem Prosineckog.

avatar
Žarko Petrović
Thursday, 28.04.2016
16:51

Kao Delija mislim da mogu da dolaze i odlaze svi zivi, ali kao Antic niko nikad biti nece

avatar
Don.Mile
Thursday, 28.04.2016
18:05

ja kao partizanovac mislim bas da je Zigic najbolji Zvezdin fudbaler u zadnjih 20 godina , a takodje mislim da je Muslin sjajan trener ... voleo bih da ga vidim kao selektora ...

avatar
Ranko Vrebac
Thursday, 28.04.2016
15:36

sad tek nećemo na prvenstvo u rusiju jer ovaj nije nikakav trener a to je kokezino maslo nije milišević tek tako podnio ostavku

avatar
PADAMNAGORE
Thursday, 28.04.2016
15:07

Izgubili smo Tadica zbog Curcica i Milosevica koji su sad dali ostavke??

avatar
Revolt revolta
Thursday, 28.04.2016
15:52

Sto ti je to cudno,imali smo mi dosta takvih odluka na nasu nesrecu

avatar
Žarko Petrović
Thursday, 28.04.2016
16:50

Vraca se on sad. Reko je da nece da igra dok je Curcic selektor