Muslin video "vrelu irsku krv"!

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 13.06.2016.
21:50
Izvor: Sportske.net, fss.rs

Selektor reprezentacije Srbije Slavoljub Muslin izneo je svoje prve utiske nakon što je na delu video reprezentacije koje učestvuju na Evropskom prvenstvu a igraće protiv "Orlova" u kvalifikacijama za Mundijal.

Beta/AP Photo/Martin Meissner
Beta/AP Photo/Martin Meissner

Povezane vesti

Stručni štab reprezentacije Srbije na čelu sa Slavoljubom Muslinom imaće ovih dana pune ruke posla iako "Orlovi" ne učestvuju na kontinentalnoj smotri u Francuskoj.

Pomoćnik selektora Zoran Filipović dobio je zadatak da skautira reprezentacije koje će biti rivali "Orlova" u kvalifikacijama za Mundijal, a ni Slavoljub Muslin ne sedi skrštenih ruku.

Drugog dana Evropskog prvenstva Muslin je mogao da vidi koliko mogu Velšani, dok je danas pratio duel Republike Irske i Švedske koji je završen podelom bodova (1:1) premda su Irci odigrali mnogo bolje.

"Obe selekcije su potvrdile da imamo ozbiljne rivale na putu do Rusije, a siguran sam da će nas u isto uveriti uskoro i Austrija koja se sutra, 14. juna sastaje sa Mađarskom" kazao je Muslin.

Republika Irska je na startu turnira bila u fokusu jer će upravo duelom sa tom selekcijom Srbija započeti kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u Rusiji.

"Videli smo vrelu irsku krv, veoma borbenu ekipu, jakog karaktera. Imponuje njihova angažovanost, presing koji je ugušio Šveđane u dobrom delu igre. Švedska se nije videla u prvom poluvremenu, Irci su dominirali, stvarali prilike" raportira Muslin.

Vels je u prvom kolu grupne faze Evropskog prvenstva savladao Slovačku sa 2:1, dok je Republika Irska danas remizirala sa Šveđanima.

"Za razliku od Velšana koji igraju u našem sistemu, Irci se i dalje oslanjaju na ostrvski stil, uglavnom forsiraju duge lopte, a najopasnijiji su iz prekida" kaže selektor Srbije.

Detaljan izveštaj sa duela Republike Irske i Švedske sa stadiona "Francuska" u Sen Deniju podneće Zoran Filipović, a selektor je i sam video da Irci pored vrlina imaju i mane.

"Imaju Irci, kao i svaka selekcija, vrline i mane, a na nama je da se dobro pripremimo. Svedoci smo velikog broja utakmica na 'jedan gol', a to samo govori o kvalitetu selekcija i malim detaljima koji odlučuju" rekao je Muslin i dodao,

"Svesni smo onoga što nas očekuje, cilja koji imamo a slika koja nam dolazi iz Francuske samo govori da ćemo morati u svakom meču da damo svoj maksimum ukoliko želimo, a hoćemo na Svetsko prvenstvo" zaključio je selektor "Orlova".

Selektor Srbije odlazi u četvrtak u Francusku gde će 16. juna gledati meč Vels - Engleska a dva dana kasnije duel Austrija - Portugalija.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Filip Petrusic
Wednesday, 15.06.2016
11:09

Moramo da budemo prvi u grupi.

avatar
Tuesday, 14.06.2016
11:47

nama sanse da odemo na SP2018-te u Rusiji, grupa je jako ujednacena Irska,Austrija Vels svi su na EP i igraju odlicno,ako prodjemo to ce biti isto kao da dobijem loto sedmicu exexex

avatar
indija durot
Tuesday, 14.06.2016
06:50

Nije stvar u protivniku.Nasa igra je problem jer je i nema od Antica.Ako cemo po imenima prvi smo favorit u grupi a bicemo cetvrti.Odrace nas Irci,zgazice nas Austrija makar igrali sa tristo stopera a ne sa tri.

avatar
violafan
Tuesday, 14.06.2016
10:48

Nemamo igru nikakvu, sta ces, ne mozemo dobijemo ni Kipar, ni Izrael, a Rusi nas odrali koliko igre nismo imali...

avatar
indija durot
Tuesday, 14.06.2016
13:58