Muslin: "Utakmica u San Dijegu značajna za srpski fudbal"

Autor: Beta Beta
četvrtak 26.01.2017.
13:07
Izvor: Beta

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Slavoljub Muslin rekao je danas da je predstojeća prijateljska utakmica protiv SAD u San Dijegu značajna za srpski fudbal i igrače iz domaćeg prvenstva.

Beta/FSS/Ds
Beta/FSS/Ds

Povezane vesti

Fudbalska reprezentacija Srbije, sastavljena od igrača iz domaće Superlige, otputovala je danas u SAD, gde će 29. januara odigrati prijateljsku utakmicu u San Dijegu protiv domaćeg tima.

"Čeka nas značajna provera za ove mlade igrače, kojima je iskustvo neophodno za napredak u karijerama. Mislim da je to od presudnog značaja za naš, srpski fudbal, za njegovu budućnost i iskorak u dobrom pravcu. To i radimo zbog srpskog fudbala, zbog naše lige i naših igrača, koji još nisu zakoračili na najviši stepenik. Naša je obaveza da brinemo ne samo o 'A' timu, koji je, svakako, prioritet, nego i o budućnosti fudbala na ovim prostorima", rekao je Muslin za sajt FSS.

Krajem septembra prošle godine ekipa Srbije sastavljena od igrača iz domaćeg prvenstva izgubila je od Katara sa 0:3.

"Imali smo lošu epizodu u Kataru, ali i to je deo ove misije. Sad nudimo šansu mladim fudbalerima iz srpske lige da osete međunarodnu scenu i steknu vredno iskustvo, koje će im pomoći da budu bolji i uspešniji. Od njih zahtevam red, rad i disciplinu, sve ono što je preduslov za uspeh i u životu i u fudbalu", naveo je Muslin.

On je dodao da su srpski igrači bili prepoznatljivi u rađanju američkog fudbala.

"Filmska priča, holivudska, baš onakva kakva i priliči toj velikoj zemlji. Sećam se fudbalske revolucije iz sedamdesetih godina prošlog veka, kada su došli Pele, Kinalja, Bleki, Best, kada je u Njujorku rođen zvezdani Kosmos. Taj eksperiment, naizgled, nije uspeo, fudbal se skoro ugasio sve do 1994. godine, kada je Amerika organizovala Svetsko prvenstvo", naveo je Muslin.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke