Muslin se ne raduje odsustvu Bejla, otkrio je i zbog čega

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 29.05.2017.
13:22
Izvor: Sportske.net

Nekompletna fudbalska reprezentacija Srbije okupila se danas u Staroj Pazovi na početku priprema za utakmicu sa Velsom, a selektor Slavoljub Muslin najavio je da će ekipa ići na pobedu, kao i da se nada punom stadionu.

Beta/BranislavBožić/Mo
Beta/BranislavBožić/Mo

Povezane vesti

U Pazovu nisu danas došli povređeni Nemanja Radoja i Ljubomir Fejsa, koji se povredio sinoć i moraće da pauzira 15 dana. Osim njih, tu nisu Jagoš Vuković, Aleksandar Prijović i Nemanja Gudelj, koji ove nedelje igraju utakmice i koji će se priključiti timu kasnije.

"Nisu svi tu. Imali smo problema sa povređenima, a nema i onih koji ove nedelje imaju utakmice. Imamo dvojicu igrača manjka na istoj poziciji na sredini terena i zbog toga će nam pomoći Saša Luki iz mlade reprezentacije. On će se priključiti timu sutra. Videćemo da li će se vraćati u mladu reprezentaciju ili će ostati sa nama do kraja našeg ciklusa, 11. juna. Svakako će ići na njihovo Evropsko prvenstvo, koje počinje 17, tako da neće biti problema sa te strane", rekao je Muslin novinarima u Pazovi.

Selektor je kazao da neće biti naknadih poziva, osim "eventualno" iz mlade reprezentacije.

"Ostali igrači su na odmoru. Oni koji su bili na spisku i koji su imali odmor su radili prema posebnom programu, odnosno bili su na aktivnom odmoru. Igrači koji nisu bili na spisku su otputovali i nisu radili i teško je tako nekog vraćati u formu. Ako bude nekih problema, a ja se nadam da neće, zvaćemo nekoga iz mlade reprezentacije", rekao je Muslin.

Srbija je posle pet odigranih kola prva na tabeli Grupe D, sa tri pobede i dva remija. Isti učinak ima i Irska, koja u ovom ciklusu igra sa Austrijom. Vels je treći sa sedam bodova. Uprkos kadrovskim problemima na početku priprema, ambicije "orlova" se ne menjau.

"Svakako da idemo na pobedu. Igramo kod kuće i nadam se da ćemo imati punu podršku. Ja sam insistirao na jedinstvu kada sam došao. Ovo je reprezentacija Srbije. Uspeli smo svojim rezultatima i svojim ponašanjem da vratimo veru u reprezentaciju i mislim da su zaslužili punu podršku, koja nam je potrebna za pobedu. Nadam se punom  stadionu i dobrom navijanju", rekao je Muslin.

Vels će biti bez svoje prve zvezde Gereta Bejla, ali i bez Džona Tejlora, koji su suspendovani za ovaj meč.

"Nema velikih iznenađenja na njihovom spisku. Znamo da Tejlor i Bejl nisu tu, prema tome sve zavisi od nas, i do sad je sve zavisilo od nas, bez obzira da li je igrao jedan ili drugi. Meni je važno da se mi dobro spremimo, da nemamo više povređenih igrača i da ih neće više biti, iako neki igraju i sledeće nedelje, odnosno ove nedelje. Nadam se da će svi doći zdravi", rekao je Muslin.

Trener "orlova" je priznao da je ova utakmica važna, ali ne i presudna.

"Svaka utakmica znači, svaka donosi tri boda. Najvažnija utakmica je sledeća. Tako smo radili do sada, i tako pripremamo i ovu utakmicu. Ne mislimo na druge protivnike, već samo na Vels, jer su u igri tri boda, koja su nam važna...Značilo bi nam i da Austrijanci dobiju Irce, ali bi to značilo i da se Austrijanci vraćaju u igru. Nama bi tu možda najviše odgovaralo nerešeno, ali u ovom trenutku ne gledamo mnogo protivnike. Sada sve zavisi od nas. Mi hoćemo da budemo spremni i gledamo samo sebe", rekao je Muslin.

Selektor je istakao da je Vels kvalitetan protivnik, bez obzira na odsustvo suspendovanih prvotimaca.

"Imaju i Džoa Alana i Arona Remzija, koji je dao gol u finalu kupa Engleske. Imaju oni dobru ekipu i ne treba je svoditi samo na Bejla i Tejlora. Videli ste na Evropskom prvenstvu, kada je u finalu Kristijano Ronaldo izašao zbog povrede, svi su mislili da će biti lakše za Francusku, a Portugal je tada odigrao možda najkvalitetniju kolektivnu utakmicu. Spremamo se najozbiljnije, sve zavisi od nas. Treba da mi budemo spremni, a oni neka vode računa o nama", zaključio je Muslin.

Igrači koji su danas došli u Staru Pazovu radiće po nešto opuštenijem programu. Pre podne će imati trening, a popodne će im biti slobodno, ali će morati da se vrate u sportski centar FSS na spavanje. Ideja stručnog štaba je da se ti igrači malo opuste i vide svoje porodice. Ozbiljan rad počinje sledeće nedelje.

Utakmica Srbija-Vels igra se 11. juna na stadionu "Rajko Mitić".
--

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
aleksaGGMU
Monday, 29.05.2017
14:59

zasto se ne prikljuci SMS??jaoo musline...nsvii na rajko mitic da podrzimo orlove!

avatar
CZYNWA
Monday, 29.05.2017
14:48

Шта неки играчи треба да ураде да би престали да добијају позив селектора. Мислим на: Гудеља, Коларова, Ивановића, Тошића, Вуковића, С.Митровића. Да ли на свијету постоји особа (осим нашег селектора) којој је Тошић бољи од Љајића, Гудељ бољи од СМС-а... Зашто неки играчи попут Дарка Лазовића, Пејчиновића, Томовића... не добију позиве, јер први сигурно није лошији од Рукавине, а друга двојица од Вуковића и Митровића. Зашто мали Миленковић не добије шансу, дечко је за класу бољи штопер од свих који су позивани (осим Настасића и можда Максимовића). Има ту много пропуста, реално је да одемо у Русију, јер имамо прелаку групу, али тамо нас чека брукање, осим ако се нешто промијени.

avatar
R E V O L T
Monday, 29.05.2017
17:29

Svaka cast za komentar, cak mi ni taj deo sa Tomovicem ne smeta toliko imajuci u vidu citav tekst. Ne mogu da shvatim ljude koji za ovako nesto mogu da daju palac dole, neverovatno.

avatar
R E V O L T
Monday, 29.05.2017
21:06

Nemoj da se ljutis, ali ne bih se vise vracao na to, hlljadu puta smo ti i ja vec diskutovali o tome, stvarno bi bilo bas preterano da o tome pisem i 1001. put.

avatar
CZYNWA
Monday, 29.05.2017
18:23

:)) шта фали Томовићу ? Игра стандардно и сасвим солидно у добром клубу, уз то игра и Муслинову формацију ;)

avatar
Monday, 29.05.2017
14:38

a SMS ti ne treba

avatar
MMusmulic
Monday, 29.05.2017
14:06

Moramo da uđemo na svetsko prvenstvo, da se Srbija ponovo vrati na vrh ! Ajmo Orlovi !