Muslin: "Šansa za rezerviste da pokažu da su pobednici"

Autor: Beta Beta
ponedeljak 14.11.2016.
17:59
Izvor: Beta

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Slavoljub Muslin istakao je da će u utorak pružiti priliku igračima sa manjom minutažom i poručio da od njih očekuje da pokažu mentalitet pobednika.

Beta/BranislavBožić/Mo
Beta/BranislavBožić/Mo

Povezane vesti

Fudbalska reprezentacija Srbije doputovala je danas u Harkov gde će odigrati prijateljsku utakmicu s Ukrajinom, a selektor Slavoljub Muslin rekao je da će pružiti šansu igračima koji do sada nisu imali veliku minutažu.

"Šansu će dobiti igrači koji nisu igrali mnogo u poslednje vreme. Želim da proverimo sve igrače, vidimo njihovu motivaciju i naravno, kako mogu da se uklope u novi sistem igre koji forsiramo od prvog dana zajedničkog rada. Imamo igrače koji su gotovo stalno pozivani, ali su imali malu minutažu i sada je dobra prilika da se pokažu i uvere me da mogu da računam na njih", rekao je Muslin.

Srbija je utakmicom protiv Velsa u subotu završila takmičarski deo u 2016. godini, a sutra ih od 20.00 u Harkovu očekuje prijateljska utakmcia s Ukrajinom.

"Uvek insistiram na pobedi, tako ćemo da igramo i protiv Ukrajine. Nema, dakle, nikakvog opuštanja, bez obzira što je na papiru prijateljska utakmica. Moramo da se navikavamo na pobede, a mene raduje da momci prihvataju takav stav, videlo se to u svakom meču, videlo se i protiv Velsa. Momci postaju pobednici, a to sada očekujem i od igrača koji će dobiti priliku sutra protiv Ukrajine", rekao je Muslin.

Reprezentaciju je u Harkovu dočekalo hladno i snežno vreme.

"Nadam se da će teren biti dobar, da ima grejanje, odnosno da neće biti snega. Protivnik je dobar, ne znamo još da li će igrati u najjačem sastavu, ali za ono što nama treba, rival je odličan. Pred nama je prijateljska utakmica, ali ima težinu kao i svaka takmičarska, pogotovo sada kada imamo dobar skor u minulih osam odigranih utakmica bez poraza", rekao je selektor Srbije.

Muslin je rekao da je zadovoljan reakcijom javnosti posle remija 1:1 s Velsom u četvrtom kolu Grupe D kvalifikacija za Mundijal 2018. godine.

"Korektno, objektivno. Mislim da dosadašnjim radom i rezultatima vraćamo veru u naš fudbal. Kult reprezentacije je veoma važan i on se ponovo oseća, a ja tim povodom želim da istaknem da sam veoma ponosan na igrače, na to kako se ponašaju, kako treniraju. Sve je bolje, iz treninga u trening, iz meča u meč, progres je evidentan", rekao je Muslin.

On je ponovio da može biti zadovoljan osvojenim bodom protiv Velsa s obzirom na to kako se utakmica odvijala.

"Mogu da budem zadovoljan i igrom i ponašanjem, možda malo manje rezultatom, ali s obzirom kako se situacija odvijala u Kardifu, mogu da budem zadovoljan i sa tim bodom. Nastavljamo put ka Rusiji, pred nama je još mnogo ispita koje moramo da položimo", rekao je Muslin.

Srbija je druga u Grupi D sa osam bodova, dva manje od vodeće Republike  Irske, dva više od Velsa, četiri od Austrije, šest od Gruzije, a sedam od poslednjeplasirane Moldavije.

Golman fudbalske reprezentacije Srbije Vladimir Stojković će zbog povrede ramena propustiti utakmicu protiv Ukrajine, dok defanzivac Matija Nastasić neće igrati jer je njegov klub Šalke tražio da ne igra zbog velikog broja mečeva u poslednje vreme. 

Fudbaler Sautemptona Dušan Tadić ostao je u Beogradu na dodatnim pregledima posle preloma nosa, a na zahtev kluba, selektor je izašao u susret i oslobodio obaveza Filipa Kostića.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
mosala1983
Monday, 14.11.2016
21:36

I za njihove ramadani menadjere da malo zarade. Obradovic paradigma svega.

avatar
El Matador PFC-FCB
Monday, 14.11.2016
20:31

Jovanović - Maksimović - Ivanović - Pejčinović - Rukavina - Matić - Gudelj - Kolarov - Tošić - Mitar - Markec

avatar
Tomić: Lažna legenda
Monday, 14.11.2016
22:42

Rajković- Maksimović - Pejčinović - Tošić - Mladenović - Rukavina- Matić - Gudelj - Tošić - Marković - Mitrović

avatar
Anderton
Monday, 14.11.2016
20:25

Logično je da se probaju Pejčinović, možda Katai od početka, Lazar Marković i Mladenović i Karleuša da dobiju šansu. Pa i ostali napadači, da čovek vidi šta ko koliko može..Primetio sam da ljudi opet mrače, i da se ponovo gleda ko je igrao za CZ, ko za Partizan, to izbijte iz glave, inače se nikad nećemo vratiti gde želimo, grupa nam uopše nije slaba, imamo 4 vrlo ujednačene ekipe, ko misli da je Vels slaba ekipa ne razume se u fudbal, oni su dvaput pobedili Belgiju u godinu dana, Iri su dobili Nemce, u sportu nema slučajnosti.

avatar
BUNTOVNIK S RAZLOGOM
Monday, 14.11.2016
19:56

Taj Salke malo, malo pa trazi od nasih selektora da mali ne igra, mislim da im ovo nije prvi put :-D

avatar
Chella_ynwa
Monday, 14.11.2016
19:05

Vreme je za Markovica. Pozivan je uvek a kod Muslina nije jos odigrao ni minut.