Muslin: "Pritisak na Irskoj, remi nije neuspeh"

Autor: Beta Beta
ponedeljak 04.09.2017.
19:44
Izvor: Beta

Selektor reprezentacije Srbije Slavoljub Muslin rekao je danas da njegovi fudbaleri imaju manji pritisak od Irske, ali da moraju da budu oprezni u predstojećoj utakmici.

Epa/Andrej Cukic
Epa/Andrej Cukic

Povezane vesti

Srbija će u utorak igrati protiv Irske u osmom kolu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2018.

"Imamo manji pritisak od protivnika jer bi Irska ispala iz borbe za prvo mesto u slučaju poraza. Imamo i mi pritisak jer je teško dobiti meč loptu, ali nadam se da će se to desiti", rekao je Muslin na konferenciji za novinare u Dablinu.

Muslinova selekcija će, ako pobedi u Dablinu, biti na korak od plasmana na Mundijal u Rusiju, pošto posle sedam utakmica vodi na tabeli Grupe D sa dva boda više od Irske.

"Ići ćemo na pobedu, ali nas i nerešen rezultat ostavlja u trci. Neće biti neuspeh ako ne pobedimo jer ćemo ostati u prednosti. Ali, ima još dve utakmice u kvalifikacijama posle toga. Utakmica može mnogo toga da odluči, ali i ne mora", kazao je Muslin.

Po njegovim rečima, pobeda bi mnogo značila Srbiji.

"U slučaju da pobedimo bili bismo mnogo, mnogo bliži Svetskom prvenstvu. Lakše je reći nego uraditi jer nas čeka najteža utakmica u kvalifikacijama", rekao je selektor Srbije.

Kao veliku vrlinu reprezentacije Irske on je naveo borbenost.

"Fudbal ne čine samo tehnika i taktika, već je tu i borba, a tu stranu Irska ima. Imali smo problema u prvoj utakmici u Beogradu. Dve ekipe igraju različit fudbal i videćemo koji će fudbal pobediti. Svaka ekipa ima svoje prednosti", kazao je on.

Irski novinari su ga pitali za mišljenje zašto napadač Aleksandar Mitrović igra bolje za reprezentaciju nego za svoj klub Njukasl.

"Možda mu sistem u reprezentaciji više odgovara, sa tri napadača. Fali mu poverenje kod trenera. Kod mene ima puno poverenja, on je prvi centarfor reprezentacije. Ta psihološka strana veoma važna kod njega. Verovatno se oseća komfornije kada igra u reprezentaciji", rekao je Muslin.

Utakmica između Irske i Srbije igraće se u utorak od 20.45 u Dablinu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

10 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
M_85
Tuesday, 05.09.2017
19:59

Ma ne bre, kakav neuspeh. Makar i ne igrali na evropskom i svetskom prvenstvu narednih 30-ak godina, to ipak nije neuspeh.

avatar
soru
Tuesday, 05.09.2017
11:57

ja stvarno ne znam kako on moze da daje ovako debilne izjave...prvo nadje opravdanje za sve pa tek onda igra...prvo mu je gruzija bila nezgodan protivnik, kasnije mu sergej nije bio dovoljno dobar za reprezentaciju a sad remi nije neuspeh iako nas pobeda vodi na svetsko prvenstvo....

avatar
Dexa
Tuesday, 05.09.2017
09:48

Gospode, pa da li je jedan srbin ikada izgovorio TU recenicu ?!
"Remi nije uspeh"
Nama ceo zivot i minimalan casan poraz radi posao...

avatar
BenkovackiManitas31*
Tuesday, 05.09.2017
01:10
avatar
bagra
Tuesday, 05.09.2017
00:44

I onalo smo sa svim poluozbiljnim ekipama oz nase grupa igrali nereseno, a dobili ove vezare moldaviju i gruziju

avatar
Danijella
Tuesday, 05.09.2017
00:23

Aman zasto smo toliko zatucan narod da kao toliko smo ubedjeni da pobedjujeml u poslednjoj utakmici? alooo ko ti garantuje pobedu protiv Austrije ili cak Gruzije?? Oni Nemci i Belgijanci i Francuzi mnogoooo glupi pa obezbede prolaz tri kola pre kraja da mogu da se svrckaju poslednja tri meca i isprobavaju mlade snage i talente bez pritiska a mi izigravamo neke sudnje dane..do poslednjeg 93' minutaposlednje utamice se ne zna status! Kao sto onaj moj Partizan fola bio uveren da u poslednjoj utakmici u BG laganica protiv Augsburga pa se nisu ni trudili da igraju 4. i 5. kolo a onda....mucak! Idi bre gazu onu propalu Irsku vidi ih sve drvosece a mi ih nesto respektujemo ko da su Portugal ili Nemacka! Gazi to dok su im noge u blatu..

avatar
Monday, 04.09.2017
22:35

Није ни пораз неуспех, али ако изгубимо онда морамо да победимо Аустрију на страни и кући Грузију и опет ћемо као први. Више бих волео да изгубио од Ираца, а да победимо Аустрију уместо обе да играмо нерешено...

avatar
SaleNs91
Tuesday, 05.09.2017
00:22

Po kojoj logici? Ako izgubimo od Iraca,oni u startu imaju 6 bodova jer im u narednom kolu kući dolazi Moldavija,a ako pobede Vels u Kardifu oni idu direktno na SP i uz naših 6 bodova,jer 13 + 9 = 22,mi bi završili sa 21 bodom uz pobede u Beču i Beogradu.Zapravo mi čak možemo i da izgubimo od Austrije ako pobedimo Irsku jer ćemo imati drugu meč loptu kući protiv Gruzije.Svi smo uzleteli sa kalkulacijama,a najteži mečevi nam tek slede...

avatar
Tuesday, 05.09.2017
18:23

Велс гостује Молдавији и Грузији, ако добије обе, имаће 17 бодова, ми ако изгубимо од Ираца, а добијемо Аустрију имаћемо 18. Ирци ако победе и после нас имаће 19. Задње коло Велс (17) - Ирска (19), Србија (18) - Молдавија :) Значи Велс задње коло игра за бараж на свом терену директно против конкурента. Нема шансе да их Ирци победе.

avatar
Realan_PFC
Tuesday, 05.09.2017
00:42

u austriji ce biti kao kuci, pun stadion srba