Muslin: "Pozvao sam igrače koji u ovom trenutku mogu da pruže najviše"

Autor: Beta Beta
četvrtak 18.08.2016.
15:22
Izvor: Beta

Selektor Srbije Slavoljub Muslin rekao je danas da je za predstojeću utakmicu sa Irskom u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo pozvao igrače koji u ovom trenutku mogu da pruže najviše i da ima ideju u kom sastavu će početi taj duel.

Beta/ZivotaPopovic/Mo
Beta/ZivotaPopovic/Mo

Povezane vesti

"Trebaju nam igrači koji mogu da daju najviše 5. septembra. Procenili smo da su u ovom momentu ovo najbolji igrači koje imamo za tu utakmicu. Gledaćemo formu, ali imamo sedam dana priprema, koje će dati dopunsku sliku. Već imam ideju u kom sastavu bismo trebali da počnemo duel sa Irskom, ali videćemo. Ima još dva vikenda, nadam se da neće biti povredjenih", rekao je Muslin na konferenciji za novinare u Staroj Pazovi.

Muslin je danas saopštio spisak igrača za utakmicu sa Irskom, koja će se odigrati 5. septembra u Beogradu, u prvom kolu Grupe D u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Irskoj.

Selektor je rekao da je sa stručnim štabom dobro analizirao Irsku i dodao da se ekipa neće prilagodjavati protivniku, ali da mora da zna dobre i loše strane prvog protivnika u kvalifikacijama.

"Dobro smo ih analizirali. Gledaćemo ih 31. avgusta u prijateljskoj utakmici protiv Omana. Oni imaju ozbiljnu ekipu i to su pokazali na Evropskom prvenstvu. To je ekipa koja igra najbritanskiji fudbal. Imamo tešku grupu, ali imamo i šanse zbog našeg kvaliteta. Ići ćemo u svakoj utakmici na pobedu", rekao je Muslin.

On je naveo da još provera formu igrača, iako je objavio spisak. Pozvao je u tim Aleksandra Kolarova i Nemanju Matića, koji neće igrati zbog suspenzija.

"Oni su insistirali da dodju, da budu sa nama. Oni su deo ovog tima i raduje me da igrači koji su ključni za nas hoće da dodju iako ne mogu da igraju. Iako neće igrati biće pod istim režimom treninga kao ostali", rekao je on.

On je istakao da ima problema sa desnim bekom, zbog čega je pozvao Aleksandra Ignjovskog iz Frajburga, jer na toj poziciji igra poslednje dve sezone.

"Frajburg igra sa tri centralna beka kao i mi. Gledali smo ga i procenili da je on idealan za našu igru i da je jedan od igrača koji može da pomogne. Sergej Milinković Savić će biti u mladoj reprezentaciji. 'A' tim jeste prioritet u odnosu na mladu, ali on nije mogao da se uklopi u sistem", rekao je on.

Muslin je pozvao četvoricu golmana, pošto, kako je rekao, Vladimir Stojković ne brani, jer još traži klub.

Selektor je zahvalio publici na podršci u prethodnim utakmicama i izrazio želju da 5. septembra stadion "Rajko Mitić" bude pun, "kako bismo ostvarili cilj koji je pred nama".

Muslin je čestitao srpskim reprezentativcima osvajanje medalja na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru i poželeo srpskom timu još medalja do kraja takmičenja.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

12 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Dosta vise
Wednesday, 31.08.2016
15:53

Anticu vrati se jedino si ti smeo da odlucis ko ce da igra a ko ne, ovo sada smesno

avatar
Dosta vise
Wednesday, 31.08.2016
15:52

Ramadani de je Ljajic alo ,pa pustite reprezentaciju vise na miru neka igraju najbolji za nju :((((((

avatar
violafan
Thursday, 18.08.2016
16:57

Ja ne znam za vas, ali ja vjerujem ovom covjeku vise nego bilo kome selektroru posle Antica. Zna on sto ne poziva Ljajica, i ima smisla Ignjovski u nasem sistemu. Takodje, slazem se za neuklapanje SMS-a u sistem, steta za to, ali ne mogu svi igrati. Podrska Muslinu!

avatar
Joker96
Thursday, 18.08.2016
15:53

Ljajic moze da pruzi vise nego 90% igraca ovde, decko jeste temperamentan ali je suvi kvalitet sto pokazuje u svakom klubu... Isto Maksimovic, velikani nude desetine miliona evra za njega, verovatno zato sto je los stoper??

avatar
Thursday, 18.08.2016
17:12

VIse nego ijedan igrac...

avatar
Thursday, 18.08.2016
15:49

Plus Milunovic (kasnije (i) Veljkovic), Radoja, Meleg, Markovic, Stojiljkovic...

avatar
Thursday, 18.08.2016
15:47

Nemas ti pojma, idealan spisak bi bio ovaj i nijedan drugi: Rajkovic (Dmitrovic, Jovanovic)- Ivanovic (Gajic), Maksimovic (Spajic), Nastasic (Rajkovic), Antonov (Obradovic ili Mladenovic)- Maksimovic (Gudelj ili Grujic), Matic (Fejsa)- Zivkovic (Sulejmani ili Z. Tosic), Tadicn(Milinkovic-Savic ili Ivanic), Ljajic (Kostic ili Katai)- Mitrovic (Pavlovic). Zasto zoves Stojkovica ako nema klub, kako to nije problem, a(li) zato jeste to sto Nikola Maksimovic trenutno ne igra zato sto hoce da promeni klub, pritom mozda i najvise od svih tu igra u sistemu sa tri centralna beka?! Cak cetiri golmana, a dva klasicna napadaca, jesmo li mi Azerbejdzan ili zemlja cija je omladinska prosle godine postala prvak sveta, a pre samo tri prvak Evrope?!

avatar
Alex DeLarge
Thursday, 18.08.2016
18:33

Nije strasan izostanak Maksimovica. Nema to veze sa igrackim kvalitetima nego sa epizodom koju decko trenutno prezivljava. Njemu je trener javno porucio da nece igrati ako ostane u Torinu, na njemu je ogroman pritisak oko promene kluba i psihicki sigurno nije za repku u ovom trenutku. Ne bih se iznenadio i da ga je Muslin izostavio u dogovoru sa njim samim. Bice on standardan u buducnosti... Mesto treba da se nadje za Ljajica i Sulejmanija mozda i Bastu. Ovi ostali koje pominjes nisu kalibar niti zasluzuju da isteraju bilo koga od pozvanih...

avatar
Tomić: Lažna legenda
Friday, 19.08.2016
14:58

Živković ne zaslužuje da nosi dres, neka igra za ramadanijevu reprezentaciju.

avatar
Thursday, 18.08.2016
18:45

Ma daj, bre...

avatar
Thursday, 18.08.2016
15:28

A ADEM LJAJIC, ALO?! Pod hitno da podneses ostavku, sram te bilo da te je sramota!