Muslin posetio "Orliće" i poručio im: "Poslednji stepenik je uvek najteži"

Autor: Beta Beta
ponedeljak 07.11.2016.
23:44
Izvor: Beta

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Slavoljub Muslin posetio je danas mladu nacionalnu selekciju, igračima je poželeo uspeh u utakmicama protiv Norveške u baražu za plasman na Evropsko prvenstvo i upozorio ih da je poslednji stepenik uvek najteži.

Beta/BranislavBožić/Mo
Beta/BranislavBožić/Mo

Povezane vesti

"Došao sam da vam poželim sreću, ali da znate da je ovaj poslednji stepenik najteži. Uvek kada mislite da ste blizu, taj poslednji korak zna da bude veoma težak. Vi ste, medjutim, dokazali da imate kvalitet i nemajte ni malo sumnje u sebe, ali upamtite da morate da date sto odsto kako biste uspeli i ostvarili cilj", rekao je Muslin, objavljeno je na sajtu Fudbalskog saveza Srbije.

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije u petak igra protiv Norveške prvi meč baraža za plasman na EP. Revanš je na programu četiri dana kasnije.

"Na ovom nivou greške se plaćaju i važno je da ne bude oscilacija. Ritam mora da bude isti tokom svih devedeset minuta, bez opuštanja, kao onda u Novom Sadu protiv Irske. Mladi ste, imate ogroman kvalitet, verujete u svoje mogućnosti i zato se opustite, ali na ovom nivou i stepeniku to ne sme da se ponovi", rekao je Muslin.

Selektor Srbije je naveo da je najvažnije da daju sve od sebe kako kasnije ne bi žalili.

"Sećam se kada smo vaš mentor Vladimir Petrović i ja igrali finale Kupa UEFA 1979. i bili poraženi, ali smo znali da smo u tom trenutku dali sve od sebe. Ovo vam govorim zbog toga da ne dodje jun iduće godine i Evropsko prvenstvo u Poljskoj, a vi da kažete - mogli smo i mi da budemo tamo da smo dali sve od sebe u baražu. Imate znanja i kvalitet, imate i srce, i svi verujemo da ćemo vas gledati na Evropskom prvenstvu", rekao je Muslin.

Muslin je kazao da će mnogi od mladih reprezentativaca u budućnosti dobiti poziv za A reprezentaciju.

"Da ste već overili plasman verovatno bi neko od vas bio sada sa A reprezentacijom, ali svi imate potencijal i sve zavisi samo od vas. Biće još utakmica gde će mnogi od vas dobiti moj poziv, sada želim da vam poželim sreću i budete na visini zadatka protiv Norveške", rekao je Muslin.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke