Muslin otkrio karte, ovaj tim počinje protiv Amera! (22:00h)

Autor: Beta Beta
nedelja 29.01.2017.
11:19
Izvor: Beta

Nema nikakvih tajni kod Slavoljuba Muslina pred večerašnji meč naše superligaške reprezentacije u San Dijegu! Hoće li bolje proći nego protiv Katara u Dohi?

Beta/BranislavBožić/Mo
Beta/BranislavBožić/Mo

Povezane vesti

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Slavoljub Muslin ocenio je danas da će predstojeći prijateljski meč protiv selekcije SAD za igrače iz Super lige predstavljati neprocenjivo iskustvo.

"Momci su koncentrisani, imaju želju da ispune sve ono što se tiče mojih zahteva. Problem će biti, naravno, njihovo neiskustvo, ali zbog toga i igramo ovakve utakmice. Kako bi ga uostalom stekli ako ne tražimo mečeve na visokom nivou, a susret sa SAD svakako spada u tu kategoriju", rekao je Muslin za sajt Fudbalskog saveza Srbije.

Fudbalska reprezentacija Srbije, sastavljena od igrača iz domaće Super lige, igra večeras od 22.00 po srednjoevropskom vremenu u San Dijegu prijateljsku utakmicu sa selekcijom SAD.

"Znam da smo imali kritike posle onog meča u Dohi protiv Katara, ali ja se na to ne obazirem, jer pokušavam da plan koji imamo s predsednikom saveza, odnosno strukom i sportskim direktorom Goranom Bunjevčevićem, tehnički sprovedem i zbog toga će biti još mečeva ovog tipa. Igrači, ponavljam, samo kroz ovakve utakmice mogu da stiču neophodno iskustvo i navikavaju se na rad u reprezentaciji", rekao je Muslin.

Problem srpskoj reprezentaciji može da predstavlja činjenica da će prvi put izaći u tom sastavu na teren, a tu je devetočasovna razlika u vremenu, odnosno promena klime. Muslin je, medjutim, naveo da njegova ekipa ne treba da se na to obazire.

"Znali smo kada smo prihvatili meč sa kojim ćemo se sve problemima susresti. I reprezentaciju smo sastavili iz gotovo svih klubova naše lige, a sama ta činjenica govori da ništa nije lako. Nećemo, međutim, da tražimo izgovore, meni je važno da momci budu bogatiji za jedno novo, veliko iskustvo i da se navikavaju na zahteve koji se traže u dresu reprezentacije", rekao je Muslin.

Selektor ne krije da se ne plaši činjenice da će prvi put na teren izvesti jedan potpuno novi tim.

"I za mene je sve ovo izazov, jer znam da bi igrač naučio neku lekciju, on mora i da pogreši. Volim da dam nešto ovim mladim igračima i sigurno je ovo još jedan od načina, pored onog reprezentativnog dvogleda, kako možemo, između ostalog, da podignemo i kvalitet fudbala u našoj zemlji", rekao je Muslin.

Tim koji će početi meč je poznat, a šansu će dobiti praktično svi igrači, jer dozvoljeno je šest izmena. 

Na terenu će od prvog minuta biti:

Filip Manojlović, Nikola Ćirković, Nemanja Miletić, Nemanja Ćalasan, Nikola Maraš, Stefan Panić, Jovan Đokić, Aleksandar Paločević, Srđan Plavšić, Saša Jovanović, Marko Gobeljić.

"Kapiten je Aleksandar Paločević, svojim ponašanjem i igrama zaslužio je to priznanje", rekao je Muslin. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Doki Daki
Sunday, 29.01.2017
14:27

Ajde što igramo sa igračima iz srpske lige, nego još nisu pozvani najbolji i iskusni. Pozvali su one koje menadžeri mogu da prodaju kao talente. A Srbija, reprezentacija, rezultat, rang lista koja omogućava lakše kvalifikacije? Ma kome je to još bitno.

avatar
ddr16
Sunday, 29.01.2017
13:31

ovo prenosi rst,a finale sp u rukometu nema nigde...

avatar
Amar Zornic
Sunday, 29.01.2017
12:37

Srecno Musline , tezak zadatak

avatar
HVALA TI, RONALDINJO
Sunday, 29.01.2017
12:26

Prenos je na RTS 1, ali tamo pise da pocinje u 22:20:-D Neka je sa srecom...