Muslin o Ljajiću, Pešiću, Mitru...

Autor: Beta Beta
petak 28.10.2016.
13:17
Izvor: Beta

Selektor reprezentacije Srbije Slavoljub Muslin rekao je danas da misli da je pozvao najbolje fudbalere koje može za utakmicu sa Velsom, ali da su "vrata svima otvorena" i da igrači treba da zasluže poziv.

fss.rs
fss.rs

Povezane vesti

Selektor reprezentacije Srbije Slavoljub Muslin rekao je danas da misli da je pozvao najbolje fudbalere koje može za utakmicu sa Velsom, ali da su "vrata svima otvorena" i da igrači treba da zasluže poziv.

"Igrači koje sam poznao, po mom mišljenju, mogu najbolje u ovom momentu da odgovore na zahteve za utakmicu sa Velsom koja nam je najvažnija, a zahtevi su nam visoki. Za sve igrače su otvorena vrata, a na njima je da zasluže poziv", rekao je Muslin novinarima u Staroj Pazovi prilikom objave spiska.

Muslin je saopštio spisak igrača za utakmicu protiv Velsa u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, ali i prijateljski susret sa Ukrajinom.

Selektor je istakao da je napravljena dobar ambijent u reprezentaciji, kao i kostur tima i da često menjanje tima ne može da donese mnogo napretka jer je važna uigranost.

Kada je reč o fudbaleru Torina Ademu Ljajiću, koji nije pozvan uprkos dobrim igrama u klubu, Muslin je kazao da mu je drago zbog njegovih nastupa i da može da se nada pozivu u budućnosti.

"Svima su vrata otvorena, pratimo sve, a naročito Ljajića i drago mi je da igra dobro i daje golove i zašto da na sledećem okupljanju ne bude sa nama?", kazao je Muslin.

Selektor je naveo da je "imao ideju" da A reprezentaciji priključi nekoliko igrača iz mlade reprezentacije, ali da "na žalost ili sreću" to nije mogao da uradi zbog baraža za Evropsko prvenstvo, tako da će to učiniti na nekom od narednih okupljanja.

Debitant će biti Aleksandar Pešić iz Atalante, za koga je selektor rekao da "mnogo obećava", a da je njegova dužnost da priprema igrače za budućnost.

"Pešić je napadač i mislim da je to veoma važno mesto, a on je perspektivan igrač kome treba da se da šansa. Otišao je u veliki klub, ne igra mnogo, ali želim da ga vidim na treningu i eventualno dam šansu na prijateljskoj utakmici", rekao je Muslin.

U tim je pozvan Aleksandar Kolarov, koji neće igrati protiv Velsa zbog suspenzije, a Muslin je naveo da se nada da će se levi bek Mančester sitija već na okupljanju priključiti ekipi, iako ne zna da li će ga trener pustiti.

Prema njegovim rečima, veliki problem kao pred svako okupljanje može da predstavlja to što pojedinci ne igraju redovno u klubovima.

"Ali, videlo se da tu nema problema i da ga bar do sada nije bilo jer je njihova motivacija velika. Nije dobro što ne igraju, ali imaju motivaciju da se dokažu i svojim trenerima u klubovima, kao što je iskoristio šansu Aleksandar Mitrović", rekao je selektor.

Muslin je istakao da je raspoloženje pred okupljanje odlično, da mu je drago što je ekipa prva na tabeli posle tri utakmice, ali da je najvažnije da to mesto zauzima i na kraju kvalifikacija.

"Prvi smo, ali bi bilo lepo da budemo na kraju na ovom mestu. Prijatno mi je, svakako, što smo prvi, ali dug je put. Biće teško i ne treba očekivati da ćemo da se prošetamo, protivnici su ozbiljni", naveo je Muslin.

Govoreći o ekipi Velsa, Muslin je rekao da je ta reprezentacija dostigla zenit kada je igrala polufinale Evropskog prvenstva u Francuskoj, ali da ima mnogo mladih igrača da bi bila u padu.

"Igraćemo protiv tima koji je kiksirao protiv Gruzije u prošlom kolu i gledaće da utakmicu sa nama reši u svoju korist. Pritisak će biti na njima, iako će biti favoriti. U dobrom smo periodu, igrači jedva čekaju da se nadju zajedno, da nastavimo započeti rad, koji je težak. Na dobrom smo putu", rekao je Muslin.

Muslin je rekao da je ozbiljno analizirao narednog protivnika, za koga je rekao da je kvalitetniji od Irske. Kao glavnog igrača izdvojio je Gereta Bejla, ali je naveo da je to pre svega ukomponovana ekipa.

"Ne treba da se varamo da je to onaj tim koji smo pobeđivali i davali devet golova u dve utakmice, mada su isti igrači", rekao je Muslin.

Srbija će gostovati Velsu 12. novembra u Kardifu, dok će tri dana kasnije igrati protiv Ukrajine u Harkovu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

21 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
????JULEN GUERRERO 8????
Friday, 28.10.2016
18:18

Koji licemer, sramota! Ocigledno mrzi Ljaju kao i ostatak zvezdasrbije!

avatar
jv
Friday, 28.10.2016
17:21

Ne razumem zasto Ljajic nije pozvan, svojim igrama je to zasluzio. Sa druge strane, ne zelim da prigovaram selektoru, doveo nas je na prvo mesto u grupi i konacno licimo na tim.

avatar
Play Fair Today
Friday, 28.10.2016
16:43

Ima smisla njegova odluka da ne pozove Ljajica.. bar za sada. Igraci koju su dobro poceli ovaj ciklus su opet pozvani a Ljajic bi pokazao nezadovoljstvo ne igranjem od pocetka.. svi znamo da je rodjeni buntovnik, polako ce to Miha promeniti a ne bi me cudilo da je bas Miha predlozio Muslinu da ga ostavi za sledecu prozivku jer zna da ce ovako Adem iz inata igrati jos bolje kako bi se nametnuo.. I malo je nezahvalno posle sjajnih partija i sve uigranijeg tandema Tadic - Kostic sada menjati jer je ovaj postigao dva gola. A npr za vikend protiv Intera nije pokazao nista posebno, par puta sebicno pokusavao da izgradi sebi sut i gubio loptu a to je uradio i u 85min posle cega je Inter na drugoj strani postigao pobedonosni pogodak.

avatar
svojnasvome
Friday, 28.10.2016
19:42

Auu al ti sve znas...a miha ce ga smiriti koji njje buntovnik? Puno ti znas

avatar
DONI SPALIO VESTICU
Friday, 28.10.2016
22:46

Jeste, koji su to samo vrsni pedagozi i psiholozi, svet ce decenijama uciti od takvih genijalaca. Kakav si ti apologeta, sta god da (se) uradi, naci ces vrlinu i pozitivnu stranu, zlatan neki navijac, nepopravljivi optimista...

avatar
odzvucnika
Friday, 28.10.2016
16:19

au pa samo kukate.prvi put posle 10 godina imamo jasan sistem igre i licimo na nesto ali prepubertetski strucnjaci imaju svoja vidjenja i znaju da muslin nije dobar.solja mleka pa na spavanje

avatar
????JULEN GUERRERO 8????
Friday, 28.10.2016
18:20

Koji sistem? Bunker?! Lik se brani a nared Kostc, Dule i Mitar sta urade, cela njegova flozofija!

avatar
svojnasvome
Friday, 28.10.2016
19:41

A ti si pa stručnjak...idi bre i ti i mislin i kokeza i oni koji najjačeg igrača sa tadicem ne pozica iz neke samo njemu znane logike

avatar
DONI SPALIO VESTICU
Friday, 28.10.2016
15:34

Mozda i zna zasto nije pozvao Ljajica, ali sasvim sigurno ne zna sta radi. Sta je to sporno u ovom komentaru, mogu li da dobijem odgovor moderatora?

avatar
DONI SPALIO VESTICU
Friday, 28.10.2016
15:32

U zagradi su oni koji su trebali da budu pozvani. Stojkovic je mozda u najboljoj formi od svih nasih golmana, ali to je toliko mala razlika i mi necemo profitirati iz toga na duze staze, potrebno je da se tu presece (Dmitrovic je trebao umesto njega, a Rajkovic da postane 1-vi golman)- Ignjovski (Basta), Stefan Mitrovic (Spajic- mozda je mogao i Rosic jer je Milunovic jos u procesu oporavka, ali poenta je da je sramota da SM i dalje bude na spisku), Vukovic (Rajkovic- dobro, ovde je mozda moglo nekako i da se istolerise i da prodje bez kritike, recimo da nije strasno, medjutim, treba racunati i na Rajkovica, a bogami i na Pejcinovica pa i Veljkovica), Dusko Tosic (Antonov- mislim da tu nije potreban poseban komentar), Zoran Tosic (Zivkovic), Markovic (Ljajic) i Radoja (Milinkovic-Savic- nema potrebe da imamo toliko zadnjih veznih jer su vec pozvani Matic i Fejsa, ali i Milivojevic, ne vidim ko ce to sa klupe da unese neku zivost, moglo je da se ostavi prostora da ti klinci dodju posle Norveske, nadam se da je to jos uvek moguce; isti argument je i za Ignjovskog od kojeg je Basta sigurno bolji na desnom bocnom jer je ovaj zbog toga tu, svestan sam toga, stoga, i to otpada). I na sve to, ta pogubna formacija, omaz dekadenciji, anahronizmu i (figurativno govoreci) srednjem veku.

avatar
Friday, 28.10.2016
15:47

Nazalost dokle god imamo kakve takve rezultate niko nista nec euciniti da napredujemo. Dok je bio povredjen Ljaic mislio sam da je to razlog, ali sad nema nekog argumenta, a ne ovaj koji nam je selektor ostavio. Pozvao pola igraca koje ja ne bi zvao da mi igraju za selekciju ulice, na turniru kraja.

avatar
DONI SPALIO VESTICU
Friday, 28.10.2016
16:50

Basta pre Sulejmanija vise zbog (ovakve) formacije nego zbog icega drugog.

avatar
DONI SPALIO VESTICU
Friday, 28.10.2016
16:01

Hajde malo i to da (pro)izanaliziramo, ni ovi rezultati nam nisu bas savrseni, remi protiv Iraca je bio ne bas mali neuspeh, a Ljajic je prvi put bio izostavljen kad nije bio povredjen, tek kasnije se povredio...

avatar
Bojan Samardzic
Friday, 28.10.2016
15:02

Samo bih prokomentarisao da je velika glupost 'posudjivanje' igraca mladoj reprezentaciji. Svaki igrac na koga selektor iole racuna treba bez dileme da bude priljucen A selekciji, nebitno da li je u pitanju prijateljska utakmica ili najvaznija u kvalifikacijama.

avatar
DONI SPALIO VESTICU
Friday, 28.10.2016
14:51

A bogami i nepozeljnih.

avatar
DONI SPALIO VESTICU
Friday, 28.10.2016
14:37

Jeste da su neki od ovih jos uvek roviti kao npr. Rajkovic, ali imamo tim sacinjen od nezeljenih i sad: Dmitrovic- Basta, Spajic, Rajkovic, Antonov- Zivkovic, Maksimovic, Milinkovic-Savic, Sulejmani- Ljajic, (-) Djurdjevic ili Stojiljkovic. Isto tako, umesto nekog od stopera moze i Milunovic koji je valjda jos uvek povredjen, ali uskoro bi trebao da se vrati na teren. Vise nisi moj selektor! ODLAZI!!!

avatar
Soro
Friday, 28.10.2016
13:59

Ovaj Muslin je skroz prs'o.. Ako pesic ima potencijala a na 60 utakmica u Tuluzu dao 8 gola, i sad igra u 'velikom' klubu kao sto je Atalanta (naravno rezerva) a Ljajic koji je realno nas najbolji igrac (5utakmica -3 gola za Torino) posle Dusana Silnog nema mesta!? nKao i onaj neresen rezultat protiv Irske je takodje greska Muslina sto je stavio Rajkovica na golu (koji je realno imao dosta kiksa tad + dribla u petercu) a potom Stojkovic staje na gol i branice sve utakmice u kvalifikacijama, nigde logika 'iskusnog' trenera.

avatar
odzvucnika
Friday, 28.10.2016
14:35

ne lupaj dobar je muslin

avatar
MiljusWHU
Friday, 28.10.2016
14:46

Ko je rekao da će Pešić igrati u repki? Može biti pozvan i da trenira sa njima ali da igra teško. Zna Muslin šta radi i zašto nije pozvao Ljajića.