Muslin: "Na Sergeja računam već na sledećem okupljanju"

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 02.06.2016.
15:03
Izvor: Sportske.net

Slavoljub Muslin je govorio o reprezentaciji Srbije, o sjajnoj atmosferi u timu, ali i o dvojici koji su napustili reprezentaciju.

Tviter: FSSrbije
Tviter: FSSrbije

Povezane vesti

Sjajna atmosfera vlada u reprezentaciji Srbije nakon dve pobede u prijateljskim utakmicama. Sledi utakmica sa Rusijom, reprezentacija u petak putuje u Monte Karlo, a 5. juna igra protiv Rusije.

Slavoljub Muslin se našao danas pred medijima zajedno sa Tošićem i Rukavinom gde je govorio o do sada učinjenim u reprezentaciji.

"Izvinite, ali prvo moram da uradim jednu važnu stvar koja svima nama mnogo znači, a to je da se zahvalim navijačima na fenomenalnoj podršci u obe utakmice, sjajnom ambijentu u Užicu a zatim u Novom Sadu. Podrška nam zaista mnogo znači, igrači su prezadovoljni, a znamo svi da je sa vetrom u leđima lakše da napredujemo. Mislim da su igrači svojim igrama i ponašanjem, kao i rezultatima u ova dva meča, pokazali da im podrška mnogo znači i da samo zajedno, oni na tribinama a mi na terenu, možemo ostvariti želje svih nas", rekao je Slavoljub Muslin.

Naglasio je i atmosferu koja je fenomenalna nakon dve ostvarene pobede.

"Hoću da naglasim da sam prezadovoljan i sa ponašanjem, radom i disciplinom igrača na svakom treningu, kao i utakmicama. Nisam imao ni najmanji problem tokom prethodnih dana, a koliko svi dišemo jednim plućima, govori i primer Aleksandra Kolarova. Jedan od kapitena i najiskusnijih igrača, koji zbog kartona ne može da bude u timu za meč sa Republikom Irskom, a koga sam hteo da pustim na odmor i oslobodim obaveza za meč u Monaku, tražio je da ostane uz ekipu i putuje sa nama na meč sa Rusijom. Potez za pohvalu.I zbilja svi igrači daju sve od sebe da se što pre prilagode novom sistemu, načinu rada, zahtevima koje pred njih postavljamo. I nemam ni najmanje primedbe, zaista sam prezadovoljan, pogotovo što se sve dešava na kraju sezone, ali momci su pokazali veoma profesionalno ponašanje", rekao je on.

Predstoji meč sa Rusijom, a Slavoljub Muslin smatra da njegovoj reprezentaciji neće nedostajati motiva protiv domaćina narednog Svetskog prvenstva.

"Nemam ni najmanju sumnju da će moji igrači ući u ovaj dueel veoma motivisani, jer znam kako su radili i kako su se ponašali svih ovih dana. Na treninzima je bila primetna maksimalna koncentracija, i momci su spremni da naprave još jedan napor kako bi uspešno okonačali ovaj mini ciklus od tri utakmice."

Naravno, kao što su svi očekivali, bilo je pitanja i u vezi Sergeja Milinković-Savića i Adema Ljajića koji su napustili reprezentaciju Srbije.

"Ljajić se na jučerašnjem treningu požalio na bol u zadnjoj loži, povredu koju vuče još iz kluba.Prišao mi je, objasnio o kakvom se problemu radi, a u dugovoru sa doktorom dobio je dozvolu da nastavi sa terapijom. On je igrač na koga sam računao da igra u Monaku, ali izašao sam mu u susret i ne vidim nikakav problem. Važno je da se oporavi i kao svi drugi reprezentativci, bude zdrav i spreman za naredno okupljanje. A što se tiče Sergeja, razgovarali smo, pokušavao sam da mu nađem mesto u novom sistemu, ali za razliku od njegovog kluba mi igramo u potpuno drugačijoj formaciji. Hteo sam da ga vidim na poziciji zadnjeg veznog ali rekao mi je da se na tom mestu ne oseća dobro i ja to poštujem. Radi se o dobrom igraču, bilo je, istina, i malo vremena za uigravanje, ali na njega u svakom slučaju računam i možda već na sledećem okupljanju on može da nam da ono što realno i može", rekao je Slavoljub Muslin.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

27 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Igornopolis
Thursday, 02.06.2016
17:09

Sergej mora imati mesta u A reprezentaciji!! Tacka. Svaka cast Muslinu do sada, vidi se nesto novo i pozitivno ali SMS pa i Katai bi morali da budu u timu.

avatar
Fair Play
Thursday, 02.06.2016
21:19

NIKO ne mora po svaku cenu biti u timu. SMS je sjajan momak, lepo napreduje i bice uskoro tu gde i pripada ali sve u svoje vreme. Mlad je i jos uvek sazreva a pozicija ofanzivnog veznog u A selekciji trazi razvijene, brze igrace poput Tadica.

avatar
Thursday, 02.06.2016
15:38

RVT: Rajkovic, Jovanovic, Radunovic- Ivanovic ili Rukavina, Gajic, Subotic (Milunovic ili Rajkovic ako se Subotic ne odazove), Maksimovic, Nastasic, Spajic, Antonov, Mladenovic-Gudelj, Maksimovic. Milinkovic-Savic/Grujic /Milivojevic/Petrovic, Matic kapiten, Radoja/Fejsa- Zivkovic (Basta), Ljajic, Tadic (Ivanic), Kostic, Sulejmani- Mitrovic, Stojiljkovic/Skuletic. S R B I J A!

avatar
Tomić: Lažna legenda
Thursday, 02.06.2016
18:47

Zašto daješ Subotiću šansu pre Milunovića, a odigrao je samo 11 utakmica ovu sezonu. Šta Grujić radi na ovoj listi ? Kapiten je Ivanović/Zamenik Stojković (barem po meni), ostalo dobror.

avatar
Nemanja Vidic NO.1
Friday, 03.06.2016
03:16

Tezak kompleks imas,grujic majstor tolike milione placen ti se pitas sta ce tu,smejurija

avatar
Thursday, 02.06.2016
23:45

Daj mi plus ako je dobro:-D Ivanovic je kapiten ako ostane u timu, to se valjda podrazumeva, a Matic ako Bane ne ostane. Subotic je bolji od Milunovica, ali mislim da nece hteti da se vrati, Grujic je tu treca-cetvrta (mozda cak i peta) opcija na centralnom veznom, nije ni bitno ako ga stavim ili ne stavim, neka prvo malo igra za mladu, slazem se...

avatar
čerčil Brod
Thursday, 02.06.2016
21:10

Brate,jako cenim tvoje diskusije (objektivne) ali......kako ti ne dosadi pisati ove sastave. nCisti da znas,zbog tebe sam poceo da komentarisem vesti

avatar
ANDY_COLE#18
Thursday, 02.06.2016
15:38

Vidjećemo.nNadam se iskreno jer ima potencijala da budr vođa ove ekipe za par godina.nUz Rajka,Maksu,Gruju,Kostića ..

avatar
Thursday, 02.06.2016
17:02

Zivkovica, Ljajica...

avatar
ANDY_COLE#18
Thursday, 02.06.2016
17:27

Živkovića ako ga tata ne unazadi..nLjaja svakako

avatar
Thursday, 02.06.2016
17:20

Svaka cast na komentaru, slazem se 100%

avatar
Thursday, 02.06.2016
15:32

Zaboravio sam Nemanju Maksimovica, neka on tu lepo udje u 23 umesto Tosica (znam da ne igraju na istoj poziciji) jer bih se i Zoranu sada polako vec zahvalio na svemu, a i guzva je na sredini dok smo na krilima prilicno obezbedjeni sa Zivkovicem desno i Kosticem levo dok Miki moze i na oba boka. ...

avatar
Tomić: Lažna legenda
Thursday, 02.06.2016
18:56

Da li možeš ti da mi objasniš, kako može Tošić godinama da razbija u Rusiji, a kad igra za reprezentaciju se uvek utopi u to neko sivilo.

avatar
Thursday, 02.06.2016
23:40

Prvo, ne mislim bas ni da je Bambi toliko los kad igra za reprezentaciju, a tesko da mogu da pronadjem razlog koji bi samo njega odlikovao, a da to isto ne vazi i za druge. Mozda zbog naseg stila igre, mozda zbog toga sto mu stalno menjaju saigrace u repki, sta ja znam...

avatar
Thursday, 02.06.2016
15:30

Nije toliko cudno sto sa Tadicem i Milinkovicem-Savicem ima lutanja kad je rec o pravoj poziciji u timu, ali nema ama bas nikakvog smisla stavljati ga na zadnjeg veznog osim ako si nisi bas prinudjen na to, a ipak nisi bio. Da zaboravimo na Kacara, Radovica i Djurdjica, mislim da ova 23 momka treba da budu pozvana za Irce u septembru: Rajkovic (a o5 ce Stojkovica da zove, znam), Jovanovic, Radunovic-Ivanovic, Rukavina ili Gajic, Subotic (Milunovic ili Rajkovic ako se Subotic ne odazove), Maksimovic, Nastasic, Spajic, Antonov, Mladenovic-Gudelj, Milinkovic-Savic, Milivojevic ili Grujic, Matic, Radoja ili Fejsa (Zdjelar je slab)- Zivkovic, Tosic, Ljajic, Tadic (Ivanic), Kostic, Sulejmani (Markovic iako ne volim kad ga tretiraju kao levo krilo, a ne kao drugog napadaca, odnosno Katai)- Mitrovic, Stojiljkovic ili Skuletic.

avatar
Tomić: Lažna legenda
Thursday, 02.06.2016
18:58

Rukavina dobija ili ? haha Ko da nisi gledao utakmice protiv Kipra i Izraela, Subotić trenutno nema šta da traži u reprezentaciji, dok ne počne da igra standardno, Grujića dati u21 reprezentaciji, Matić ne može igrati, ja bi umesto Matića zvao Radoju.

avatar
Thursday, 02.06.2016
23:42

Gledao sam, bolji je bio protiv Izraela, ali ne mogu bas ni tek tako da izbacim Ivanovica, a ni za Gaju da napisem da na njega jos uvek ne mozemo da racunamo. Ipak je neophodno malo i osveziti tim, ali da se to uradi postepeno...

avatar
ANDY_COLE#18
Thursday, 02.06.2016
19:03

PS.nNisam te nešto pratio,jesi ovo Revolte opet menjao im :D