Muslin: "Momci pokazali da vrede i da zaslužuju šansu"

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 30.01.2017.
09:42
Izvor: Sportske.net, fss.rs

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Slavoljub Muslin izjavio je da su momci koji nastupaju za domaće klubove pokazali da imaju kvalitet i da im treba dati šansu u nacionalnom timu.

fss.rs
fss.rs

Povezane vesti

Reprezentacija Srbije sačinjena od igrača koji nastupaju za domaće klubove odigrala je juče prijateljsku utakmicu sa selekcijom Sjedinjenih Američkih Država i remizirala bez golova u San Dijegu.

Za "Jenkije" je to bio jako važan meč jer je predstavljao povratnički debi selektora Brusa Arene koji je reprezentaciju preuzeo posle poraza od Meksika i Jamajke na startu kvalifikacija za Mundijal u Rusiji.

"Orlovi" su se pokazali u odličnom svetlu, a selektor Slavoljub Muslin izjavio je da može da bude zadovoljan rezultatom i viđenim na terenu.

"Zadovoljan sam igrom i rezultatom, a ono što sam rekao i pre meča, ponoviću, momcima iz naše lige mnogo znače ovakve utakmice. Pokazali su da vrede i da zaslužuju šansu, a mi samo na ovaj način možemo da dižemo naš fudbal na jedan viši nivo i afirmišemo domaću ligu" kazao je Muslin za sajt Fudbalskog saveza Srbije.

Nacionalni tim je krajem prošle godine imao identičnu vrstu testa pošto su fudbaleri iz Superlige odmerili snage sa selekcijom Katara, samo što je tada ishod bio daleko nepovoljniji po "Orlove".

"Treba da se zna da smo radili samo pet dana, a dobra stvar je da smo sada imali više vremena nego pred meč sa Katarom. Videlo se na kraju da nedostaje i snage, ali to je normalno ako se zna da su momci došli sa priprema. I pored toga svaki dogovor su ispoštovali i nema sumnje da zaslužuju čestitke za ono što su ovde pokazali" zaključio je Muslin.

Seniorsku selekciju repreprezentacije Srbije u martu očekuje prva takmičarska utakmica u 2017. godini. "Orlovi" će u Tbilisiju odmeriti snage sa Gruzijom u okviru kvalifikacija za Mundijal što će biti meč od izuzetnog značaja za naš nacionalni tim.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Monday, 30.01.2017
13:30

svi govore kako je MLS amatersla liga, a nasi amateri ne mogu njih da pobede.. exexexe :D

avatar
chaki
Monday, 30.01.2017
12:53

90% ovih nece prici reprezentaciji,mozda manojlović u budućnosti i eventualno jos 1-2igraca