Muslin je želeo još jednog igrača, ali nije dobio dozvolu FIFA!

Autor: Beta Beta
četvrtak 09.03.2017.
14:07
Izvor: Beta

Da li bi i u tom slučaju Uroš Đurđević bio pozvan?

Beta/BranislavBožić/Mo
Beta/BranislavBožić/Mo

Povezane vesti

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Slavoljub Muslin izjavio je danas da je napravljena takva ekipa da više ne zavisi od protivnika, već samo od svoje igre, i da sve više veruje u grupu igrača koje poziva.

"Napravili smo takvu ekipu da više ne zavisimo od protivnika. Ako budemo igrali na svom nivou, ne bi trebalo da bude problema. Ali, svakako će biti teško. Da me nešto plaši, ne bih se prihvatio ove dužnosti. Sve više verujem u ovu grupu, verovao sam od prvog dana. Očekujem da se ponašaju i igraju kao do sada, i još bolje", rekao je Muslin prilikom objave spiska igrača.

Srbija će 24. marta gostovati Gruziji u petom kolu Grupe D kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Rusiji.

Muslin je istakao da nije veliki problem to što mnogo reprezentativaca nije standardno u klubovima.

"Taj problem imamo od početka, ali i nije neki problem jer igraju maksimalno za reprezentaciju. Nedovoljna minutaža u klubovima se nije osetila i nadam se da će tako biti i ubuduće. Igrač sa manjom minutažom je sposoban da jednu utakmicu odigra na visokom nivou", rekao je selektor.

Muslin je pozvao dvojicu debitanata, napadača Partizana Uroša Đurđevića i krilnog fudbalera Frankfurta Mijata Gaćinovića, inače mlade reprezentativce Srbije (kompletan spisak pogledajte OVDE).

"Đurđević je igrač koji nam fali. Svojim golovima i ponašanjem se nametnuo. Gaćinović već drugu sezonu igra standardno u jednom od najboljih prvenstava. To je tip igrača koji nama treba", kazao je Muslin.

Muslin je otkrio da je zainteresovan za napadača PAOK-a Aleksandra Prijovića, ali da još nije dobijena dozvola Svetske fudbalske federacije (Fifa).

"Prvo je igrao za srpsku pa za švajcarsku reprezentaciju. Tražili smo dozvolu Fife, ali je još nismo dobili. On može da bude tip igrača koji bi nam odgovarao",
rekao je selektor reprezentacije Srbije.

Na spisku se umesto štopera Matije Nastasića našao Jagoš Vuković, a selektor je rekao da na tom mestu ima više mogućnosti, posebno zbog toga što Aleksandar Kolarov igra tu poziciju u Mančester sitiju, tako da odsustvo Nastasića ne bi trebalo da se oseti.

Pozvan je i Ljubomir Fejsa, koji zbog povrede nije igrao za Benfiku. Muslin je kazao da "ne bi trebalo da bude problema" što se njega tiče, da trenira normalno i da bi već predstojećeg vikenda treba da bude u timu.

Muslin je rekao da još ne zna da li će protiv Gruzije braniti Vladimir Stojković ili Predrag Rajković.

Selektor je istakao da mu je u isto vreme krivo i drago što se mlada reprezentacija Srbije plasirala na Evropsko prvenstvo, jer bi pozvao još igrača iz tog tima.

"Možda bi moglo da bude još nekoliko igrača iz mlade reprezentacije, ali neću još da ih mnogo zovem, jer imaju novog selektora koji mora da se navikne na njih. Zato nisam insistirao na tome. Ako bude nekih povreda, možda ću tada, pošto se mlada okuplja kada i mi. Drago mi je što su se mladi kvalifikovali na Evropsko prvenstvo, ali mi je žao jer je u A timu moglo da bude mesta za još nekog. Vrata su otvorena svima, naročito mladim reprezentativcima koji su rezultatima zaslužili pažnju", rekao je Muslin.

Upitan da li će utakmica protiv Gruzije, kojom se završava prvi krug kvalifikacija, biti presudna, Muslin je naveo da će biti veoma važna, kao i svaka kvalifikaciona.

"Završava se jesenji deo prvenstva",
rekao je Muslin uz osmeh.

"Veoma je važna, kao i svaka prva sledeća. Možda se stiče utisak da je Gruzija autsajder, ali imaju malo bodova u odnosu na kvalitet utakmica i broj šansi na svim utakmicama. Igraju odlično protiv favorita i mogu da iznenade bilo koga. Možda jedina reprezentacija koja može da izgubi bodove od Moldavije", dodao je selektor.

Muslin je naveo da su reprezentativci Gruzije "izuzetno talentovani", ali nedisciplinovani.

Reprezentativci Srbije će se okupiti u ponedeljak, 20. marta u Staroj Pazovi, dok će se utakmica igrati četiri dana kasnije u Gruziji.

Srbija posle četiri utakmice zauzima drugo mesto na tabeli sa osam bodova, dva manje od Irske, a dva više od Velsa. Gruzija je peta sa dva boda.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
БОЖЕ, СПАСИ СРБИЈУ
Thursday, 09.03.2017
18:21

Pod uslovom da ne mogu Nastasic, Obradovic, Fejsa i Katai: Rajkovic, Dmitrovic (Radunovic), Manojlovic (Jovanovic)- Basta (Gajic), Ivanovic, Milenkovic, Pejcinovic/Maksimovic, Rosic (Rajkovic), Spajic (Milunovic)- Antonov,Momcilovic/Mladenovic-Maksimovic,Brasanac/Gudelj, Matic, Radoja/Milivojevic, Zivkovic,Sulejmani (Lazovic),Tadic,Milinkovic-Savic, Ljajic, Gacinovic/Kostic- Mitrovic, Djurdjevic (Prijovic).

avatar
Peron
Thursday, 09.03.2017
17:15

Prijovic je masina, bice spic kakav Srbija davno nije imala...

avatar
Srđan Klačar
Thursday, 09.03.2017
15:48

Basta, SMS i Ljajić su definitivno zaslužili poziv...

avatar
Amar Zornic
Thursday, 09.03.2017
15:30

Prema izjavi kontam da ce Kolarov biti levi stoper al to onda verovatno znaci da ce Obradovic biti levi bek . To vec nikako ne valja