Mrkela: "Veliki dan za srpski fudbal"

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 10.06.2015.
13:51
Izvor: Sportske.net, fss.rs

Direktor mlađih reprezentativnih selekcija Mitar Mrkela blistao je od sreće nakon trijumfa "Orlića" u osmini finala Mundijalita pa je sa oduševljenjem konstatovao da će sreda 10. jun ostati upamćena kao veliki dan za srpski fudbal.

fkjagodina.org.rs
fkjagodina.org.rs

Povezane vesti

Nakon trijumfa koji je omladinska reprezentacija Srbije ostvarila u osmini finala Svetskog prvenstva za igrače do 20 godina direktor reprezentativnih selekcija Mitar Mrkela nije krio oduševljenje.

"Veliki uspeh, velika pobeda, veliki dan za naš fudbal. Još jedan istorijski trenutak, svi smo presrećni. Lično sam očekivao izuzetno naporan duel, pre svega na psihičkom planu, jer smo u utakmicu ušli kao favoriti posle veoma teških mečeva u grupi" rekao je Mrkela.

Izrabanici selektora Veljka Paunovića savladali su Mađarsku rezultatom 2:1 i to nakon velikog preokreta i produžetaka koje je doneo Ivan Šaponjić golom u 91. minutu susreta.

"Iz iskustva znam da je jedna utakmica na velikim takmičenjima uvek ovakva i da ako iz nje izađeš kao pobednik, posle je sve moguće. Mi smo u tome uspeli, a onog trenutka kad smo izjednačili znao sam da nam pobeda ne može izmaći, iako smo u produžecima bili brojčano slabiji" dodao je Mrkela.

Naredni rival reprezentacije Srbije biće selekcija Sjedinjenih Američkih Država koja je u osmini finala bila bolja od Kolumbije.

"Kada se 'preživi' ovakva utakmica, ekipa dobija dodatnu motivaciju i energiju koja će nam biti veoma potrebna u četvrtfinalu" poručuje Mitar Mrkela.

Utakmica četvrtfinala Svetskog prvenstva na Novom Zelandu između selekcija Sjedinjenih Američkih Država i Srbije zakazana je za nedelju, 14. jun od 06:30 po srednjeevropskom vremenu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Wednesday, 10.06.2015
14:55

Čestitke i Mrkeli i Miloševiću koji su svojim znanjem podigli kvalitet mlađih reprezentativnih selekcija. Ono što me posebno raduje kod selekcije U20 je što većina igrača imaju reprezentativni potencijal da sutradan postanu A reprezentativci što nažalost nije slučaj i u selekciji U21.