Mrkela razočaran: ''FSS više neće biti prolazna stanica trenerima''

Autor: Beta Beta
sreda 28.12.2016.
16:16
Izvor: Beta

Koordinator mladjih selekcija Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Mitar Mrkela rekao je danas da ta organizacija više neće biti "prolazna stanica" trenerima, a povodom odlaska Tomislava Sivića sa mesta selektora mlade reprezentacije.

Beta/FSS/Starsport/PeđaMilosavljević/Ds
Beta/FSS/Starsport/PeđaMilosavljević/Ds

Povezane vesti

"Zbog institucije fudbalskog saveza nismo hteli da zadržavamo nekoga ko je mislima i delom bio već van posla koji je do tada obavljao, ali ne krijemo da smo razočarani načinom na koji se sve ovo izdešavalo", rekao je Mrkela agenciji Beta.

Tomislav Sivić je u ponedeljak, nekoliko nedelja posle plasmana sa mladom reprezentacijom Srbije na Evropsko prvenstvo, napustio mesto selektora, a dan kasnije je preuzeo mađarski klub Mezekovešd.

Njemu je to drugi put da postupi na isti način, pošto je prethodno dok je vodio omladinsku selekciju napustio to mesto i preuzeo takodje jedan madjarski klub.

FSS nije želeo da pravi problem Siviću i ugovor je sporazumno raskinut, ali je ostao "gorak ukus".

"Retko se zaista događa da neko na ovakav način postupi više puta i to u intituciji kao što je fudbalski savez. Sve to nam govori da ubuduće moramo da vodimo računa  kome ćemo da pružimo poverenje. Savez ne sme i ne može da bude prolazna stanica"
, kazao je Mitar Mrkela.

Mrkela je u ime Saveza poželeo Siviću sve najbolje u nastavku karijere i izrazio uverenje da FSS više neće dozvoliti "nešto slično".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Samoiskreno
Thursday, 29.12.2016
12:15

Pa valjda svaki selektor ima ugovor! Klub koji želi da angažuje trenera koji ima važeći ugovor sa Savezom, plati lepo obeštećenje i neka ga vodi!

avatar
Povratak kralja #47
Wednesday, 28.12.2016
18:19

Mislim da to treba da važi samo A selekciju, a da je bolje da u mlađim selekcijama imamo što bolje, iskusnije i motivisanije trenere koji su kadri da stvore što više reprezentativaca i da bude prioritet pravljenje reprezentativaca, a ne selektora. Dobro je što tako ispalo sa Sivićem kad već vi sami niste bili kadri da ga smenite i pored jasnog mučenja naše U21 reprezentacije jer ti momci imaju veći potencijal nego što su pokazivali na terenu pod njegovim vođstvom.