Mrkela: ''Ponosni smo na ''Orliće'''

Autor: Beta Beta
četvrtak 25.12.2014.
00:26
Izvor: Beta

Na kraju tekuće godine, Mitar Mrkela se osvrnuo na učinak naših mlađih reprezentativnih selekcija u 2014.

fkjagodina.org.rs
fkjagodina.org.rs

Povezane vesti

Direktor mlađih selekcija nacionalnog Saveza Mitar Mrkela rekao je danas da je ponosan jer su reprezentativne ekipe svih uzrasta u rangu sa naboljim evropskim fudbalskim nacijama.

"Možemo da budemo zadovoljni i ponosni nastupima naših mlađih kategorija, jer smo u svim godištima u rangu najboljim evropskim fudbalskim nacijama", rekao je Mrkela u intervjuu za sajt FSS.

Srbija će prvi put u istoriji plasirala na Svetsko prvenstvo za igrače do 20 godina, koje će se naredne godine održati na Novom Zelandu, a Mrkela je istakao da ne želi da se na tome zadrži.

"Selektor Veljko Paunović je uspeo da ostari veliki uspeh, ali ne želimo da se na tome zadržimo. Želimo da budemo i učesnici predstojećih Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru 2016. godine, a na to takmičenje možemo se kvalifikovati ako uđemo u polufinale Evropsko prvenstvo do 21 godine u Češkoj", kazao je Mrkela.

Prema njegovim rečima, da bi se neko iskazao kao dobar trener ili igrač, mora iza sebe da ima dobru organizaciju.

"Da bi se neko mogao iskazati kao dobar trener ili fudbaler neophodno je da se naprave preduslovi i pogodan ambijent. Treneri treba da iza svojih ledja imaju dobru organizaciju, moraju da imaju dobar tim i da sam trener bude na tom nivou", rekao je Mrkela.

Kako je kazao, čelnici FSS-a se trude da "naprave dobro okruženje".

"Mi se trudimo da napravimo dobro okruženje, kako bi se igrači rado odazivali pozivu da igraju za državni tim, da rade i borave u prijatnom okruženju. To su postulati koje postavljamo pred svakim trenerom. Naša snaga, s ponosom to mogu reći, je baš u tome. Sve ostalo je nadogradnja", neveo je Mrkela.

On je dodao da će Srbija ima još bolje rezultate u fudbalu, kada se budu obezbedili dobra infrastruktura i kvalitetan trening.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke