Mrkela: ''Ogroman uspeh srpskog fudbala!''

Autor: Beta Beta
subota 06.06.2015.
13:18
Izvor: Beta

Direktor mlađih selekcija Fudbalskog saveza Srbije Mitar Mrkela rekao je danas da je reprezentacija za igrače do 20 godina napravila istorijski uspeh plasmanom u osminu finala Svetskog prvenstva.

fkjagodina.org.rs
fkjagodina.org.rs

Povezane vesti

Fudbalska reprezentacija Srbije plasirala se sa prvog mesta u grupi u osminu finala Svetskog prvenstva za igrače do 20 godina na Novom Zelandu, pošto je jutros u Danidinu pobedila Meksiko sa 2:0, utakmici poslednjeg, trećeg kola Grupe D.

"Ovo je ogroman, izuzetan uspeh našeg fudbala, lep i srećan dan za Srbiju. Verovao sam mnogo u ovu generaciju, da mogu da naprave nešto veliko, nastavljamo takmičenje, korak po korak, ali verujem da još nismo rekli poslednju reč na Novom Zelandu", rekao je Mrkela za sajt FSS.

Srbija je povela golom Nemanje Maksimovića, a pobedu je obezbedio Andrija Živković.

"Sama utakmica je išla baš onako kako treba za nas, rano smo postigli gol, bili disciplinovani, čvrsti u svim linijama, postigli smo i drugi gol, a u nastavku susreta odoleli pritiscima vrlo opasnog protivnika. Ne bih se sad bavio prognozama za nastavak takmičenja, momci moraju da se dobro odmore i da proslave, jer su to apsolutno zaslužili", rekao je Mrkela.

Ekipa Veljka Paunovića je sa šest bodova osvojila prvo mesto u grupi, drugi je Urugvaj sa četiri, a treći je Mali takođe sa četiri bodova i te selekcije igraće osmini finala. Meksiko je poslednji na tabeli sa tri boda i učešće je završio u grupnoj fazi.

Srbija će u osmini finala u sredu 10. juna od 6 časova igrati protiv trećeplasirane ekipe iz Grupe E ili F, a utakmice u toj grupi igraće se sutra ujutro.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Krešo Arsenal
Sunday, 07.06.2015
05:00

jako bitno natjecanje.,jel zna mozda netko tko je bio zadnj prvak do 20.??? vecina ne