Mrdaković: "Igramo najbolji fudbal u zemlji"

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 09.09.2015.
17:11
Izvor: Sportske.net, fkvojvodina.rs

Nakon mesec i po dana pauze prouzrokovane povredom tetive Miljan Mrdaković se vratio u takmičarski pogon a pre duela sa Metalcem poručio je da Vojvodina igra najbolji fudbal u Srbiji i obećao navijačima mnogo golova.

BETA/BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC/DS
BETA/BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC/DS

Povezane vesti

Fudbaleri Vojvodine nastavljaju takmičenje na domaćoj sceni jači za Miljana Mrdakovića koji se povredio tokom meča prvog kola Superliga koji su Novosađani odigrali pre gotovo dva meseca.

"Krenuo sam tada u jedan sprint i osetio jak bol u peti, kao da mi je neko nož zario u to mesto. Napukla mi je petna tetiva i morao sam da napustim teren" prisetio se Mrdaković.

Povreda je prekaljenog napadača odvojila od terena više od mesec i po dana ali je posle 11 propuštenih mečeva u kvalifikacijama za LE i u Superligi Mrdaković spreman za povratak na teren.

"Povreda, pokazalo se, nije bila ni malo naivna, zahtevala je dugo i uporno lečenje, ali, srećom, sve to je sada iza mene i potpuno sam spreman za povratak u tim" kazao je napadač Vojvodine.

Prethodne subote Miljan Mrdaković se ponovo našao na terenu, postigao je gol u remiju Vojvodine sa Drinom iz Zvornika.

"Bila mi je to prva utakmica posle povrede, pa se nadam da ću u istom stilu nastaviti da igram i u nastavku sezone. Više nemamo obavezu u Evropi, možemo da se posvetimo domaćem šampionatu i kupu i verujem da će biti još dosta pogodataka kojima ću obradovati naše navijače" poručuje Mrdaković.

Šef stručnog štaba Zlatomir Zagoričić sada će se naći na slatkim mukama pošto će pored Miljana Mrdakovića na raspolaganju imati mladog Ognjena Ožegovića koji je uhvatio golgeterski ritam.

"Trenutno, po meni, igramo najbolji fudbal u zemlji, imamo veliki fond kvalitetnih igrača i ne oseti se u našim nastupima kada neko izostane iz tima. Ožegović je pokazao da je vrhunski napadač, koji može da igra u velikim klubovima. Prijatno me je iznenadio svojim partijama. Mislim da možemo da igramo i obojica, odnosno da ima mesta za svakog od nas u crveno-beloj postavi" dodao je Mrdaković.

Narednu utakmicu u domaćem šampionatu novosadska Vojvodina odigraće u nedelju od 19 časova na domaćem terenu protiv Metalca iz Gornjeg Milanovca.

"Apsolutno sam spreman da se stavim na raspolaganje šefu Zagorčiću. Ne osećam nikakve posledice povrede, dobro sam trenirao, a na treneru je da odluči da li će mi ukazati priliku. S velikim optimizmom dočekujem nastavak prvenstva i siguran sam da će naši navijači imati dosta razloga za radost i zadovoljstvo u vremenu koje sledi" zaključio je Mrdaković.

Nakon sedam odigranih utakmica Vojvodina zauzima peto mesto na tabeli sa 13 osvojenih bodova, sedam manje od vodeće Crvene zvezde koja ima i utakmicu više.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke