Može li Sud u Lozani da ''Orlove'' približi Evropskom prvenstvu?

Autor: Beta Beta
utorak 23.12.2014.
20:57
Izvor: Beta

UEFA je u dva navrata rekla svoje, ni Srbija ni Albanija ne zaslužuju nijedan bod posle prekida meča u Humskoj, sredinom oktobra ove godine. Da li će Nezavisni arbitražni sportski sud u Lozani odlučiti drugačije i možda svojom odlukom primaći naš nacional

Beta/AP Photo/Darko Vojinovic
Beta/AP Photo/Darko Vojinovic

Povezane vesti

Fudbalski savez Srbije žaliće se Nezavisnom arbitražnom sportskom sudu u Lozani povodom odluke Disciplinske komisije UEFA da odbaci njegovu žalbu o kazni vezanoj za prekinutu utakmicu sa Albanijom, potvrđeno je danas u sedištu FSS.

Kako se navodi na sajtu FSS, Odbor za hitna pitanja je na današnjoj sednici razmatrao odluku Kontrolne i disciplinske komisije Uefa da odbaci žalbu FSS i doneo odluku da Savez uputi žalbu Nezavisnom arbitražnom sportskom sudu u Lozani.

FSS se ranije žalio na kaznu, ali je UEFA početkom decembra odbila žalbu na prvostepenu kaznu.

Utakmica Srbije i Albanije 14. oktobra prekinuta je zbog nereda navijača nakon što se iznad terena na stadionu Partizana pojavio dron sa zastavom velike Albanije.

UEFA je utakmicu registrovala službenim rezultatom 3:0 za Srbiju, ali joj je oduzela tri boda u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016. godine. Takođe, Srbija je kažnjena i sa dve utakmice igranja bez publike, a oba Saveza kažnjena su sa po 100.000 evra.

Na sednici Odbora za hitna pitanja razmatrana su i pitanja vezana za rad Zajednice klubova Super lige Srbije i zaljučeno je da se uputi zahtev Komisiji za pravna pitanja FSS da se izvrši provera legitimiteta izbornog procesa i da se zaključci dostave članovima IO FSS u narednih 15 dana.

Takođe, odlučeno je da će se na predstojećoj sednici IO razgovarati o obavljenim izbornim procesima u FS Vojvodine i FS Beograda.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke