Može li ON da zameni Leonarda?

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 05.06.2017.
10:25
Izvor: Sportske.net

Ukoliko Brazilac tokom leta napusti Humsku crno-beli bi mogli da angažuju davnašnju želju Ivice Ilieva. Brojke govore da potencijalni Leonardov naslednik može da da isti doprinos kao Brazilac.

Beta/BranislavBožić/Ev
Beta/BranislavBožić/Ev

Povezane vesti

Angažovanjem Miroslava Đukića za novog šefa stručnog štaba fudbalski klub Partizan rešio je goruće pitanje uoči početka priprema za novu sezonu.

Odmah nakon promocije novi trener će morati da zasuče rukave kako bi u dogovru sa sportskim direktorom Ivicom Ilievim još jednom prošao kroz spisak potencijalnih pojačanja.

Podrazumeva se da će angažovanjem novog trenera priča vezana za angažovanje pojačanja donekle biti promenjena jer od Miroslava Đukića zavisi u kojoj će formaciji crno-beli igrati pod njegovom komandom i na kojim pozicijama je potrebno pojačati konkurenciju.

Jedno od bitnih pitanja vezano je za ostanak/odlazak Leonarda da Silve Souze koji će imati produženi odmor, a utisak je da crno-beli imaju spremnu zamenu ukoliko Brazilac ovog leta napusti Humsku.

Partizan i ovog leta ima na radaru prvotimca vicešampiona Slovačke Sejdubu Sumu (25) koji je već neko vreme velika želja sportskog direktora Ivice Ilieva.


Pre godinu i po dana Suma je bio na pragu prelaska u Partizan ali je tada klub iz Kuvajta u kojem je fudbaler iz Gvineje igrao kao pozajmljen igrač "spustio rampu".

Sejduba Suma iza sebe ima fantastičnu sezonu u Slovanu iz Bratislave. Na 29 prvenstvenih utakmica postigao je 20 golova, a pritom se ne radi o napadaču već o ofanzivnom vezisti! Ako tome dodate 5 golova u Kupu Slovačke koji je Slovan osvojio dolazi se do brojke od 25 pogodaka za sezonu što je za gol manje od učinka koji je Leonardo imao u Humskoj tokom prethodnih deset meseci.



Priča oko angažmana Sejdube Sume ostaće aktuelna još neko vreme jer se ne očekuje da Leonardo napusti Humsku pre kraja evropskih kvalifikacija osim ako neko ne reši da aktivira klauzulu koju Brazilac ima u ugovoru i angažuje ga pre početka sezone.

Reprezentativac Gvineje Sejduba Suma ima 25 godina, a u dosadašnjem toku karijere nastupao je za Ajaks iz Kejptauna, slovačku Nitru, Al Kadsiju i Slovan iz Bratislave.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

17 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
R E V O L T
Monday, 05.06.2017
14:21

Borjan- Vulicevic, Ostojic, ?, ?- ?, Everton- Jankovic/Stevanovic/Djurickovic, Suma/Fabio Lima, Leonardo- Djurdjevic. 4-2-3-1 u Evropi, 4-1-2-1-2 u SL.

avatar
Nikki92CFC
Monday, 05.06.2017
13:27

Ne moze decko iz Gvineje da bude kao brazilac nikako. Ali dobar, dovesti ga a zadrzati Lea.

avatar
R E V O L T
Monday, 05.06.2017
16:17

A odakle mislis da su Brazilci poreklom? Sigurno nisu za Novog Zelanda:-D Salu na stranu, u pravu si, ali bas zbog toga treba ukomponovati njih 2-icu.

avatar
NeWave86
Monday, 05.06.2017
12:53

Posle takvog ucinka interesovanje za njega je sigurno veliko... Tako da o njemu mozemo samo da mastamo...

avatar
Darko k
Monday, 05.06.2017
12:47

Mali zna da igra,odlican igrac pre svega vrhunski dribler u punom trku nezaustavljiv je ponekad deluje kao da gledate Mesija sa loptom naravno u tim ligama u kojima je igrao za njih deluje kao Mesi pitanje je kako bi se snasao u nekoj jacoj ligi,jer i da dodje u Partizan, super liga Srbije bi mu bilo najace takmicenje u kom je igrao ali mislim da bi bio odlicna zamena za Leonarda cak bi bio i atraktivniji zbog driblinga jedina mana mu je visina(161 cm) i mislim da samo iz tog razloga nije u nekom vecem klubu ali vredi rizikovati sa njim,u ostalom i sa Leo-m smo rizikovali jer nije igrao fudbal 6 meseci pa nam se na kraju isplatilo

avatar
El Matador PFC-FCB
Monday, 05.06.2017
12:25

Niti Leo odlazi niti ga Suma nasleđuje. Formacijski bi bilo mislim 4-1-3-2 sa Evijem kao zadnji vezni pa Leo i Janković na krilu, Suma u sredini i Đuka-Tawamba u špic. Odbrana ostaje standardna gde bi jedino Planić ili Ćirković igrali pored Ostojića umesto Blekija a na golu Stevanović ili Kljajić.

avatar
England
Monday, 05.06.2017
17:53

Tavamba je tanak igrac za evropu, moze da posluzi protiv bunkera u jsl a u evropi od njega nema neke koristi.

avatar
Shekymax
Monday, 05.06.2017
12:04

Pitanje za upravu - A zasto ne i Leo i Suma? Svaki normalan funkcioner, trener i navijac bi zeleo upravo to!

avatar
Monday, 05.06.2017
11:38

Ako klub zaista ozbiljno misli da napadne grupnu fazu LŠ moraće da sačuva glavne igrače (Ostojić, Everton, Leonardo, Đurđević) i dovede Sumu da zajedno odigraju do kraja kvalifikacija, a onda bi ostanak Leonarda zavisio od uspešnosti u kvalifikacijama. Ulazaka u LŠ bi najverovatnije značio da bi i sam Leonardo bio zagrejan da ostane, ulazak u LE možda, a ukoliko ne uđemo u grupe onda najverovatnija prodaja Leonarda dok bi Suma u tom slučaju nastavio kao zamena u domaćim okvirima.

avatar
Monday, 05.06.2017
11:31

Leonardo: prvenstvo+kup=24+2=26 golova

avatar
R E V O L T
Monday, 05.06.2017
11:29

Poenta je da oni mogu da igraju zajedno i da dolazak Sume ne bi trebalo uvek posmatrati samo u svetlu i kroz prizmu odlaska Leonarda jer mesta za obojicu svakako ima. I ko kaze da se mi necemo prebaciti na 4-2-3-1 u Evropi, logicno bi bilo da tako igramo, vazno je da i ovoga leta pogodimo sa strancima.

avatar
Monday, 05.06.2017
10:54

Nije loš igrač ali to da on ima kvalitet nije sporno već dečko treba da se uklopi u novu sredinu i da se privikne na stil igre,a to će za kratko vreme biti teško. Ipak je Leonardo tu već godinu dana pa bi bilo bolje da sa njim krenemo u kvalifikacije.Ne treba mnogo menjati tim to nije dobro. Ako uigrani uđemo ukvalifikacije možemo daleko ali ako ne ponoviće se Zaglebie

avatar
Poznavalac
Monday, 05.06.2017
10:53

Imam utisak da je leonardo nesto konstantno nezadovoljan necim i takav igrac nam ne treba u klubu i 2,5miliona je odlicna cifra i za te pare mozemo dovesti dva odlicna pojacanja..treba pogoditi samo,a kada imas novac nema razloga da se ne pogodi sa pojacanjem..

avatar
Tomić: Lažna legenda
Monday, 05.06.2017
20:45

Ja delim takav utisak i odma bi ga prodao posle kvalifikacija.

avatar
Zlajo_Vs
Monday, 05.06.2017
10:47

I on i Leo!! pa da bar imamo neke sanse za evropu

avatar
R E V O L T
Monday, 05.06.2017
10:39

Ni Leonardo nije napadac, apsolutno im se poklapaju pozicije koje mogu da pokriju s tom razlikom da je mozda Sumi bolje da je iza napadaca dok je Leo korisniji i delotvorniji kad je -stacioniran- levo.

avatar
Real/Partizan
Monday, 05.06.2017
10:32