Moravički derbi pripao Ivanjičanima, odluka pada u Čačku!

Autor: Aleksandar Obrenović
sreda 16.03.2016.
17:52
Izvor: Sportske.net

Ekipa Javora danas je na svom terenu došla do prednosti pred revanš duel protiv Borca iz Čačka u polufinalu Kupa Srbije pošto su savladali komšije sa 2:1.

fkjavor.com
fkjavor.com

Povezane vesti

Javor Matis nalazi se na korak od svog najvećeg uspeha u istoriji pošto će imati priliku da igraju finale Kupa Srbije ukoliko u drugoj utakmici protiv Borca iz Čačka ne izgube na gostujućem terenu.

Izabranici Mladena Dodića su danas u Ivanjici na stadionu kraj Moravice savladali Borac iz Čačka sa 2:1 nakon dosta bolje igre nego što su na to navikli navijači Javora u poslednjih nekoliko utakmica domaćeg šampionata.

Domaći su bili nešto bolji u prvom poluvremenu, pretili su golmanu gostiju u nekoliko situacija, a u sedmom minutu su došli do prednosti.

Nakon što je dosuđen slobodan udarac za Javor loptu je uzeo Eliomar, šutirao fenomenalno i postigao gol za špice - 1:0.


Bolji je u prvom poluvremenu bio Javor, potpuno je zasluženo vodio nakon 45 minuta igre, a onda su odmah poveli početkom drugog poluvremena.

Miletić je sa leve strane uputio centaršut u srce kaznenog prostora, tamo je bio Stefan Dražić koji glavom povećava na 2:0 za veliku radost negde oko 2 hiljade domaćih navijača.


Samo pet minuta kasnije, u 54. minutu, videli smo najlepši trenutak u meču. Nakon prekida lopta je izašla iz šesnaesterca Javora, stigla je do Miroljuba Kostića, levog beka Borca, koji fenomenalnim udarcem sa 35-40 metara pogađa same rašlje - 2:1.


Situacija na terenu se menjala iz minuta u minut, Borac je bio osokoljen ovim golom, a onda novi šok za njih. Zbog neopreznog starta Miloš Krstić dobija drugi žuti karton, sudija Dimitrijević je ispravno postupio i Borac je morao da meč nastavi sa igračem manje.

Javor bolji, Gafurov i Dražić su najviše pretili, kasnije i Josović iz slobodnog udarca, ali promene rezultata nije bilo. Najbolju priliku propustio je Zečević na samom kraju utakmice nakon sjajne akcije, ali je loptu poslao visoko preko gola iz izgledne situacije, najviše zbog terena koji je bio u nešto slabijem stanju.

Dakle, rekli bismo da su svi zadovoljni ovim ishodom, i jedna i druga ekipa imaju svoju računicu po kojoj mogu u finale Kupa.

Golove pogledajte OVDE.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke