Mojsilović: "Partizan je moja najslađa priča"

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 07.08.2015.
17:37
Izvor: Sportske.net, fkspartak.com

Trener fudbalera Spartaka Stevan Mojsilović održao je prilično interesantnu konferenciju za medije pred gostovanje Partizanu na kojoj je priznao da su crno-beli "njegova najslađa priča" i da će za duel u Humskoj posebno pripremiti svoj tim.

fcrad.co.rs
fcrad.co.rs

Povezane vesti

Šef stručnog štaba subotičkog Spartaka Stevan Mojsilović napravio je sjajnu uvertiru za subotnji duel sa Partizanom, pošto je nedvosmisleno ukazao na to da kao trener ima posebnu inspiraciju kada na red dođu utakmice sa crno-belima.

Nekadašnji trener Rada zamerio se "Grobarima" kada je posle duela sa Crvenom zvezdom na "Marakani" izvređao tadašnjeg trenera crno-belih Marka Nikolića i pritom poručio da svim srcem želi da crveno-beli osvoje titulu.

Uoči utakmice četvrtog kola Superlige Srbije sa Partizanom, strateg Spartaka poručuje da će njegova ekipa pokušati da napadne rivala bez prevelikog respekta.

"To je sa jedne strane laka utakmica za nas, a sa druge možda i najteža. Trebamo da napadnemo Partizan bez ikakvog posebnog respekta kao i prošle godine. Njima čestitamo na velikom uspehu, jer su obezbedili Evropu" rekao je Mojsilović.

Spartak je pod vođstvom Stevana Mojsilovića dobrano namučio Partizan u maju tekuće godine kada je golom Nikole Ninkovića probijen "bunker" Subotičana čime je praktično bila rešena trka za titulu.

"Nadam se da možemo da ih izenadimo i igramo po istom receptu. Ako smo mogli u maju, danas smo spremniji, uigraniji i fizičk i taktički. Gledajući nas, to uvek radimo uz respekt, sve ono što smo dobro uradili tada, sada možemo još bolje" ocenio je trener Spartaka.

"Plavi Golubovi" u subotnju utakmicu ulaze jači za kapitena Torbicu koji se oporavio od povrede, ali će zato Nemanja Milić propustiti meč u Humskoj.

"Partizan je moja najslađa priča, najviše volim da pripremim tim protiv Partizana. Lepo je igrati na tom stadionu prped navijačima koji frenetično navijaju. Mi se ni po čemu ne poredimo sa Partizanom. Lako je biti profesionlac u Partizanu, a to je mnogo teže u Spartaku" nastavio je svoje izlaganje Mojsilović,



"Mi smo fudbalska sirotinja u odnosu na Partizan, koji je bogat, mogu da dovedu koga hoće iz naše lige, mogu i iz inostranstva. Evo, Saša Ilić je nastupio 101 put u Evropskom takmičenju, ima više takmičenja u Evropi nego što su moji igrači uživo gledali sa terena" dodao je strateg Subotičana.

Trener Spartaka dotakao se i Saše Ilića, legendarnog kapitena crno-belih, čiji je lik i delo iskoristio da na plastičnom primeru objasni kako će njegov tim poštovati rivala ali samo do određene granice.

"Verujem u želju, ambiciju, otresitost igrača koje predvodim. Pružiće ruku legendi kao što je Saša ilić, ali će u sebi reći, pa ne možeš ti da igraš do 150 godine fudbal. Samo da odigramo bolje nego što je bilo u maju a imamo sve preduslove za to. Takva igra 90 minuta doneće pozitivan rezultat" istakao je Mojsilović.

Nezaobilazna tema pred meč sa Partizanom bili su i navijači tog kluba, popularni "Grobari", od kojih Stevan Mojsilović očekuje nove uvrede.

"Navijači Partizana navijaju za svoj klub, ne treba da nas vole. Vređali su me, ali nema problema. Očekujem da to i sada isto ponovo. Na kraju krajeva i kerovi laju kada osete opasnost. Ali, meni više vredi podrška naših stotinu marinaca" zaključio je Mojsilović.

Nakon ovakvog nastupa na konferenciji za medije pred duel sa Partizanom uopšte ne sumnjamo u to da će navijači šampiona pripremiti vatren doček za stratega Spartaka koji je još jednom dokazao da je "posebno inspirisan" za mečeve sa "Parnim Valjkom".

Utakmica četvrtog kola domaćeg šampionata između Partizana i Spartaka zakazana je za subotu od 19 časova.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

15 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Terapeut
Saturday, 08.08.2015
02:19

Retko iritantna osoba... Nadam se da ce ga slucajno pogoditi lopta u glavu kraj aut linije, da mu se ceo stadion smeje!

avatar
Vanja Grubač
Saturday, 08.08.2015
00:42

Čemu ovoliki tekst o legendi crno belih(Radnički iz Kovina) .On je deo cosa nostra ekipe koja razara naš fudbal.

avatar
Teleoptik 162km
Friday, 07.08.2015
21:45

Pre bi reko, da bi bilo 7+ da nisu velike vrucine.

avatar
magister
Friday, 07.08.2015
20:53

Sramota me je da bilo šta pišem ispod tako važnog intervjua, tog sportskog i intelektualnog diva. Ipak, da ne bismo i dalje čitali njegove uzvišene misli, nadam se da će se uložiti dodatni napor, odigrati što jačih 90'. pokušati ostvariti što bolji rezultat (protiv jakih je i častan poraz dobar rezultat), tako da ga ne čujemo makar do revanša u Subotici.

avatar
Black&White
Friday, 07.08.2015
19:25

Ubi te kiselina prijatelju . . .

avatar
Black&White
Friday, 07.08.2015
19:23

Evo kako čoveka unište kompleksi niže vrednosti,kako mu je nesrećan život ( u doba Partizanove dominacije) iskrivio sliku realnosti i vrednosti.

avatar
Stefan123
Friday, 07.08.2015
18:36

Rabij te ih stevane

avatar
Zoran Vukic
Friday, 07.08.2015
18:25

gde je igro ovaj Mojsilovic nemogu da setim ako ko zna unapred hvala

avatar
Zvezda 91
Friday, 07.08.2015
18:46

Pitanje ti je bezveze. Kakve veze ima gde je igrao? Po tebi trener mora da je bivsi igac ili sta, ne razumem.

avatar
Slaviša Nikić
Friday, 07.08.2015
19:44

kairat je njegov zadnji klub,koliko ja znam

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Friday, 07.08.2015
19:13

U Radnickom iz Kovina.

avatar
Srbija voli Zvezdu
Friday, 07.08.2015
18:04

Ha, ha, ha Kralju.

avatar
33
Friday, 07.08.2015
17:50

Ovoga će frustracija i kompleksi da izjedu pre vremena..