Mitrović i Kostić: "Meč sa Rusijom dobra provera"

Autor: Beta Beta
petak 03.06.2016.
18:20
Izvor: Beta

Srpski reprezentativci Aleksandar Mitrović i Filip Kostić kazali su da će predstojeća prijateljska utakmica sa Rusijom biti dobra prilika da "Orlovi" vide gde su u odnosu na jednog od učesnika Evropskog prvenstva.

Beta/ZivotaPopovic/Mo
Beta/ZivotaPopovic/Mo

Povezane vesti

Fudbalski reprezentativac Srbije Aleksandar Mitrović rekao je danas da će predstojeća prijateljska utakmica sa Rusijom biti dobra provera za njegovu ekipu i da misli je državni tim delovao bolje i sigurnije u pretodnim mečevima.

"Utakmica sa Rusijom je jedna od jačih provera, za njih pred Evropsko prvenstvo, a za nas da vidimo gde smo, pošto imaju jaku reprezentaciju. Pobedili smo u poslednjim utakmicama, ali to je početak, ima još sitnica koje moraju da se ugiraju, promenili smo sistem i taktiku i biće potrebno mnogo treniga da se ugira, ali ide na bolje. U utakmicama protiv Kipra i Izraela delovalo je bolje i sigurnije, videćemo gde smo, gde grešimo i možda da se poboljšamo", rekao je Mitrović novinarima na aerodromu "Nikola Tesla".

Fudbaleri Srbije putuju danas u Monte Karlo, gde će u nedelju od 18 časova igrati protiv Rusije prijateljsku utakmicu. Fudbaleri Srbije, predvođeni novim selektorom Slavoljubom Muslinom su prethodno u Užicu pobedili Kipar sa 2:1, a u Novom Sadu Izrael sa 3:1.

"Ne osećam veći pritisak, nama napadačima je malo lakše kada imamo slobodu da ne moramo mnogo defanzivno da radimo i da imamo slobodu da završavamo akcije. Mislim da će nam nova taktika prijati i da će nam doneti bolju igru. Ne mogu da obećam gol, nije bitno ko je postigao gol, nego da smo pobeđujemo. Što se mene tiče ne  moram da dajem golove, samo da ekipa pobeđuje i ostvaruje zacrtani rezultat, a to je plasman na Svetsko prvenstvo. Tim je ispred svih i tako svi igrači treba to da gledaju", rekao je fudbaler Njukasla.

Reprezentativac Filip Kostić rekao je da je Rusija ozbiljan protivnik.

"Ovo je važna utakmica posebno pred kvalifikacije koje nas očekuju. Rusija je ozbiljniji protivnik od Izraela i Kipra i to će biti dobar test. Imali smo dovoljno vremena da se ugiramo, ali uvek može bolje. Nije mi bilo teško da shvatim šta selektor želi od nas i ako pružim maksimum neće biti problema", rekao je Kostić.

Na pitanje da li za njega ima mesta u timu u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, Kostić je odgovorio: "Naravno".

Fudbaleri Srbije putuju danas čarter letom u Nicu odakle će otputovati u Monte Karlo. Sa reprezentacijom su brojni bivši igrači, kao i bivši i sadašnji funkcioneri Saveza, među kojima novi predsednik Slaviša Kokeza i počasni predsednik Tomislav Karadžić.

Tu su i potpredsednici Goran Milanović, Goran Bunjevćević, kao i Perica Ognjenović, Ilija Petković, Milovan Đorić, Milovan Rajevac i mnogi drugi.

Fudbaleri Srbije će sutra od 18 časova obaviti trening u Monte Karlu, a utakmica sa Rusijom na programu je dan kasnije u istom terminu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

11 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Friday, 03.06.2016
20:08

Kaze se poznavalaca.

avatar
luccass995
Friday, 03.06.2016
18:58

potpredsednici sve bolji do boljeg, prvi ovaj milosevic koji ide u pravcu kako dune vetar, pa sta nije reko za toleta da bi na kraju otiso u njegova krila,ovaj kokeza je terzicev blizak saradnik,jedan te isti sljam i dalje vlada,ko je uopste taj kokeza u srbskom fudbalu?odakle je izbio samo odjednom?ovaj djoric ce i kad umre da bude u savezu!

avatar
sashki
Friday, 03.06.2016
18:53

Svo koji sastavljaju sastav kako vam ne dosadi da pišete. Ja stvarno ne znam ko to čita do kraja. Cim vidim da neko počne da nabraja automatski prestajem da čitam nebitno dobar ili loš sastav

avatar
Friday, 03.06.2016
19:13

Mozes misliti, kao da citas roman pa ne mozes da procitas do kraja, hajde...

avatar
$$$ BRACELA $$$
Friday, 03.06.2016
18:40

Muka mi je od ovih poznavaoca fudbala cim je nesto za reprezentaciju oni sastavljaju timove ... pa uzmi menadzer pa igraj.

avatar
Friday, 03.06.2016
18:27

Rajkovic (Jovanovic, Stojkovic/Kahriman)- Ivanovic (Rukavina), Maksimovic ili Milunovic, Spajic (Rajkovic/Sedlar), Mladenovic (Kolarov nema pravo da igra protiv Irske/Rodic)-Zivkovic (Tosic), Grujic, Milivojevic (Zdjelar), Kostic- Tadic- Mitrovic (Stojiljkovic/Pavlovic).

avatar
Friday, 03.06.2016
20:03

Dmitrovic, (Rajkovic, Vanja Milinkovic-Savic) - Mladenovic, Antonov, (Obradovic), Spajic, Rodic, Nastasic, Mitrovic, Maksimovic, Rukavina, Ivanovic - Matic, Maksimovic, Grujic, Jojic, (Fejsa, Zdjelar) - Kostic, Mihajlovic, Mitrovic (Pesic), Tadic, Zivkovic.

avatar
Friday, 03.06.2016
20:18

Ja sam pisao za ovu utakmicu u nedelju no dobro. Svaka ti cast za Antonova i Pesica, ali nemoj samo Stefana Mitrovica, molim te:-D Gde su ti Radoja, Gudelj i Milinkovic-Savic, gde Sulejmani i Ljajic? ;-)

avatar
čerčil Brod
Friday, 03.06.2016
20:05

Svaka ti čast, ja ovakvu upornost nisam video. Ovo ti je cca 13455322 sastav (sto reprezentacije sto Partizana ) u prvoj polovini godine. Cestitam