Mitrović: "Advokat je najmanje kriv"

Autor: Beta Beta
subota 15.11.2014.
11:30
Izvor: Beta

Štoper reprezentacije Srbije Stefan Mitrović stao je u odbranu selektora nacionalnog tima i istakao da su igrači isključivi krivci za debakl koji nam je priredila Danska.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Fudbalski reprezentativac Srbije Stefan Mitrović rekao je da on i njegovi saigrači moraju da budu samokritični posle loših igara na početku kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

"Moramo da budemo samokritični i da se pogledamo u oči, da napravimo analizu i vidimo u čemu je problem, jer kao tim definitivno igramo jako loše. Svi imamo toliku želju da igramo za nacionalni tim, ali jednostavno ne znam šta se dešava", rekao je Mitrović novinarima u Beogradu.

Srbija je u petak uveče izgubila kao domaćin od Danske sa 3:1 i tako umanjila šanse za plasman na kontinentalni šampionat koji će se 2016. održati u Francuskoj.

"Atmosfera je zaista odlična u ekipi, ali na terenu ne izgledamo kao ekipa. Individualni kvalitet je tu, pogledajte ceo spisak, ali kao tim nismo mnogo jaki. Nema odgovora zašto je to tako, prvo moramo da krenemo od sebe", kazao je Mitrović.

Selektor Dik Advokat najavio je da će razmisliti o ostavci posle debakla na stadionu Partizana, a Mitrović je istakao da su igrači isključivi krivci.

"Advokat je u ovom momentu najmanji krivac. Mi, igrači, isključivi smo krivci i moramo da budemo veoma samokritični. Meni, koji nisam igrao neke važne utakmice, niti nešto, ovo mi je najteži poraz. Osećam se toliko prazno da je to nešto neverovatno, veoma mi je žao", rekao je štoper srpskog nacionalnog tima.

"Orlovi" su poveli protiv Danske u četvrtom minutu, ali je protivnik tada potpuno preuzeo inicijativu i do kraja utakmice deklasirao srpski tim.

"Razgovarali smo na poluvremenu jer smo do kraja prvog dela kontrolisali utakmicu. Nismo imali rešenja za njihovu transformaciju. Ideja je bila da pokušamo da preuzimamo njihove ofanzivne igrače, ali nismo uspeli u tome i videli ste šta se desilo u drugom poluvremenu", istakao je Mitrović.

Prema njegovim rečima, Srbija do kraja kvalifikacija treba da gleda samo svaku narednu utakmicu, jer samo tako može da se nada plasmanu.

"Grupa je izvučena i svi smo rekli da je realno da prođemo. To da idemo sigurno, više ne pije vodu. Treba da idemo od utakmice do utakmice i da se radujemo svakom bodu. Takvim razmišljanjem imamo čemu da se nadamo. Ni protiv jedne reprezentacije mi više ne možemo lako", rekao je Mitrović.

Srbija će u utorak igrati prijateljsku utakmicu sa Grčkom, a kvalifikacije će nastaviti u martu, kada će gostovati Portugalu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

27 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
zekile
Saturday, 15.11.2014
18:30

Da bi se uspesno igralo za reprezentaciju u bilo kom sportu, vecina igraca pored psihofizickih kvaliteta, moraju biti i visoko moralno svesni cinjenice za koga igraju, jer novac nije glavni motiv igranja za reprezentaciju, kao sto je to slucaj u klubovima.

avatar
rasko
Saturday, 15.11.2014
13:59

Po sistemu svaki ciga svoga konja hvali, kod ostalih selektora ne bi bio ni na sirem spisku, jedino dobro sto je ovaj panj uradio je sto je smotao onaj dron

avatar
Povratak kralja BAN2
Saturday, 15.11.2014
13:21

Zamena teza! Nisu igrači krivi što ih je selektor izabrao, a imamo bolje igrače. Nisu igrači krivi što je selektor sastavio tim koji ne može da pobedi ni mnogo slabije reprezentacije nego što je Danska. Iz najjačeg tima sinoć su u prvih 11 igrali samo Stojković, Ivanović i Matić, ostali su ili rezerve ili im uopšte nije mesto u reprezentaciji!

avatar
rasko
Saturday, 15.11.2014
13:55

NIje bas da je Tadic rezerva, ali ostali zaista jesu

avatar
Saturday, 15.11.2014
15:35

Ivanovic? Koji crni Ivanovic pa on je kriv za dva gola! Niti trci niti se trudi, kad bi se onako u Celsiju vracao ne bi vise nikad poceo utkamicu! Stojkovic i Matic jedino sinoc igrali. A Tadic treba da igra iza spiceva, a ne krilo!

avatar
Nenad Šmigić
Saturday, 15.11.2014
13:07

A da nisam mozda ja kriv ?! nije kriv trener,nisu krivi fudbaleri,nije kriv Tomislav Karadzic,pa ko je onda kriv ?!

avatar
estrella_roja
Saturday, 15.11.2014
14:09

Kriv je FS Srbije a i mi navijaci... uradi neko nesto lose... trener kriv smenjen.... smetao vam je mihajlovic... pogledaj ga sad.... pola evrope ga zeli za trenera... toliko smo mi napacen narod da je to nerealno... neko nesto lose uradi... odma ga smene... preterali smo previse menjamo selektore normalno je da nije uigrana ekipa... i sta oces mozda evropsko ne ne.. ne moze to tako :)

avatar
Homer J.Simpson
Saturday, 15.11.2014
15:52

Posle svake blamaze iste izjave...Veoma im je zao,moraju da se pogledaju u oci,da stisnu zube,ima jos dosta da se igra,drugarstvo je na nivou,ali eto neke neobjasnjive sile deluju na tim,moraju da budu samokriticni,da izvuku maksimum...Svaki put iste izjave..DA sad uradimo copy paste izjava posle Azerbejdzana,KAzahstana,Estonije,imali bi smo iste izjave,samo drugacije aktere......

avatar
Carina
Saturday, 15.11.2014
13:00

Zamislite sta ce odbrani u kojoj bi bili Tošić, Mitrovic i Bisevac uradio neki ozbiljniji tim, recimo Holandija? Zamislite da smo igrali protiv Holandije, ne daj Boze Nemacke, unistili bi nas. Bruka i sramota, a Subotic nam ne treba? Pa sto ne igra Bane stopera a Rukavina ili Basta beka? Ovaj Gudelj, ne znam kakav je ostatak tog AZ-a kad on onako briljira tamo, ovde je komican. A po kom osnovu se forsiraju Lazovic, Kuzmanovic i Djuricic to je tek pesmica za sebe, a za Ljajica nema mesta. Pravda za Adema, Radovica,Medojevica,Rajkovica,Skuletica, Jojica, Subotica, Mitrovica i Djordjevica. OTKAZ ZA ADVOKATA! OSTAVKA TOLETA!!!

avatar
Volt-ai-Re Dis-o-Bey
Saturday, 15.11.2014
13:24

I ja sam upravo to isto pomislio, Holandija bi nas razbacala i demolirala iz kontri.

avatar
Volt-ai-Re Dis-o-Bey
Saturday, 15.11.2014
14:10

Rasko, Hidink je za Advokata Murinjo:-D

avatar
Volt-ai-Re Dis-o-Bey
Saturday, 15.11.2014
14:10

Gosfkcz, i to sto kazes, ali nije tako bilo bas tokom citave utakmice:-D

avatar
rasko
Saturday, 15.11.2014
13:57

Veruj mi ne bi, koliko god da smo losi i oni imaju trenera koji je resio da upropasti reprezentaciju, Hidink je mozda malo bolji od Advokata, ali trenerski su ostali u 19. veku

avatar
gosfkcz
Saturday, 15.11.2014
13:55

Kako iz kontri kad nismo izlazili iz naseg sesnesterca?

avatar
Carina
Saturday, 15.11.2014
12:57

Da se pogledate u ogledala, a ne u oci, gde ste ti i Bisevac dok Bendner prima loptu na petercu potpuno sam, skoro se usetao u gol. Gde su nasi najvisi igraci i gde gledaju ako njihov stoper, a gle cuda na njih najcesce ide lopta kod prekida, ostane sam na petercu kao duh kod drugog gola. Stojkovic je ponovo branio i moguce i nemoguce, iako je lose odbio loptu kod prvog gola, prava promaja je bila u odbrani, mogli su da nas osure koliko smo nemali pojma. Ne igra se sa tri defanzivna vezna ili neko mozda hoce da kaze da su Kuzmanovic i Gudelj kreativci? Gde je Kostic? Zasto Markovic nije igrao od pocetka? Gde je LJajic i zasto pored dva napadaca u dobroj formi utakmicu pocinje Danko Lazovic?

avatar
Volt-ai-Re Dis-o-Bey
Saturday, 15.11.2014
13:24

Brate, nije sporan Lazovic vec Djuricic, trebali su da igraju Lazovic i Mitrovic ili Markovic i Mitrovic!

avatar
Đuriću Odlazi
Saturday, 15.11.2014
14:43

Da su se svi upola trudili kao Lazovic gde bi nam bio kraj. Nije da ga branim, ni ja ga ne volim previse i stavise, u zadnje vreme me strasno nervira, ali sinoc se trudio vise od ostalih bar za 70 posto. Igrali smo skoro celu utakmicu sa 2 zadnja vezna, koji, koliko ja znam, treba da pomognu odbrani, ali se od njih tacno videlo kako ih boli uvo da jurcaju za igracima Danske. To sto je promaja duvala u odbrani, to me ne cudi - Mitrovic, Bisevac i Tosic. Sta smo drugo mogli ocekivati? Ali onakvu lezernost i opustenost sredine terena, ne mogu da shvatim.

avatar
Volt-ai-Re Dis-o-Bey
Saturday, 15.11.2014
12:43

1. tim: Rajkovic- Ivanovic, Subotic (Spajic), Nastasic, Kolarov- Sulejmani, Kacar, Matic, Tadic- Mitrovic, Markovic. 2. tim: Stojkovic- Basta, Spajic (Bisevac), Pejcinovic, Lomic- Radovic, Jojic, Fejsa, Kostic- Djordjevic, Ljajic. 3. golman: Lukac. Tu su jos i Vulicevic, Radoja, Djurdjic.

avatar
Saturday, 15.11.2014
15:39

Stojkovic, Basta, Nastasic, Subotic, Rukavina (Obradovic), Matic, Tadic, Ljajic, Markovic, Jojic i Mitrovic!
Ivanovic je za mene zavrsio sto se tice reprezentacije, neka ga je sramota kako igra! Duvalo po desnoj strani kao da ga nema!

avatar
Volt-ai-Re Dis-o-Bey
Saturday, 15.11.2014
16:08

Drago mi je sto si mi odgovorio ovde jer sam vec krenuo da ti pisem gore Hahaha Slazem se da je Ivanovic bio ocajan (to mu nije prvi put), ali on mora da igra dok Rukavina ne moze levog beka, on je isto desni i na levom imamo Kolarova (jesi li njega zaboravio ili namerno nije tu), Lomica, Obradovica, Rodica. Mislim da bismo trebali da igramo u formaciji 4-4-2, a i Jojica svakako treba ukljuciti jer je Kacar sad opet teze povredjen iako je on bolji za igru u oba pravca i idealan "parnjak" Maticu na sredini. Mozda cak i Basta desno, a Sulejmani levo pa Tadic ili Ljajic ofanzivnog veznog, vrlo lako moze to i sa tvojim sastavom, ali da vratis Ivanovica i Kolarova-D

avatar
Homer J.Simpson
Saturday, 15.11.2014
16:00

A sto Z.Tosica nema nigde.....Ili Milivojevica npr?

avatar
Volt-ai-Re Dis-o-Bey
Saturday, 15.11.2014
12:36

Naravno da je ovo izjavio Stefan, a ne Aleksandar Mitrovic. Decko, ti kod bilo kod drugog selektora ne bi igrao ni u snu i naravno da ces da branis svog dragog selektora. Potrebno je da se otarasimo tebe, Gudelja, Kuzmanovica i(li) Petrovica, Tosica, a Tadic ubuduce da i na klupi malo posedi. Nasih 23 za EP u ovom trenutku po meni: Stojkovic, Rajkovic, Lukac, Ivanovic, Subotic, Spajic, Nastasic, Pejcinovic, Kolarov, Lomic, Basta, Sulejmani, Kacar, Jojic, Fejsa, Matic, Tadic, Radovic, Kostic, Ljajic, Markovic, Mitrovic, Djordjevic. * Kacar povredjen