Mitar: "Ne želi niko gol koliko ga ja iščekujem"

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 04.06.2015.
17:29
Izvor: Sportske.net, fss.rs

Srpski reprezentativac Aleksandar Mitrović govorio je u četvrtak o predstojećim duelima koji očekuju nacionalni tim i tom prilikom prokomentarisao svoj golgeterski post u dresu sa državnim grbom.

fss.rs
fss.rs

Povezane vesti

Manje od deset dana ostalo je do pete takmičarske utakmice koju će reprezentacija Srbije odigrati protiv Danske u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Francuskoj.

"Orlovi" su saterani uz zid i samo pobeda u Kopenhagenu ostavlja ih u trci za plasman na EURO 2016. Komentarišući dosadašnji tok kvalifikacija Aleksnadar Mitrović je objasnio koji su faktori najviše uticali na to da nacionalni tim posle četiri meča osvoji samo jedan bod i postigne samo tri gola.

"Nismo bili posebno efikasni u prethodnom delu kvalifikacija koje su obilovale problemima. Ne bih da ispadne da tražim alibi ali nema sumnje da je utakmica sa Albanijom dosta uticala na nas" kazao je Mitrović.

Rerezentacija Srbije trenutno se nalazi na pretposlednjoj poziciji na tabeli grupe "I" sa samo jednim osvojenim bodom pa će joj za plasman na Evropsko prvenstvo biti potrebno omanje čudo.

"Bodove smo gubili na način na koji nismo smeli i to je uticalo na čitavu ekipu koja je pala psihički i izgubila samopouzdanje. Česte promene selektora takođe su uticale na rezultate, taman kad se igrači priviknu na jednog selektora dođe do promena, tako da je bilo dosta toga što nas je sputavalo" dodaje Mitrović.

Narednu utakmicu u kvalifikacijama reprezentacija Srbije igra u Kopenhagenu protiv Danske ali će šest dana ranije odmeriti snage sa Azerbejdžanom u Sankt Peltenu. Iz ugla Aleksandra Mitrovića oba meča imaju izuzetan značaj.

"Sa Radovanom Ćurčićem imamo sjajan odnos jer znamo kako funkcioniše njegov sistem rada tako da u duele sa Azerbejdžanom i Danskom moramo da uđemo maksimalno skoncentrisani i spremni da obe utakmice dobijemo" kazao je napadač Anderlehta.

Jedna od čuvenih tema kada se reprezentativci okupe jeste takozvani pritisak koji je poslednjih godina postao toliko otrcan izgovor pa ni fudbaleri više nemaju mnogo toga da kažu na tu temu.

"Svako od igrača oseća veći pritisak kada dođe u reprezentaciju. Nema ništa lepše nego braniti boje svoje zemlje ali to sa sobom nosi pritisak, neko to oseti više, neko manje, ali je sigurno da se u tekućim kvalifikacijama osetio veći pritisak zbog lošeg starta. Kako su utakmice prolazile pritisak je rastao ali bilo kako bilo mi utakmicu sa Danskom moramo da dobijemo, nemamo izbora" istakao je Mitrović.

Od početka kvalifikacija reprezentacija Srbije je postigla tri gola a kuriozitet je da napadači nisu postigli nijedan pogodak.

"Gol iščekujem više nego svi vi zajedno. Nadam se da ću prvo sa Azerbejdžanom a potom i u duelu sa Danskom uspeti da se upišem u strelce. A i ako se ne upišem, bitna je pobeda ko god da da gol" zaključio je Mitrović.

Utakmica sa Azerbejdžanom zakazana je za 7. jun od 17 časova, dok će duel sa Danskom biti odigran u Kopenhagenu 13. juna od 20.45.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
sashki
Thursday, 04.06.2015
20:25

Ne lazimo se. Albanci bi nas pobedili u sred beograda da nije prekinut mec

avatar
$$$ BRACELA $$$
Thursday, 04.06.2015
22:21

Mozda da si ti igrao i ja mozda ali mozda bih...ccc

avatar
England
Thursday, 04.06.2015
18:28

Davao bi Mitar golove ali nema ko da mu doda loptu.

avatar
Dusan Petrovic
Thursday, 04.06.2015
19:34

hahahahhaaha e svacega cu se naslusati :)

avatar
England
Thursday, 04.06.2015
20:11

Pa realno on je svaku utakmicu u reprezentaciji potpuno otsjecen od ostatka ekipe, od krilnih igraca nema nikakvu podrsku a za bekove da ne pricam. Mitar je najbolji kad ga gadjaju centarsutevima a Markovicev centarsut ne bi Boban Marjanovic zahvatio koliko on to lose radi :D