Mitar i Markec: "Idemo po što bolji rezultat"

Autor: Beta Beta
petak 27.03.2015.
17:08
Izvor: Beta

Napadači reprezentacije Srbije Aleksandar Mitrović i Lazar Marković istakli su da "Orlovi" kreću put Lisabona sa željom da protiv Portugala ostvare pozitivan rezultat.

fss.rs
fss.rs

Povezane vesti

Fudbalski reprezentativac Srbije Aleksandar Mitrović rekao je u petak da postoji tenzija pred utakmicu sa Portugalom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, ali da ekipa ide u Lisabon po što bolji rezultat.

"Nije toliko velika, ali postoji tenzija pred utakmicu sa Portugalom pošto je to možda za nas i najvažniji meč u kvalifikacijama. Idemo po što bolji rezultat", rekao je Mitrović.

Napadač Anderlehta je u poslednje vreme često bio strelac za belgijski tim, ali ekipa nije beležila željene rezultate.

"Imali smo manjih problema u klubu ali sam redovno bio strelac i nadam se golu u Portugalu. Ali važnije od mog pogotka su tri boda, što je i cilj", rekao je on.

Mitrović je istakao da će utakmica sa Portugalom biti pravi ispit za za tim Srbije.

"Ceo tim Portugala je opasan, sve su to veliki igrači koji igraju u velikim klubovima i biće to pravi ispit za našu ekipu. Međutim, možda je dobro što igramo bolje protiv težih protivnika, što se pokazalo i na utakmici sa Francuskom", naveo je on.

Upitan da li je upoznat sa kvalitetima golmana Portugala Ruija Patrisija, Mitrović je rekao da mu je o njemu pričao golman Vladimir Stojković sa kojim je svojevremeno igrao u Sportingu.

"Bilo kako bilo, sve se zna o njima to su vrhunski igrači", dodao je Mitrović.

Reprezentativac Srbije Lazar Marković, koji je prošle sezone nastupao za Benfiku, rekao je da se raduje povratku u Lisabon.

"Portugal je dobar protivnik, poznajem njihovu ekipu, kao i teren i drago mi je što ću se vratiti tamo. Očekujem povoljan rezultat do kojeg možemo da dođemo", rekao je on.

Krilni napadač Liverpula rekao je da naredni protivnik ima "mnogo opasan" napad.

"Ima fantastičnih igrača, Kristijano Ronaldo, Nani, Rikardo Kvarežma. Mnogo su opasni u napadu. Nadam se da ćemo ih zaustaviti", rekao je Marković.

Upitan da li se promenila atmosfera u ekipi otkako je Radovan Ćurčić postao selektor, Marković je rekao da je "atmosfera možda malo bolja, ali da je sve manje-više isto".

Utakmica Portugal - Srbija igraće se u nedelju od 20.45 u Lisabonu. U kvalifikacionoj Grupi I Srbija je pretposlednja na tabeli sa jednim bodom, a Portugal zauzima drugo mesto sa šest bodova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke