Mirosavljević: "Lučani jedno od najtežih gostovanja u Superligi"

Autor: Beta Beta
petak 25.03.2016.
21:28
Izvor: Beta

Fudbaler Čukaričkog Nenad Mirosavljević rekao je da njegovu ekipu u Lučanima protiv Mladosti očekuje jedno od najtežih gostovanja u prvenstvu.

fkcukaricki.rs
fkcukaricki.rs

Povezane vesti

Fudbaleri Čukaričkog u nedelju od 15 časova u Lučanima igraju protiv Mladosti utakmicu 26. kola Superlige. Taj duel trebalo je da se odigra pre dve nedelje, ali je odložen zbog poplava koje su zadesile veći deo Srbije.

"Konačno da odigramo i taj meč koji je odložen zbog vremenskih uslova. Biće teško, to je jedno od najtežih gostovanja u Superligi. Mladost je nezgodna ekipa, igra dobro kao domaćin. To je tim s kvalitetnim pojedincima, s nekolicinom sam i igrao, a imaju i dobrog trenera. Mladost je nanizala četiri poraza u prvenstvu i nema pobedu u drugom delu šampionata, pa će imati imperativ pobede", rekao je Mirosavljević na konferenciji za novinare.

On je dodao da njegova ekipa posle poraza od Partizana u prošlom kolu (1:2) ima obavezu da odigra dobro u Lučanima i ostvari povoljan rezultat, kao i da u završnici drugog dela prvenstva ostvari pozitivne rezultate.

Trener Čukaričkog Milan Lešnjak rekao je da očekuje tešku utakmicu bez obzira što je Mladost pretrpela četiri uzastopna poraza.

"Istina da ekipa Mladosti nije u poslednjih nekoliko mečeva zabeležila pobedu, ali to je tim s mnogo kvalitetnih igrača i iskusnim trenerom koji je dugo sa njima. Moramo da povedemo računa o nama i našoj igri. Mnogo toga zavisi od nas. Mladost kod kuće ipak igra drugačije nego na strani, gde igraju zatvorenije i čekaju kontranapad. Oni su opasna ekipa iz prekida, bez obzira na to da li igraju na svom terenu ili na strani. Na tom segmentu najviše radimo i odatle nam preti najveća opasnost", rekao je on.

Lešnjak je naveo da će četvorica igrača propustiti utakmicu, pošto će zbog kartona pauzirati Dragoljub Srnić i Stefan Živković, a Dušan Lagator i Staniša Mandić su s mladom selekcijom Crne Gore.

Trener "Brđana" rekao je i da se nada da je njegova ekipa izvukla pouke iz poraza od Partizana i dodao da su ekipe u Superligi približnog kvaliteta, osim Crvene zvezde, koja je stekla veliku prednost na tabeli.

"Baš zato što nema velike razlike u kvalitetu, važno je kako će ekipa ući u utakmicu. Mislim da je to presudan faktor. Plej-of, plej-aut, nekako se to iskristalisalo u prvom delu prvenstva, ostale su određene zalihe bodova, ali velikih razlika nema. Zavisi ko šta hoće. Da li hoćemo da imamo starije igrače i rezultate na osnovu toga ili hoćemo, kao mi, da afirmišemo mlađe, pa se tu dešavaju i neke greške. Sve zavisi od zahteva kluba i kako klub funkcioniše. Mi hoćemo da promovišemo mlađe igrače koji će biti nosioci igre kluba", rekao je Lešnjak.

Posle 27 kola u Superligi Srbije Čukarički je peti na tabeli sa 41 bodom, a Mladost zauzima 10. mesto sa 31 bodom.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke