Ministar policije traži oštrije kazne za huligane

Autor: Beta Beta
sreda 26.11.2014.
15:40
Izvor: Beta

Ministar policije u Vladi Republike Srbije zatražio je oštrije kaznene mere za izgrednike na sportskim dešavanjima.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DR
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DR

Povezane vesti

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je danas da se mora pronaći odgovarajući zakonski mehanizam za strožije kažnjavanje izgrednika na sportskim događajima.

"Policija je represivni organ i ona dolazi poslednja kada je u pitanju nasilje u sportu i meni je tu potrebna vaša pomoć da se pronađe efikasniji način kažnjavanja. Na primer, da neko ko samo kroči na travu stadiona, da mu se zabrani pristup u narednih deset godina", rekao je Stefanović poslanicima na sednici Odobra za odbranu i unutrašnje poslove.

On je naveo da su za bezbednost na sportskim događajima po našim zakonima i propisima UEFA nadležne redarske službe, za koje je kazao da svoj posao ne rade kako treba.

"Ja nisam za ukidanje redarskih službi, ali čemu one služe ako policija mora da interveniše, ako su šminka na koju država i svi mi građani bacamo pare, bolje da te pare idu policji", ocenio je Stefanović.

Poslanik Zoran Živković kazao je na sednici da bi policija trebalo više da kontaktira sa navijačima, jer se to pokazalo kao efikasano prilikom organizovanja Parade ponosa, kada nije bilo incidenata.

Stefanović je dodao da policija ostvaruje takve kontakte.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Wednesday, 26.11.2014
19:38

Cuj predlog, ako kroci na travu 10god zabrane hahaha pa kako covek da se ne smeje?? :D

Daj ti prijatelju ko kroci na travu 3god zatvora, ko uplali baklju (a da nije poluvreme, pocetak ili kraj utakmice, ja sam inace pristalica pirotehnike ali ne za vreme meca) rebnuti 5god zatvora. Za bacanje bilo kakvog predmeta, pica, hrane, od 5 do 10god godina zatvora, itd itd pa da vidite bre kako su svi normalni i da vidite sta je fudbal, navijanje, grlo, ruke, majice, sal, ovako se svi otvoreno sprdaju sa normalnim navijacima. Ej, pazi, ako udje na teren 10god zabrane hahahaha i udje neko ko je prvi put dosao na poziv prijatelja i njega bas briga za zabranu a ko zna sta je napravio.