Milošević: "Ćurčić ostaje selektor"

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 29.10.2015.
15:05
Izvor: Sportske.net, blic.rs

Potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije Savo Milošević poručio je da promene selektora neće biti i istakao da je Radovan Ćurčić jedan od retkih trenera koji "Orlove" mogu da odvedu na Mundijal u Rusiji.

uefa.com
uefa.com

Povezane vesti

Manje od mesec dana nakon završetka još jednog neuspešnog kvalifikacionog ciklusa, potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije Savo Milošević govorio je o ambicijama "Orlova" u periodu koji sledi.

Fudbalska reprezentacija Srbije propustiće tri uzastopna velika takmičenja ali nekadašnji napadač našeg nacionalnog tima tvrdi da će za četiri godine "Orlovi" imati jedan od tri najbolja tima na svetu.

"Kada za nekoliko godina budu stasale generacije koje su nedavno bile prvaci Evrope i prvaci sveta, imaćemo tim koji će biti u tri nabolja na svetu, ako budemo, naravno, pametno radili s njima" kaže Milošević za "blic.rs"

Komentarišući loše rezultate koji su ostvareni u minulom kvalifikacionom ciklusu Savo Milošević se osvrnuo na činjenicu da država nije stala iza Fudbalskog saveza Srbije i to istakao kao jedan od razloga koji su doveli do toga da propustimo još jedno Evropsko prvenstvo.

"Nismo zaslužili da odemo na Evro. Da smo imali državu iza sebe, kao što duboko verujem da ćemo je u budućnosti imati, možda bi nešto i uradili. Izvinite, ali ne možemo da preuzmemo odgovornost za sve. Albanci su svoj 'problem' uhapsili na dan utakmice sa Srbijom, naš 'problem' je šetao terenom" plastično je objasnio Milošević.

Za nešto manje od godinu dana počeće novi kvalifikacioni ciklus a pitanje koje se u prethodnom periodu provlačilo po medijima tiče se eventualne promene selektora.

Neki su skloni tvrdnji da će se FSS zahvaliti Radovanu Ćurčiću i naći alternativu, ali Savo Milošević ostaje istrajan i poručuje da će upravo Ćurčić voditi "Orlove" ka Mundijalu u Rusiji.

"Radovan Ćurčić je najbolji trener za nacionalni tim. Imaju još tri-četiri kvalitetna imena, ali on je najbolji. Imao je mnogo problema i nikad nije kukao, već je tražio rešenja. To su utakmice u kojima vidiš ruku selektora. Dakle, Ćurčić ostaje selektor" poručio je Milošević.

Jedan od potpredsednika Fudbalskog saveza Srbije poručio je da bi javnost morala da ima strpljenja i da je kontinuitet jedino što nedostaje reprezentaciji da ostvari uspeh.

Za kraj, Savo Milošević je poručio da ne sumnja u plasman Srbije na naredno Svetsko prvenstvo a nama ostaje da se nadamo da za dve godine nećemo ponovo komentarisati kako je nešto pošlo po zlu i pokvarilo već viđen uspeh.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Делија_момак
Saturday, 31.10.2015
16:42

Важно је да си се ти удобно сместио у фотељу.

avatar
Dača
Thursday, 29.10.2015
17:50

Nakon čitanja prvog pasusa normalnom čoveku dođe da se ispovraća. Ne znam da li neko uzima Miloševićeve reči za ozbiljno.

avatar
Dropkick Murphys
Thursday, 29.10.2015
19:16

Ma samo nek je Savo u fotelji,za fudbal ko te pita............

avatar
Djolo Djolo
Thursday, 29.10.2015
17:05

Nadam se da će i tebe i Legiju da najure kad ode Karadža

avatar
ISTERIVAC SEKTASA
Thursday, 29.10.2015
16:12

Ma, kupite se obojica! Ako cemo biti toliko jaki, onda i ti mozes da nas vodis jer se valjda vise i bolje razumes od njega u fudbal, a svakako bolje i ti nego taj diletant kojem ste dali reprezentaciju da mu sluzi kao igracka!