Milojević: "Zadovoljan sam, ali možemo da naučimo nešto od Irtiša"

Autor: Pavle Knežević
četvrtak 20.07.2017.
23:27
Izvor: Sportske.net

Zvezdin trener bio je zadovoljan pobedom, ali je ocenio da ima stvari koje bi njegovi igrači mogli da nauče od Kazahstanaca.

Beta/BranislavBožić/Mo
Beta/BranislavBožić/Mo

Povezane vesti

Trener Crvene zvezde Vladan Milojević rekao je danas da je zadovoljan pobedom nad Irtišom, za koji je rekao da je vrlo disciplinovana ekipa, ali i da očekuje da tim bude sve bolji u svakoj sledećoj utakmici.

"Irtiš je izuzetno, izuzetno disciplinovana ekipa i tačno zna šta hoće u svakom trenutku. To smo znali od prvog trenutka. Obe utakmice su bile teške. Mislim da smo zasluženo prošli, ali da iz ove dve utakmice možemo da izvučemo pouke o taktičkoj disciplini. To je bio akcenat na pripremama, ali smo to znali i pred prvi meč", rekao je Milojević novinarima posle utakmice.

Zvezda je večeras pobedila Irtiš sa 2:0 i tako se plasirala u treće kolo Lige Evrope. Trener crveno-belih nije se tu zaustavio u pohvalama kazahstanskom timu.

"Videli ste danas da je Galatasaraj ispao, što je najveće iznenađenje, a to znači da danas svi igraju fudbal. Mi nismo bili u Kazahstanu spremni na njihov stil igre...sa blokom koji se teško probija i brzim igračima za kontru. Čestitam ekipi, treba jako mnogo toga da popravimo. Nova smo ekipa, biće dolazaka, biće odlazaka, a oni moraju da se pipremaju kroz evropske utakmice. To je naša sudbina", rekao je Milojević.

Trener je kazao da "kao trener nikada ne može da bude zadovoljan" igrom.

"Idealno ne postoji. Morate da zadržite dobro i ispravljate ono što nije. Svaka utakmica je posebna za sebe. Igrači to moraju da shvate. Sada se vraćamo u našu ligu, a moja filozofija je drugačija. Ja tražim trčanje, borbenost, igru u prazan prostor, a za to treba dobra fizička priprema i mnogo vremena. Mislim d aćemo da napredujemo iz utakmice u utakmicu. Iskreno, svojim igračima nikada ne mogu da kažem da sam zadovoljan igrom. Uvek ima nešto da se popravlja i popravljaćemo, ali za to služe treninzi", rekao je Milojević.

Zvezda u nedelju igra protiv Radničkog u prvom kolu Super lige Srbije, a onda sledeće nedelje igra protiv praške Sparte.

"Moja filozofija, koju sam rekao i igračima, jeste da je najvažnija svaka naredna utakmica. Ne razmišljamo o Sparti, razmišljamo o Radničkom. Moramo da se spremimo za tu utakmicu. Počinje naše prvenstvo u kome imamo visoke ambicije i verujte mi da u ovom trenutku niko ne razmišlja o Sparti", rekao je Milojević.

Trener Irtiša Dimitar Dimitrov ocenio je da je Zvezda zasluženo slavila.

"Čestitam Crvenoj zvezdi na pobedi, bila je zaslužena. Naravno da je razlika u samoj klasi igrača velika. Trudili smo se da što boljom kolektivnom igrom i disciplinom pariramo, ali razlika u individualnim kvalitetima je pokazala svoje. Nažalost, od prošle godine nas je napustilo 15 igrača, mi svake godine stvaramo novu ekipu. Ali, na prvom mestu Zvezdi želim uspeh u sledećoj rundi", rekao je Dimitrov.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

18 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Navijac Zvezde????⚪
Friday, 21.07.2017
15:39

Meni se ne svidja kako igra Irtis. Juce sam bio na stadionu, nista posebno, mnogo gresaka, bez pravog suta na gol... Ne svidja mi se sto su njih 7 lezali na travi, cim izgube loptu padaju i traze faul, zbog toga su oba poluvremena bila produzena za 3 minuta.

avatar
Korner-Pixi-GOOOOOOL
Friday, 21.07.2017
14:59

Zadovoljan sa onako bednom i bezidejnom igrom. Kako te nije sramota da tako nesto kazes. Protiv Irtisa si postavio taktiku kao da smo na nasoj Marakani igrali protiv Reala ili Barse. Takav protivnik se gazi i kod kuce i u gostima, ali to je za tebe Miloje visa matematika jer do sad si bio trener samo u malim klubovima tako da je Zvezda za tebe preveliki zalogaj.

avatar
Hypation
Friday, 21.07.2017
09:41

Kairat je ispao od albanskog Skenderbega, a Inter Baku koji je razbio Mladost iz Lucana je ispao od kluba iz Luksemburga. Cisto da znate gde nam je fudbal...

avatar
vlada1612
Friday, 21.07.2017
09:36

Ja kao navijac nisam zadovoljan igramo dosta sporo,lopta se vraca unazad dva zadnja vezna dave igru kada dodjemo u poziciju da centriramo ima samo jedan igrac u 16...nisam video da je bilo koji igrac napravio dribling da je bilo koja lopta isla u prazan prostor da se utrci sve u svemu dosadna i slaba igra

avatar
Korner-Pixi-GOOOOOOL
Friday, 21.07.2017
08:13

Milojevicu da ti imas obraza priznao bi da jos uvek nisi dorastao da budes trener jednog velikog kluba kao sto je Zvezda i odmah bi podneo ostavku.

avatar
Filip MUFC
Friday, 21.07.2017
07:39

Fina izjava Dimitrova, mozda malo nekorektna prema njegovim igracima, ali hvala u svakom slucaju.

avatar
Čerek Republika Srps
Friday, 21.07.2017
06:58

Ja nisam u potpunosti zadovoljan. Ima dobrih stvari ali ima i onih drugih. Recimo Rikardinjo, sta cemo s njim,trudi se vise nego Ruiz,u odbrani je vise prisutan pd Ruiza i Kange zajedno ali brate nema vic u igri a Brazilac je. Mlak,nedorečen,ne znam ni sam. Drugo pitanje (i za mene najvaznije) je Pesic, ne razumem zasto je placen 750 hiljada ako ce se igrati sa jednim napadacem. A ako je plan da se ipak igra sa dva napadaca,sta se onda ceka sa uigravanjem formacije.

avatar
Navijac Zvezde????⚪
Friday, 21.07.2017
15:44

Slazem se, ja nemam neko misljenje o Rikardinju, kako su ga predstavljali mislio sam da je slican kao Katai, a losiji je dosta... Sto se Pesica tice, mogu reci da je preplacen, nije se ni trudio tih 15ak minuta, imao je dobru sansu i nije ni stigao da sutne. Jovicic i Stojkovic mi se cine kao najbolja pojacanja.

avatar
Mads87
Friday, 21.07.2017
01:34

Krila su za sada jako jako tanka bekovi isto.Andjelkovic je ofanzivno skroz ok igrac defanzivno ne bas tako dobar.Desna strana je bas problem i bek i krilo.Nisu narocito brzi i prodorni nemaju dribling centarsut onako ali sta je tu je

avatar
Aleksandar Aca Kovacevic
Thursday, 20.07.2017
23:31

A posle Sparte ima jos jedan protivnik predpoatavljam ili je to mec za Ligu Evrope?

avatar
RUSKI CAR
Thursday, 20.07.2017
23:53

Posle Sparte ima još jedno kolo, tzv plej of, pod uslovom da prođemo Spartu, naravno.

avatar
gmarkovic
Thursday, 20.07.2017
23:56

Ima jos jedno kolo. Ako prodjemo prvo Spartu, naravno...