Milojević se neće braniti!

Autor: Aleksandar Obrenović
sreda 02.08.2017.
18:51
Izvor: Sportske.net

Crvena zvezda sutra igra svoju utakmicu protiv Sparte u okviru trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope, a Milojević je govorio uglavnom o situaciji u svom timu.

Sportske.net/Aleksandar Obrenović
Sportske.net/Aleksandar Obrenović

Povezane vesti

Pre treninga Crvene zvezde oglasio se trener našeg tima, Vladan Milojević, koji je istakao da očekuje veoma tešku utakmicu i da će Crvena zvezda morati dobro da se namuči kako bi stigla do plej-ofa kvalifikacija za Ligu Evrope.

Neko o kome se najviše pričalo pred ovu utakmicu jeste Rikardinjo koji nije došao u Prag, a Milojević nije hteo previše da priča o njemu.

"Ja bih voleo da pričamo o igračima koji su doputovali. Ima razloga zašto nije došao sa nama. U ovom trenutku, to je moj odgovor", rekao je Vladan Milojević.

Da li bi prihvatio 0:0?

"Ostao bih pri svom stavu, nije to moja filozofija. Ne volim da pričam šta bi bilo kad bi bilo i ako bi bilo. Očekuje nas teška utakmica i bilo koje razmišljanje u tom pravcu ne bi bilo dobro", rekao je Milojević.

Da li je Sparta i dalje favorit?

"Sparta je pri samom izvlačenju bila među jačim protivnicima, mi nemamo taj rejting. Uz veliki respekt, Sparta je veoma dobar kolektiv i klub. Znamo šta je Sparta uradila i koliko je uložila u tim. I dalje je ista meta - isto odstojanje", istakao je srpski stručnjak.

Različita utakmica je na programu, da li će biti promena u samoj ekipi?

"Mi smo odigrali pre sedam dana utakmicu u Beogradu, ne može da bude prevelikih iznenađenja. Nedoumica je bilo oko prve utakmice, u svakom slulaju, mi smo se spremali za ovu utakmicu kao i Sparta, ostaje da se vidi sutra što se tiče samog tima. Ja sam neko ko dosta razmišlja o tome, videćemo pred samu utakmicu ko će izaći na teren", istakao je on.

Ostao je pri svome, konstatovao je da sistem igre neće menjati i da će učiti svoje igrače da igraju svoju igru, bez obzira na protivnikovu snagu.

"I u prvoj utakmici filozofija Sparte nije bila da se brani. Svako ima svoju strategiju, videćemo u samoj utakimici sutra. Ono što je interesantno, jeste da hoćemo da probamo jedan stabilan sistem igre. Ja sam neko ko traži od svojih igrača da imaju konkretne zadatke. U svakom poslu morate da zadate nešto svojim igračima i nakon toga sledi ispravljanje tih stvari. Nećemo odstupati od svog stila igre", rekao je trener Crvene zvezde.

"Sparta ima svoj sistem igre, pre naše prve utakmice sam rekao i da češki fudbal je veoma jak i da je liga veoma jaka i nije slučajno što imaju toliko predstavnika u evropskim takmičenjima. Češka reprezentacija ima svoj model, neki zapadnjački stil agresivnog fudbala, a kako će se Sparta opredeliti da igra sutra, to ne znam, više razmišljam o nama. Jedino što znamo jeste da se povredio Kaja i da on neće igrati i to je jedina promena koju znamo za ekipu Sparte", rekao je Milojević koji je poželeo i brz oporavak turskom fudbaleru.

Zvezda je bez primljenog gola 4 utakmice, sigurno je da to donekle plaši Andreu Stramaćonija, ali to ne misli i Vladan Milojević.

"Izuzetno cenim Stramaćonija, radili smo u istoj zemlji prošle godine i imao sam prilike da igram protiv njega. On je jedan od najboljih mladih italijanskih stručnjaka, znamo njihov mentalitet i sigurno da možemo očekivati sve. Ne znam koliko su u mogućnosti i šta bi ti moglo da nas iznenadi, ali što se toga tiče, videćemo sutra. Prva utakmica u Beogradu je samo jedno poluvreme i u svakom slučaju treba biti na zemlji i mislim da smo mi na zemlji. Respektujem svakog i to tražim od svoje ekipe od prvog trenutka. Statistika se na kraju gleda, sada ne razmišljamo u tom pravcu. Imamo tu seriju što imamo i voleo bih da je što duže držimo", rekao je Milojević.

Na pitanje da li je ovo utakmica karijere Vladana Milojevića, srpski trener je istakao

"Za jednog trenera je svaka naredna utakmica najvažnija, i za mene je tako. Tako pristupam svemu tome", završio je Milojević konferenciju za novinare.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Wednesday, 02.08.2017
20:57

Dobar lik ovaj Milojevic skroz.

avatar
Scarface
Wednesday, 02.08.2017
20:44

branices se bato i rukama i nogama.vec vidim ono zvezdino padanje na svaki kontakt.

avatar
sef9
Wednesday, 02.08.2017
20:43

sta ima da se brani idemo da damo gol pa i dva kakva sparta vidli smo ih u beogradu pa i protiv bohemiansa u ceskoj ligi jos je to neuigrana ekipa al dobro to ne mora nis da znaci uzdamo s u nase snage

avatar
CZYNWA
Wednesday, 02.08.2017
20:23

Mozda nije fino za oko, ali Miloje treba postaviti vrlo defanzivnu taktiku, a da krila pokusaju sa nekom kontrom, ili cekati prekide. 0-0 u ovom slucaju donosi mnogo i to je rezultat koji treba traziti i vrlo lako mozemo do gola iz tranzicije, a taj gol donosi skoro siguran plasman, nismo valjda baksuzi kao Dinamo Tbilisi

avatar
Korner-Pixi-G000000L
Wednesday, 02.08.2017
20:12

Tako je Miloje, napadni ih odmah od pocetka jer ako mi damo samo jedan gol oni moraju dati cetiri.

avatar
Branislav
Wednesday, 02.08.2017
18:57

Moramo kako znamo i umemo da damo gol.