Milojević: "Moramo da poštujemo protivnika, nema razloga da se plašimo"

Autor: Pavle Knežević
sreda 28.06.2017.
12:34
Izvor: Sportske.net

Trener Zvezde kazao je da njegova ekipa mora da poštuje svakog protivnika, ali je naglasio da ishod duela protiv Florijane zavisi isključivo od njegovog tima

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Trener Crvene zvezde Vladan Milojević rekao je da njegov tim morada poštuje maltešku Florijanu, ali je istakao da nema nikakvograzloga da se plaši i da sve zavisi od njega u sutrašnjem duelu saFlorijanom u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.

"Očekivanja su uvek u Crvenoj zvezdi najveća moguća i tako ćeuvek biti. Apsolutno poštujemo protivnika. To sam rekao i igračimai to je moja filozofija. Crvena zvezda kao veliki klub uvek mora dapoštuje protivnika, ali nemamo nijedan razlog da se plašimo.Plašiti se znači da nemaš vere u sebe, a ja potpuno verujem u svojeigrače. Nismo imali mnogo vremena za pripreme, ali smo gaiskoristili na najbolji mogući način", rekao je Milojevićnovinarima na stadionu Rajko Mitić.

Milojević je preuzeo Zvezdu pre dvadesetak dana, iako sucrveno-beli poslednju utakmicu sezone odigrali krajem maja.Novinare je pitalo da li je ova utakmica formalnost, kao što je tonekad bilo sa timovima iz manjih evropskih liga, ali je trenerrekao da se više stvari ne mogu posmatrati na taj način.

"Svi mi ovde, sportski radnici i oni koji prate fudbal,nemamo pravo da gledamo tako. Ne da bih stvarao alibi, to me nezanima, nego danas u Evropi i svetu svi igraju fudba. Mnogo ekipa,malteških, kazahstanskih, uzbekistanskih, to su ekipe sa budžetom.Ja ne znam da li danas postoji ijedna jedina zemlja gde postojičisto amaterski fudbal. Apsolutno je pogrešno pričati da je ovoformalnost, danas nema formalnosti, fudbal je otišao u drugudimenziju", rekao je Milojević.

On je kazao da Florijana ima nekoliko Argentinaca i mnogo Italijanakoji su igrali Seriju B.

"Ako ne shvatite ozbiljno protivnika, možete da imate velikiproblem. Da, mi imamo veliko ime, veliko breme, veliku istoriju,ali i druge zemlje treniraju, imaju edukovane trenere, svi igrajusisteme. Sigurno da sve zavisi od nas, ali zato sam rekao da moramoda imamo poštovanje prema svakom protivniku. Ako ga ne poštujete,možete da imate problem", rekao je trener.

On nije želeo da priča o prošloj sezoni, rekavši da je ona gotova,kao i da ne želi da priča šta se to menjalo u igri, jer želi da seto pokaže na terenu. Trener Zvezde je kazao da je stručni štabuspeo malo da skenira rivala.

"Ukratko, to je jedna ekipa koja je do kvalifikacija za LiguEvrope došla preko kupa. Ekipa koja ima mnogo internacionalaca, štoArgentinaca, što Italijana, vodi ih italijanski trener, koji jesvoj temperament preneo na ekipu. Ispratili smo par utakmica dokojih smo mogli da dođemo. Nismo mogli da dođemo do fulinformacija. To je agresivna, sigurna ekipa. Nije ni tamo lakoosvojiti kup. Jesu bili peti na tabeli, ali je bodovna razlika malai ne oslikava njihov kvalitet", rekao je Milojević

"Atmosfera je dobra. Momci su stvarno dobri, njima sam rekao daću uvek biti iskren prema njima i od njih tražim da budu iskreniprema meni. Meni je atmosfera u svlačionici ključ uspeha. Akonemamo bazu, osuđeni smo na nešto što nije dobro", dodao jeon.

Gelor Kanga neće moći da igra zbog suspenzije, dok je nastup DžonaRuiza neizvestan. Što se tiče pozicije štopera, kojih trenutno imadvojica u sastavu, Milojević je rekao da nije želeo da gomilaigrače na toj poziciji zbog ove utakmice.

"Imamo dva štopera i Le Taleka kao alternativu. Ići ćemo saovima, imamo apsolutno poverenje u njih", rekao jeMilojević.

Na opasku novinara da je Florijana poslednja dva meča u Evropiizgubila i to sa gol-razlikom 0:21, Milojević se nasmejao.

"Joj, da vam kažem, ja sam jako loš prognozer. Neki put stvarnovolim da mi postavljate više takva pitanja. Nisam pratio, ne bavimse statistikom, meni je statistika važna kada je u pitanju analizamojih igrača. Ići ćemo na pobedu kako god da se zoveprotivnik", rekao je Milojević.

Utakmica Crvena zvezda-Florijana igra se sutra od 20.30.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
sef9
Wednesday, 28.06.2017
20:13
avatar
Korner-Pixi-GOOOOOOL
Wednesday, 28.06.2017
19:36

Ako njih u obadve utakmice ne pobedimo sa po vise od tri gola razlike onda odmah podnesi ostavku Miloje.

avatar
Debeljko sa Čukarice
Wednesday, 28.06.2017
19:11

Tesko nama ako takve protivnike moramo da postujemo.

avatar
straxonitis
Wednesday, 28.06.2017
12:41

Po meni CZV ce imati mnogo bolji sastav u odnosu na prethodnu godinu. Samo ce joj biti potrebno dosta vremena da se uigraju. Mnogo je vazno da tim iz sezone u sezonu zadrzi dosta igraca. A CZV se promjenila iz korjena, kakvi god to igraci bili.