Milojević: "Ko zna šta bi bilo da je Rad izjednačio"

Autor: Pavle Knežević
nedelja 30.07.2017.
21:23
Izvor: Sportske.net

Trener Zvezde bio je na kraju zadovoljan pobedom nad Radom, ali je priznao da je meč mogao da ode u drugom smeru. Petrić bez ocena o spornim situacijama, veruje u mlad tim Rada.

Sportske/Pavle Knežević
Sportske/Pavle Knežević

Povezane vesti

Trener Crvene zvezde Vladan Milojević oceniio je da su njegovi fudbaleri i igrači Rada odigrali dobar meč u teškim uslovima, kao i da je ključni trenutak bio kada su "građevinari" propustili dve izgledne šanse u drugom polvuvremenu.

"Čestitam mojim igračima i igračima Rada na izuzetno lepoj utakmici u uslovima koji su izuzetno teški. Znali smo da Rad ima poletnu, brzu, mladu ekipu. Biće bolji kako vreme bude prolazilo. Bilo je pitanje kako ćemo posle četvrtka da odigramo narednu utakmicu, zbog emotivnog pražnjenja. Probao sam da napravimo rokade i dam šansu igračima, koji su apsolutno opravdali poverenje", rekao je Milojević novinarima posle meča.

Crveno-beli su pobedili 2:0, ali je i Rad imao svoje šanse.

"Dali smo gol pred kraj prvog poluvremena. Mislim da je ključna bila dupla šansa Rada i prečka u drugom poluvremenu. Bilo bi pitanje šta bi bilo dalje da je Rad izjednačio", rekao je trener Zvezde.

Crveno-beli su se okrenuli meču sa Spartom, koju su u četvrtak dobili 2:0. Praški tim je danas u prvenstvu igrao 1:1.

"Nemam komentar na Spartu. Probao sam da izbijemo iz glave sve ovo. Imamo tu prvu utakmicu. Biće izuzetno teško. To nije kliše koji stalno motamo. Spremićemo se i odigrati muški, kao da se ništa nije dešavalo u prvoj utakmici. A za današnji rezultat ne znam ni u kom sastavu su igrali šta su radili", rekao je Milojević.

Filip Stojković je u prvom poluvremenu dobio jak udarac, a u drugom nije igrao, ali je Milojević rekao da je to više preventive radi i da veruje da će igrač biti spreman za četvrtak.

Trener Rada Gordan Petrić rekao je da je njegov tim igrao sa mnogo oscilacija, što je očekivano za mladu ekipu.

"Rad je mlad i poletan, mnogo je igrača iz ove škole i to treba poštovati. Ako ih forsiramo, naravno da će doći do oscilacija. Te oscilacije su bile vidljive kod gola, koji je postignut iz osmog kornera u prvom poluvremenu, od čega su četiri bila iz naše panike. To našoj mladoj ekipi unosi nemir", rekao je Petrić.

Rad je pogodio prečku, a imao je još dve dobre prilike, ali u jednoj igrač nije dobro reagovao, a u drugoj je Zvezdin golman Milan Borjan sjajno reagovao.

"Mogli smo da možda iskoristimo umor Zvezde i neuigranost ovih igrača. Moji igrači moraju da zaborave ovu utakmicu, odnosno da izvuku pouke iz nje i da nauče nešto iz svojih grešaka. Ako bi ove sezone igrali redovno, Rad bi mnogo dobio od njih u budućnosti. Zvezdi želim sreću u utakmici u četvrtak. To je dobro za sve nas. Ako se ne udružimo i ne probamo da zajedno uradimo nešto, nema nam spasa", rekao je Petrić.

Klupa Rada je u dva navrata protestovala tražeći penal, ali Petrić nije želeo iznosi ocene o te dve situacije.

"Ne ulazim u problematiku da li je ekipa oštećena ili ne. Trebalo je kod prve šanse igrač da bolje reaguje. Da li je oboren kod prve i da li je kod druge igrao rukom, to će da odluče ljudi koji treba da se bave time. To ne menja ništa u mojim razmišljanjima, treba da razmišljamo da imamo mlad i perspektivan tim i da treba da ga izvedemo na pravi put", rekao je Petrić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
GlasRazuma
Monday, 31.07.2017
13:02

Iako je igrala gotovo cela druga postava,ovo je bila jako bleda partija CZ. Nije mi jasno kako Milijas sam ne primeti da vec pocinje da deluje smesno na terenu,spor,nemocan....nema vise ni onog prekida koji je imao...!!! Mali Racic se ponasa kao da je dva meseca mladji od Milijasa,odigra 90 min bez sprinta,svaka lopta ide unazad,par losis procena u skoku,jako sproro razmislja,u dosta situacija nema resenje...sve u svemu daleko od onog sto se ocekuje u zvezdi i po meni je on velika zabluda...Nikada nece biti top igrac. Ne znam da li je Milojevic rekao Srnicu da svaku loptu sutne na gol,ako nije,onda to sto je on radio u prvom poluvremenu je cist bezobrazluk,dok u drugom poluvremenu nije postojao. Andjelkovic standardno los,ne zna gde udara....u nekoliko navrata jako lose postavljanje. Od ovih 11 Borjan,Stojkovic,Adzic,Babic,LeTalek i donekle Pesic.....ostali ne treba da budu ni blizu prvih 11.

avatar
disqus_OmiNyexRzu
Monday, 31.07.2017
11:42

Znamo svi sviranbi bio penal za zvwzdu u sledećem napadu

avatar
BenkovackiManitas31*
Sunday, 30.07.2017
23:18

Smradovi opet komentarisu sudjenje na nasim vestima a cudno posle Vozdovca se nisu bunili na sudjenje

avatar
svojnasvome
Sunday, 30.07.2017
23:00

Tako govore gospoda poput petrica, a onako kao neki dan milivojevic i jos njih nekoliko oni koji su uceni i dojeni mrznjo

avatar
Sunday, 30.07.2017
22:47

Kakva sramotna izjava...

avatar
Korner-Pixi-G000000L
Sunday, 30.07.2017
21:30

Milojevicu da li je tebe bilo sramota gledati onakvu Zvezdu? Mene jeste.