Milojević: "Jedna pobeda je jedan trenutak, Rad zaslužuje naše poštovanje"

Autor: Pavle Knežević
subota 29.07.2017.
12:32
Izvor: Sportske.net

Trener Zvezde kazao je da svaka pobedi vredi samo tog dana, ali je priznao da mu je drago što su navijači zadovoljni.

Beta/BranislavBožić/Mo
Beta/BranislavBožić/Mo

Povezane vesti

Trener Crvene zvezde Vladan Milojević rekao je danas da u tom klubu ne postoji luksuz uživanja u pojedinačnim pobedama, ali je priznao da mu je drago što su navijači zadovoljni posle pobede nad Spartom u četvrtak.

Tema današnjeg razgovora sa novinarima bila je utakmica sa Radom u Super ligi, ali je više vremena otišlo na priču o sjajnom nastupu od četvrtka.

"U sportu, pogotovo u klubu kao što je Crvena zvezda, nemate mnogo vremena da razmišljate o nečemu što ste ostvarili. Jedna pobeda je jedan trenutak, već narednog dana se razmišlja o sledećem protivniku. Zato je sport lep, jer morate da se dokazujete iz utakmice u utakmicu. Neće nastup protiv Sparte imati veliki značaj ako ne ponovite tu igru protiv sledećeg protivnika", rekao je Milojević novinarima na stadionu "Rajko Mitić".

Zvezda je u prvom kolu Super lige pobedila Radnički 3:0, dok je Rad odigrao 2:2 u gostima sa Napretkom, iako je dva puta gubio.

"Čeka nas poletna, mlada, nadarena, motivisana ekipa, koja je pokazala u prvom kolu da kao klub zaslužujue naše poštovanje. Ne želim da razmišljamo bilo kako drugačije, nego profesionalno. Koliko god da smo umorni, moramo to da ignorišemo i izađemo u najboljem mogućem sastavu i pružimo maksimum. Rad je ekipa koja ima svoju filozofiju...Jedna dobra ekipica u svim linijama, nadahnuta, motivisana, svakako. Protivnik koga maksimalno poštujemo i tako ćemo se spremati za utakmicu", rekao je Milojević.

Trener Zvezde je posle pitanja novinara priznao da je timu drago što su navijači i zvezdaška javnost bili jako zadovoljni posle pobede nad Spartom od 2:0, a pogotovo igre u tom meču.

"Drago nam je, ponosni smo zbog toga. Uvek nam je drago kad svi koji vole Zvezdu, a to nije mali broj ljudi, ode zadovoljan sa stadiona. To je poenta svega, da se trudimo i da napredujemo. To je put kojim treba da idemo, voleo bih da imamo taj kontinuitet. Mi ćemo se truditi da imamo što više ovakvih trenutaka, jer je jako lepo kad vidite da su navijači srećni, to vam daje elan i podstrek za neke buduće utakmice", rekao je Milojević.

Šef stručnog štaba vicešampiona Srbije rekao je da u timu nema većih problema sa povredama, osim umora, kao i da će posle današnjeg treninga videti ko će moći da igra sutra. Zvezda ima i problem sa velikim brojem stranaca, većim nego što Super liga dozvoljava, tako da Milojević mora da kombinuje sa njima.

"Stranci jesu problem, ali to je tako. U svakom slučaju imamo više stranaca nego što dozvoljavaju propisi, ali moramo da se privikavamo na takvu situaciju", kratko je Milojević prokomentarisao taj problem.

Novinari su primetili da je Gelor Kanga odigrao najbolju utakmicu od dolaska u Zvezdu i zanimalo ih je šta je to trener uradio sa njim, i dobili su vrlo zanimljiv odgovor.

"Ne volim da pričam pojedinačno o igračima, fudbal je kolektivni sport. Za mene su svi igrači najbolji i svi su odigrali dobro. Šta je bilo sa Kangom prošle godine - neću da vas lažem da kažem da ne znam, mislim da sam od onih koji vole da znaju sve, ali ne volim da se opterećujem nekim stvarima. Od igrača ću tražiti prvo i prevashodno ponašanje na terenu, ali i u svlačionici, jer ekipa počinje od svlačionice. Kad je svlačionica narušena, to se reflektuje na teren", rekao je Milojević.

"Volim da igraju jedan za drugog na terenu. Možda za nas je neki igrač bio ključni igrač jer je radio prljav posao, ali nije imao efekat kao Kanga. Ne možete da merite nekog ko igra na drugim pozicijama i nema efekat kao pojedini igrači koje publika primeti. Drago mi je zbog toga što ste mi rekli i nadam se da će svi da nastave uzlaznom putanjom", rekao je Milojević.

Utakmica Rad - Crvena zvezda igra se sutra od 19.00.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
mercedes
Sunday, 30.07.2017
09:42

Ja na malom fudbalu sa svojih 35 godina jurim klince kao terijer, a zamisli profesionalnog igraca koji trenira po ceo dan. Hocu da kazem da treba da igramo agresivno i da grizemo za loptu 90 minuta, pa posle neka odmaraju.

avatar
Čičište
Sunday, 30.07.2017
00:59

Mislim da ćemo da odmaramo neke igrače. Možda Miki kapiten dobije šansu od početka, ako budemo odmarali Kangu. Adzić i Radonjić isto možda dobiju od početka šansu. Nadam se da će ovaj zanos potrajati, ali ako ispadnemo i u plej ofu, ekipa će se raspasti. A realno, za naše prvenstvo ne mora ni da ostaje niko.

avatar
Navijac Zvezde????⚪
Saturday, 29.07.2017
22:37

Lepo receno, sa postovanjem treba uci u utakmicu, ali treba ostvariti sto bolji rezultat... Ocekujem da pobedimo, 2-0,3-1 mozda?

avatar
CZYNWA
Saturday, 29.07.2017
14:48

Njegove izjave su skroz na mjestu, podsjeca me na Stanojevica kod komsija. Kako je tako je, nema prebacivanja krivice, nema optuzivanja saveza, sudija, Vucica i Toleta.

avatar
Korner-Pixi-G000000L
Saturday, 29.07.2017
14:30

Jeste Rad zasluzuje nase postovanje i mi cemo da ga pregazimo sa velikim postovanjem, onako Gospodski i smekerski, a Zvezdaski.

avatar
Korner-Pixi-G000000L
Saturday, 29.07.2017
14:03

Gospodski, smekerski, Zvezdaski.

avatar
prim dr
Saturday, 29.07.2017
12:43

Bravo majstore, tako treba da govori i da razmislja trener Zvezde.