Milojević: "Hoću od igrača da vidim karakter, da pokažu da su veliki"

Autor: Pavle Knežević
subota 05.08.2017.
12:31
Izvor: Sportske.net

Trener Zvezde fokusiran je na utakmicu sa svojim bivšim klubom Čukaričkim, a od igrača želi da vidi karakter posle velike pobede u Pragu.

Beta/BranislavBožić/Mo
Beta/BranislavBožić/Mo

Povezane vesti

Trener Crvene zvezde Vladan Milojević rekao je da u sutrašnjem duelu sa Čukaričkim želi od svojih igrača da vidi karakter, kojim će pokazati da su veliki igrači.

"Očekuje nas jedna teška utakmica, kao i sve utakmice do sada. Igramo protiv jako ozbiljne ekipe, koja je u vrhu srpskog fudbala. Oni zaslužuju veliko poštovanje, pa ćemo se adekvatno spremiti za tu utakmicu. Hoću da vidim karakter kod svojih igrača. U ovom trenutku se pokazuje koliki si igrač. Nije to pitanje umora fizičkog, koliko je psihički ambijent bitan. Hoću da vidim kako će igrači reagovati, jer to pokazuje koliko ste veliki", rekao je Milojević novinarima na stadionu "Rajko Mitić" u Beogradu.

Zvezdu do kraja avgusta očekuje još sedam utakmica i igraće praktično na svaka tri dana. To verovatno znači da će Milojević morati da kombinuje sastav.

"Mi imamo stvarno jako veliki fond igrača i svi su u trenažnom procesu i ja računam na sve njih. U svakom slučaju, mnogo toga zavisi od današnjeg treninga. Raduje me da svi vredno rade i da su veliki profesionalci, imaju veliki motiv i veliku želju. O sastavu ćemo videti. Možda i neće biti promena", rekao je trener Zvezde.

Milojević je tri godine vodio Čukarički, sa kojim je osvojio kup i ne krije da ima lepe emocije vezane za taj klub, ali i da zna da je to prošlost.

"Ne znam ni kako ću su ponašati, ali razmišljam samo o mom timu. Moram da priznam da smo u te tri godine imali mnogo energije i emocija. To je kulminiralo osvajanjem kupa i treba zahvaliti predsedniku Čukaričkog za sve što je učinio za klub i za mene, ali i direktoru i svim tamo. Ali, mi smo profesionalci, život teče dalje, to je iza nas. Čukarički ima svoj put. Razmišljamo samo o toj utakmici, znamo koji su nam ciljevi", rekao je Milojević.

Ovo je treneru bilo prvo pojavljivanje pred novinarima od četvrtka, kada je Zvezda u Pragu pobedila Spartu i tako izbacila češki tim bez primljenog gola. Koliko je vremena tim imao da se raduje zbog velikog trijumfa?

"Ja sam neko ko i ne zna mnogo i preterano da se raduje. Taj trenutak je lep kad se desi, jer ste uradili ono što ste želeli sa svojim igračima, ali u fudbalu morate da se dokazujete iz utakmice u utakmicu. Pobeđen je veliki rival, ali nema vremena za slavlje, došao je Čukarički, vreme je za novo dokazivanje", rekao je Milojević.

Bilo je reči i o utakmici sa Krasnodarom, odnosno činenjici da je zamenjeno domaćinstvo, ali to nije nešto o čemu trener preterano razmišlja.

"Ja sam nekog stava da uvek može da se ima prednosti i mana, zavisi sa koje strane se gleda. Da li je čaša poluprazna ili polupuna. Jednostavno, to je tako, takva je odluka UEFA. Ne bih išao na to da li je to prednost ili mana. Igraju se dve utakmice, ali rekao sam i prošli put: u ovom trenutku je ta utakmica jako daleko. Ono što nas interesuje da imamo tri utakmice u prvenstvu. Želim da se fokusiramo na to, a posle ćemo da vidimo", rekao je Milojević.

Utakmica Crvena zvezda-Čukarički igra se u nedelju od 20 sati.

Sjajan start sezone. Dondald, Kanga i Srnić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Nikola_pg
Saturday, 05.08.2017
14:05

Fudbalski Radonja.

avatar
Korner-Pixi-G000000L
Saturday, 05.08.2017
13:12

Gospodski, elitski, Zvezdaski.

avatar
Casanegra
Saturday, 05.08.2017
13:06

Ова два меча ће показати колико стварно вриједимо и можемо. Идемо, нема предаје!!!

avatar
Vidicnemanja
Saturday, 05.08.2017
12:41

Bila bi teska utakmica da lalatovic nije trener preko puta.Ovako,zvezda je vec uknjizila sest bodova od Cukarickog

avatar
Don Silvio
Saturday, 05.08.2017
17:11

promeni nik, ne vredi ti kamuflaza

avatar
Debeljko sa Čukarice
Saturday, 05.08.2017
20:02

Ne nema. Nije tebi lako.

avatar
Vidicnemanja
Saturday, 05.08.2017
19:27

Igrac i kapiten Junajteda,Fergijeva era,nema veze sa pocetkom karijere.Da je bio veliki zvezdas zavrsio bi karijeru u cz :-)