Milivojević: "Meč protiv Velsa bitan, ne i ključan"

Autor: Beta Beta
sreda 09.11.2016.
15:05
Izvor: Beta

Fudbalski repezentativac Srbije Luka Milivojević rekao je danas da predstojeća utakmica kvalifikacija za Svetsko prvnstvo protiv Velsa nije odlučujuća, ali da ima veliku važnost.

Beta/BranislavBožić/Ev
Beta/BranislavBožić/Ev

Povezane vesti

Fudbalska reprezentacija Srbije u subotu će odmeriti snage sa selekcijom Velsa u okviru 4. kola kvalifikacione Grupe D za odlazak na Svetsko prvenstvo u Rusiji.

"Svaka utakmica ima težinu. Utakmica protiv Velsa nema veliku razliku u odnosu na prethodne tri, jedino možda zbog toga što igramo ponovo u gostima, ali sada protiv mnogo jačeg rivala u odnosu na Moldaviju. Bez obzira na taj podatak, meč u Velsu ništa ne rešava po pitanju selekcije koja će izboriti plasman na Svetsko prvenstvo, međutim, svesni smo koliko je duel sa Velsom nama važan i mislim da ćemo dočekati spremno okršaj u Kardifu", rekao je Milivojević.

Srbija je u kvalifikacijama za Mundijal 2014. godine pobedila Vels ukupnim rezulatom 9:1, a u utakmici u Kardifu "Orlovi" su trijumfovali sa 3:0.

Kapiten Olimpijakosa Luka Milivojević je ocenio da je selekcija Velsa od tada napredovala.

"Ja sam igrao u drugom meču u Kardifu dvadesetak minuta, a od tada oni su dosta napredovali. Dugo su na okupu, imaju istog selektora, bolji su nego što su bili, ali ne mislim da su bolji od nas", kazao je on.

Srbija ima kadrovskih problema u odbrani zbog povreda, za utakmicu s Velsom u konkurenciji neće biti Jagoš Vuković i Ljubomir Fejsa, a zbog parnih kartona izostaće i Aleksandar Kolarov, ali se u ekipu vraća Nemanja Matić.

"Ne može odbrana da bude odgovornost samo na trojici igrača iz zadnje linije. Oni su ti koji moraju da 'počiste' loptu na tom delu terena, ali svi mi koji se nalazimo ispred njih moramo da onemogućimo rivala da našoj zadnjoj liniji napravi problem. Napredovali smo, uveren sam da ćemo iz meča u meč biti bolji. Što se tiče prekida, radimo na tome da u tom segmentu budemo uspešniji od rivala. Protiv Austrije smo delovali dobro, nema razloga da tako ne bude i u Kardifu", rekao je Milivojević.

"Svi moramo dati sve od sebe i linije moraju dobro da funkcionišu. Oni su jaka selekcija, pogotovo u kontrama, ali to znamo i sve ćemo učiniti da te pokušaje eliminišemo. Mnogo nam znači i povratak Matića, za nas je to kvalitet više", dodao je on.

Njegov saigrač iz reprezentacije Matija Nastasić rekao je da je srećan što je nacionalna selekcija delimično povratila poverenje navijača i izrazio nadu da će tako ostati i posle utakmice s Velsom.

"Svima nam je drago što su navijači počeli da veruju i ja se iskreno nadam da ćemo i posle Velsa ostati na tom mestu. Da li smo pre starta kvalifikacija verovali u ovakav početak? Da, znali smo da je grupa teška, ali rekli smo sebi da idemo od meča do meča i da moramo samo da ostanemo koncentrisani. Složili smo se da je potrebno da još više radimo na sebi kako bi dobro delovali na terenu i eliminisali greške koje su nas ranije koštale plasmana na veliko takmičenje", rekao je Nastasić.

Srbija je prva u Grupi D sa sedam bodova i gol razlikom 8:4, dok je Vels treći sa pet.

"Pozitivno je to što smo do sada primili četiri gola i to posle naših grešaka, a opet uspeli smo rezultatski da se dignemo i zabeležimo uspeh. Ostalo je mnogo prostora da napredujemo. Ukoliko smanjimo broj grešaka, onda ćemo i lakše da dolazimo do pobeda, pogotovo što igramo u novom sistemu. Sa boljom koncentracijom sve će biti još bolje, a s obzirom da osećamo i podršku naroda, mislim da se nalazimo na dobrom talasu i ukoliko pobedimo u Kardifu onda će nam to biti veliki stimulans da uspešno okončamo ove kvalifikacije", složili su se Nastasić i Milivojević.

Utakmica između Velsa i Srbije igraće se u subotu od 20.45 u Kardifu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
BUNTOVNIK S RAZLOGOM
Wednesday, 09.11.2016
16:36

Rajkovic- Ivanovic, Maksimovic, Nastasic, Obradovic- Gudelj, Matic- Tosic, Tadic, Kostic- Mitrovic. Klupa: Stojkovic, Rukavina, Pejcinovic, Mladenovic, Tosic, Ignjovski, Radoja, Milivojevic, Katai, Pavlovic, Pesic, Jovanovic -4231- Rajkovic- Rukavina, Ivanovic/Pejcinovic, Maksimovic, Nastasic, Obradovic- Gudelj, Matic- Tadic, Kostic- Mitrovic. Klupa: Stojkovic, Pejcinovic, (Dusko) Tosic, Mladenovic, Ignjovski, Radoja, Milivojevic, Katai, Markovic/Pavlovic, (Zoran) Tosic, Pesic, Jovanovic -5-2-2-1-

avatar
BUNTOVNIK S RAZLOGOM
Wednesday, 09.11.2016
16:09

Milivojevic nije igrac za prvi tim Srbije, korektan jeste, ali za prvu postavu ne i dokle god mi budemo igrali sa njim i njemu slicnima, nece nam biti srece...

avatar
Branislav
Wednesday, 09.11.2016
16:57

Koliko ja znam, on kida u Olimpijakosu, sta vise, povremen je kapiten.

avatar
BUNTOVNIK S RAZLOGOM
Wednesday, 09.11.2016
18:51

Nema veze, kad bismo tako gledali, nasli bismo dosta primera igraca koji po tom osnovu trebaju da igraju, a ja ne bih voleo ni Fejsu uz Matica. Da se razumemo, previse mi je to defanzivno, to je jos jedan problem ovde. Inace, Srbija je valjda jaca od Benfike i Olimpijakosa.