Milinković: ''Verujem u bolje dane srpskog fudbala''

Autor: Beta Beta
subota 20.06.2015.
15:40
Izvor: Beta

Posle istorijskog uspeha U20 reprezentacije Srbije, oglasi se i trener Partizana Zoran Milinković.

Beta/BranislavBožić/Ev
Beta/BranislavBožić/Ev

Povezane vesti

Trener fudbalera Partizana Zoran Milinković rekao je danas da veruje u bolje dane srpskog fudbala nakon što je omladinska reprezentacija osvojila titulu šampiona sveta na Novom Zelandu.

"Neverovatan uspeh i predivna stvar za naš fudbal. Od srca čestitam selektoru, stručnom štabu i fudbalerima. Napravili su nešto o čemu će se godinama pričati, što će mnogo godina živeti… Pokazali su da su naš ponos, a svi mi ovde smo to emotivno doživeli i preživeli. Šta reći osim – bravo za šampione sveta", rekao je Milinković, objavljeno je na sajtu kluba.

Omladinska fudbalska reprezentacija Srbije osvojila je danas titulu prvaka sveta, pošto je u finalu Svetskog prvenstva na Novom Zelandu savladala Brazil sa 2:1. Milinković je izrazio nadu da će ova titula šampiona sveta pomoći srpskom fudbalu da krene uzlaznom putanjom.

"Drugi su sistemi u pitanju, ali su deca pokazala jednu mnogo dobru stvar vezanu za mentalitet našeg naroda, a to je da smo po ko zna koji dokazali da kad nas svi otpišu, mi se dignemo kao feniks iz pepela. Verujem u bolje dane srpskog fudbala, da će ova deca stasati i mnogi od njih postati ozbiljni igrači i A reprezentativci", kazao je Milinković.

Crno-beli se trenutno nalaze na pripremama na Tari, a danas ih je posetio i srpski fudbalski stručnjak Bora Milutinović. On je čestitao igračima, stučnom štabu i svima koji su bili oko reprezentacije na tom velikom uspehu.

"Divan je osećaj doživeti ovo što su naši mladići ostvarili osvajanjem titule prvaka sveta. Pokazali su da ako imaju veru u sebe, pobednički duh, naprave oko sebe pozitivan ambijent, onda ništa nije nemoguće", rekao je Milutinović.

On je dodao da reprezentacija Srbije do 20 godina treba da bude primer svim generacijama da sve može da se postigne ako postoji dobar plan, ako se puno radi i trenira i ako postoji dobar ambijent oko tima.

"Posle starta prvenstva, koje nije bilo najpovoljnije po njih, momci su uspeli da se izdignu i prevaziđu sve prepreke i postignu istorijski uspeh, koji će pomoći generacijama koje dolaze. Sve je moguće, samo ako čovek veruje i dovoljno to želi", kazao je Milutinović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
FK Partizan
Saturday, 20.06.2015
23:59

Milinkoviću dovedi Eze Fridaya ! :D nn150.000e + N.Kojic + P.Luka + I.Petrovic

avatar
Zver Memphis
Saturday, 20.06.2015
16:28

I ja se nadam da nasi sampioni ne postanu ko nasi gubitnici.