Milinković: ''Veliki Partizan! I srce i pamet na terenu!''

Autor: Beta Beta
četvrtak 06.08.2015.
00:38
Izvor: Beta

Presrećan je večeras trener Partizana, kako i ne bi posle onakve utakmice koja će se dugo prepričavati.

BETA/BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETA/BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

Trener fudbalera Partizana Zoran Milinković rekao je večeras da je njegova ekipa odigrala veliku utakmicu protiv Steaue i istakao da crno-beli i dalje sanjaju Ligu šampiona.

"Nema dileme da smo napravili veliku utakmicu i meč koji će se pamtiti. Zaista smo u dva meča bili bolji od Steaue. Tek sad sam siguran da ovaj tim Partizana ima budućnost i da može zaista dobro da se razvija. Mi i dalje sanjamo naš san koji se zove Liga šampiona", rekao je Milinković na konferenciji za novinare polse meča.

Fudbaleri Partizana plasirali su se u baraž za Ligu šampiona pošto su posle preokreta savladali rumunsku Steauu sa 4:2 u revanš utakmici trećeg kola kvalfikacija. Prvi meč u Bukureštu završen je 1:1.

"Iako smo ovim već izborili plasman u Ligu Evrope i obezbedili do decembra Evropu u Beogradu, ovaj tim će izgarati do kraja i pokušaćemo da napravimo sve za naše crno-bele boje", kazao je Milinković.

Milinković je imao reči hvale za protivika.

Naveo je da je "Steaua velikan istoka, ekipa koja posle Bazela ima največi koeficijent iz grupe povlašćenih i ekipa koja 13 godina za redom igra evropska takmičenja".

"Mislim da smo eliminisali jedan zaista dobar tim, u dva različita poluvremena. Steaua je vešto iskoristila par naših grešaka u prvom poluvremnu i povela 2:1, ali verujte da sam na poluvremenu pričao igračima o tome i bio sam siguran da možemo da okrenmo i pobedu", rekao je trener Partizana. 

On je dodao su njegovi igrači u drugom delu pokazali karakter i da su pokazali zašto je Partizan veliki klub.

"Sjajno su odigrali drugo poluvreme, hrabro, sa mnogo mašte, bilo je pameti, srca, sve ono što čini Partizan velikim... Kakav su samo karakter pokazali i kad su promašili penal, ali to je bila naša velika obaveza prema punom stadionu i prema svima koji vole crno-bele boje da do kraja verujemo i izgramo na terenu", kazao je Milinković.

Novinare je zanimalo i šta je Milinković tačno rekao igračima na poluvremenu.

"Rekao sam im da nijedne sekunde ne smemo da prestanemo da verujemo, da ostanu mirni, da nastave da igraju, da nam ide dobro lopta i da ćemo brzo doći do gola ... Treba biti fer i priznati da je Steaua ostala sa deset igrača, ali se sve to desilo iz igre, posle našeg pritiska, nismo stali i sve nam se vratilo na kraju", rekao je Milinković.

On se zahvalio navijačima na podršci i dodao da su i oni " pokazali veličinu kluba i tradiciju".

"Partizan i dalje na jedan dostojanstven način reptezentuje srpski fudbal u Evropi i da to mnogo znači kako za naš klub tako i za srpski fudbal u celini", naveo je Milinković.

Partizan će u petak dobiti protivnika u plej-ofu za plasman u Ligu šampiona.

"Partizan će da se isprsi, imamo pravo da verujemo u ono što radimo... Neće nikome protiv Partizana biti lako", naveo je Milinković.

Trener Steaue Masimo Pedracini rekao je da mu nije lako da govori "posle razočarenja".

"To razočarenje odnosi se na činjenicu da nismo pobedili. Pokazali smo da smo snažna ekipa 60 minuta, i onog momenta kad je ostalo 10 igrača balans ekipe je nestao. Igrali smo protiv vrlo snažne ekipe i tu moraš savršeno da igraš. Sve je postalo teže sa 10 igrača", rekao je Pedracini.

"Treba da privatimo ono što se desilo. Naučili smo još jednu sportsku lekciju... Navijači Partizana su nam pokazali kako može da se bodri ekipa", dodao je on. 

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Srcko
Thursday, 06.08.2015
09:09

Pa po meni smo lose takticki odigrali celu utakmicu. Fizicki su bili jaci od nas u svakom duelu, cak i koristili ruke, sudija nista nije svirao... Ne razumem da Brasanac igra ovako visoko sve vreme, ali dobro. 4-3-3 formacija pruza toliko taktickih opcija i varijacija, a mi totalno ofanzivno i na juris. Prosli smo uz dosta srece, cak smo i poslednjih 10 minuta usli u neku trku sa njima za gol, potpuno nejasno, neiskusno. Po meni je bolje da smo u nekim situacijama igrali 4-5-1, al ajd sad. Dajte sad levog beka i zadnjeg veznog, boljeg od Jevtovica, pruzice nam toliko dodatnih opcija na sredini!

avatar
Poznavalac
Thursday, 06.08.2015
07:20

bez euforije,imali smo vise srece nego pameti ali najbitnije je da idemo dalje..kiks zivkovica kod prvog gola,petrovic slab,bozinov ocajan,a od brasanca,jevtovica i babovica samo dvojica mogu da igraju jer je taj trio na sredini terena za evropu slab i tehnicki i fizicki i trebali bi dovesti jednog igraca na sredini terena..samo ne bazel u petak.

avatar
Thursday, 06.08.2015
06:36

tizanu na lasmanu. Bravo momci i čuvajte Živkovića što duže. Žile je vanserijski igrač