Milinković: "Ušao sam u bitku i želim da pobedim!"

Autor: Beta Beta
četvrtak 26.03.2015.
14:06
Izvor: Beta

Novi trener fudbalera Partizana Zoran Milinković rekao je danas da se nikada nije bojao izazova i da veruje u ostvarivanje ciljeva sa novim klubom.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Milinković je u sredu imenovan za trenera crno-belih, sa kojima je potpisao ugovor do kraja sezone, a pošto je uprava kluba prethodno otpustila Marka Nikolića. On je do sada vodio ekipu Voždovca, pretposlednju na tabeli Super lige, sa kojom se borio za opstanak.

Ipak, u svojm prvom obraćanju kao trener Partizana, Milinković ističe veliki optimizam i samopouzdanje.

"Verujem u uspeh, ušao sam u bitku i želim da pobedim. Hrabrost mi nikad nije nedostajala, nikada se nisam bojao izazova na terenu. Verujem da ćemo uz naporan rad i veliku disciplinu, i veliko poštovanje prema protivnicima, ostvariti svoj cilj", rekao je Milinković na promociji na stadionu Partizana.

Milinković je rekao da ga ne opterećuje to što se do sada borio za opstanak, a od sada će za titulu.

"Mene to ne opterećuje. Radim već dugo i verujem u to što radim. Imam puno iskustva, a te dve situacije ne mogu da se uporede", kazao je Milinković.

Novi trener crno-belih je dodao da misli da Partizan ima najjači tim u prvenstvu.

"Čeka nas težak posao. Ono što je možda mali hendikep jeste vreme, njega nikad nema dovoljno, ali sam siguran da Partizan ima najjači tim i najbolje navijače na svetu, što vidim kao ogromnu snagu i verujem da ćemo zajedno uspeti", rekao je Milinković.

Partizan je lider Super lige posle 20 kola sa 47 bodova, dva više od drugoplasiranog "večitog" rivala Crvene zvezde.

Milinković je rekao da veruje da će u prvom planu biti tim i dobri rezultati, a samim tim i podrška sa tribina.

"Voleo bih da jednom za svagda završimo sa tom utakmicom u kupu. Posle te kobne večeri, koja je bila jedna od najlošijih za srpski fudbal, nisam davao izjave, jer sam bio igrač i Partizana i Vojvodine, a istrpeo sam mnoge uvrede. Sa puno želje i strasti, uvek izgaram za tim. Ne znam da li je trebalo drugačije da se ponašam. Sve ovo što se desilo prethodnih dana, gde se u fokus stavlja ta utakmica, mislim da nije korektno",
rekao je Milinković.

Milinković je trenirajući Voždovac igrao nerešeno 3:3 sa Partizanom na početku prolećnog dela sezone.

"Sam sebi sam otežao posao", naveo je Milinković uz osmeh.

On je u svojoj trenerskoj karijeri vodio i OFK Beograd, a 2012. je dva puta savladao Crvenu zvezdu. Kako je rekao, nada se da će dobiti "večitog" rivala i sa crno-belima.

"Ako Bog da i sreća junačka", dodao je Milinković.

Milinković će na klupi Partizana debitovati 4. aprila, kada će crno-beli u prvenstvu dočekati Radnički 1923.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke