Milinković - Poraz u Kupu kao pouka za Evropu!

Autor: Darko Mitrović
utorak 02.06.2015.
14:41
Izvor: Sportske.net, kurir.rs

Trener Partizana Zoran Milinković još jednom se osvrnuo na finiš protekle sezone, koju je završio sa šampionskim peharom u rukama, ali i neuspehom u borbi za ''duplu krunu''

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV

Povezane vesti

Zoran Milinković je preuzeo crno-bele u trenucima kada je Crvena zvezda prišla na samo dva boda zaostatka, ali je uspeo da sa svojim timom ostvari cilj i osvoji toliko želčjenu šampionsku titulu.

Ipak, posle svega, Milinković u intervjuu ''Kuriru'' priznaje da mu nije bilo nimalo lako i da se u nekim trenucima osećao kao ''na ruskom ruletu''.

''Svaki meč ove sezone za mene je bio ruski rulet, i to u pravom smislu reči. Sudbina mi je bila crna ili bela, nije bilo ništa između. Pravo na grešku nije postojalo, ali smo mi od moguća 24 boda na osam utakmica osvojili 22, dok smo dva izgubili u meču protiv Crvene zvezde, gde smo po svim analizama bili bolji tim i zaslužili pobedu'', objašnjava Milinković.

Ipak, u finalu Kupa nije uspeo da ostvari cilj. Partizan je poražen sa 1-0 od Čukaričkog i ne samo to, nego i u najvećem delu utakmice klub iz Humske nije uspeo da stvori nijednu ozbiljniju priliku za gol.

Milinković za taj neuspeh preuzima potpunu odgovornost, ali veruje da je izvukao pouke koje će i njemu i crno-belima koristiti u narednom periodu, pogotovo na evropskoj sceni.

''Preuzimam odgovornost za taj poraz, i to smatram svojim neuspehom. Ekipa je bila istrošena, a nisam uspeo da održim tenziju neophodnu za meč koji odlučuje o trofeju. Prvih 25 minuta smo bili odlični, ali to nije bilo dovoljno. Rival je dao gol posle naše greške i odlučio da se brani, u čemu je uspeo i osvojio trofej'',
dodaje Milinković.

On se nada da će ekipa Partizana biti ojačana tokom leta i da će imati šta da pokaže na evropskoj sceni.

''Kvalitet imamo, samo još da se podigne na malo viši nivo'', zaključio je Milinković.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
EDO
Tuesday, 02.06.2015
19:38

O Boze koja vest..ja mislio sad ce da kaze stize onaj ovaj kad ono jos o kupu tupi..najbolje da je analizirao derbi i to jesenji..

avatar
Gorann
Tuesday, 02.06.2015
17:59

Ovaj Milinkovic smara isto kao Lalatovic. Samo neka opravdanja. Kao da mu je brat rodjeni.

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Tuesday, 02.06.2015
15:08

Taj poraz u Kupu je dosao posle dvostruke greske (i tvoje sa izborom igraca i samih igraca na utakmici u akciji i situaciji koja je prethodila golu)- zasto je Ninkovic poceo na klupi i zasto Saponjic nije ni igrao?!

avatar
Bata
Tuesday, 02.06.2015
14:53

Kako nismo zaslužili da izgubimo 2 boda u derbiju tako nismo zaslužili da osvojimo kup,po prikazanom.