Milinković: "Pobedom da otvorimo sezonu"

Autor: Beta Beta
četvrtak 16.07.2015.
13:12
Izvor: Beta

Trener fudbalera Partizana Zoran Milinković rekao je danas da njegova ekipa želi pobedom da otvori novu sezonu u Super ligi Srbije, kao i da protiv Metalca želi da ponovi dobru igru iz meča sa Dila Gori.

BETA/BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETA/BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

Partizan će sutra od 20.00 na svom stadionu krenuti u odbranu titule protiv Metalca iz Gornjeg Milanovca.

"Svim ekipama bih poželeo uspeh u nastupajućoj takmičarskoj sezoni, a našem prvom protivniku, ekipi Metalca, povratak u elitu. Znamo kakve su naše obaveze, imamo ciljeve koji su postavljeni. Za nas je vrlo važno da startujemo onako kako svi želimo, a to je pobedom", rekao je Milinković novinarima u Beogradu.

"Protiv sebe imaćemo ekipu koja ulazi u takmičenje sa mnogo energije i koja će biti tvrd orah za mnoge u Super ligi, zato je potreban pun oprez i velika koncentracija, jer je u pitanju čvrsta ekipa, protiv koje nije lako igrati. Učinićemo sve da krenemo pobedom i da ponovimo nivo igre sa Dilom, ali i da popravimo ono što nije bilo dobro, a to je realzacija", rekao je Milinković.

Partizan je u utorak pobedio Dila Gori sa 1:0 u drugom kolu kvalfikacija za Ligu šampiona, a crno-beli su na tom meču imali veliki problem sa da probiju odbranu gruzijske ekipe.

"Ne mogu da pretpostavim da li će i Metalac igrati bunker, na nama je da nađemo rešenje za to. Nekada će biti teško kao protiv Dile, nekada će biti lakše", dodao je Milinković.

Od ove sezone Super liga će se igrati po novom sistemu takmičenja.

Ostao je isti broj klubova - 16, a posle dvokružnog sistema i odigranih 30 kola, liga će se podeliti. Po završetku prvog dela takmičenja, dotadašnji broj osvojenih bodova biće podeljen sa dva, a u dalje takmičenje, plej-of i plej-aut krenuće se sa novim brojem bodova.

Prvih osam ekipa na tabeli igraće u plej-of grupi, a preostalih osam plej-aut i igraće se po jednokružnom bod sistemu, sedam kola.

"Videćemo šta će to doneti, dobro je što sezona počinje ranije i što se više igra, ali je podela bodova nelogična... Videćemo šta će praksa doneti"
, kazao je on.

Za sutrašnji meč Milinković neće moći da računa na Nikolu Ninkovića zbog crvenog kartona koji je zaradio u poslednjem kolu prethodne sezone, dok su Fabrisio i Ivan Bandalovski povređeni.

Na konstataciju novinara da su ove sezone Čukarički i Vojvodina, pored "večitih" rivala, u krugu favorita za osvajanje trofeja, Milinković je rekao da je to dobra stvar.

"Srbiji je potrebna jaka i zanimljiva liga gde večiti rivali nisu jedini favoriti. Partizan će uvek biti u toj konkurenciji i učinićemo sve da na kraju dođemo do trofeja", rekao je on.

Crvena zvezda i Partizan imaju po 26 osvojenih trofeja, a crno-beli imaju veliku želju da po prvi put u novijoj istoriji preskoče večitog rivala na toj listi.

"Mi imamo veliki motiv - to su naši navijači, ali i velika želja našeg kapitena Saše Ilića da po broju titula budemo najbolji. To nam svima diže adrenalini borićemo se da to uradimo za našeg kapitena", kazao je Milinković.

U Nionu će se sutra održati žreb za treće kolo kvalfikacija za Ligu šampiona, a na pitanje novnara da li bi više želeo da crno-beli izvuku Seltik ili Folu, Milinković je bez razmišljanja rekao Seltik.

"Partizan uvek želi velike utakmice. Bilo je mnogo iznenađenja, biće ih i dalje, a na nam je da sve učinimo da ne budemo deo te priče"
, kazao je on.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

10 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Thursday, 16.07.2015
20:52

Partizan ima 27 titula prvaka drzave, samo je pitanje vremena kada ce to biti i zvanicno.

avatar
Grobarivrsac
Thursday, 16.07.2015
17:05

Sa ovom ekipom uzimamo titulu sa pola gasa,ali brine me evropa,sta ce biti posle dila gori?nNikad se nismo dobro proveli protiv rumuna,zato bolje kad bi nam upao Ludogorec,mislim da mozemo da ih prodjemo trecu godinu. :)nNapred Partizan da odbranimo titulu.

avatar
Tomić: Lažna legenda
Thursday, 16.07.2015
19:04

Lepo bi bilo, da uopšte ne idemo na Ludogorets, nego na tim iz Moldavije.

avatar
Stefan123
Thursday, 16.07.2015
15:00

Iznenadice metalac

avatar
Zver Memphis
Thursday, 16.07.2015
14:27

Pobeda se ne dovodi u pitanje.

avatar
Teleoptik 162km
Thursday, 16.07.2015
14:03

Partizan je ipak reagovao na promene i naterao svoje igrace da trce vise. Kad bi smanjili prvu i drugu na po deset ekipa, tvrdim morali bi ipak svi. Osim onih koji su za ispadanje.

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Thursday, 16.07.2015
13:20

Kiza the Naroguseni Vilenjak:-D Neki ovde vec slave titulu, prenesite i to!

avatar
Zoran GGMU CG
Friday, 17.07.2015
01:11

uvjek mu je bila ruzna ta kosa pogotovo ovih god:D

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Friday, 17.07.2015
11:35

Mora malo Asok Murti da se ukljuci u pricu, ne ide vise ovako:-D

avatar
Povratak kraljaBAN23
Thursday, 16.07.2015
13:13

Napred Partizan!